Tisdag..

Fick ett väldigt väldigt tråkigt idag och jag blev så ledsen, ska det aldrig ta slut på eländet. Konstigt att det kan bli så efter 30 år och jag tror inte att jag har fattat ännu. Kommer mer detaljer när jag vet mer.

Mitt i det tråkiga så har jag tagit lite sina vårbilder för nu har det börjat slå ut och det får en att känna sig lite piggare.
       
                                                        Siri hoppar i det gröna!

Tisdagstema..

Veckans Tisdagstema är fyrkantigt, jag hade det lite svårt med att hitta eller ta en bra bild på något fyrkantigt men till sist så hittade jag en bild ifrån när vi i familjen var på mallorca. Vi gick i denna allé inne i palma som är mallorcas största stad. Jag hade inte tänkt på att mönstret på gatan var så om jag inte skulle letat efter just något fyrkantigt. Det är väldigt fint med alla dem gröna träden.


.image62

Veterinären...

Idag var jag uppe vid åtta för klockan kvart i tio skulle jag vara i Anderstorp för Siri skulle vaccineras, det gick jättebra och min lilla vovve var jätteduktig. Det blev ingen reaktion alls av sprutan vilket belönades med lite godis. Inatt var jag lite orolig för henne, hon kunde inte sova och flåsade som bara den så vid halv två så gick vi upp och hon fick dricka vatten och gå ut och kissa och bajsa. Hon slutade flåsa men hon verkade så orolig ändå för hon kunde inte ligga stilla. Men idag på morgonen så hittade jag orsaken, det låg en liten spya i boxen och jag hade inte hört att hon spytt men hon mådde inte bra den lilla tuffsen så idag när vi skulle gå upp så var hon dödstrött och orkade knappt titta upp. Så det var nog orsaken till att hon inte kunde sova så bra inatt för hon måste ätit något som magen inte tålde men nu idag så visar hon ingen tendens på att vara trött så allt är nog i sin ordning igen.


Min duktiga lilla gumma!

    
Nog om det, jag pluggar på för fullt och har snart kommit upp i åtta sidor som är minimum för vfu-rapporten men jag kommer nog att få ihop i alla fall nio sidor så det känns som om att det går framåt i alla fall. Vill bara få den färdig nu så att jag kan njuta av att jag ska vara ledig i nästan en vecka nu ifrån skolan och bara jobba en dag på willys. Det blir nog björkäng till helgen eller jag har inte bestämt om jag ska åka ännu i alla fall eller om jag ska vara hemma. Johan ska åka på onsdagkväll och jag jobbar till nio så jag får isåfall åka själv ner så sent och det känner jag inte för eller så får jag åka på torsdagen men känns som om att det blir så trångt och bökigt i husvagnen om vi inte fått upp tältet då så jag kanske blir hemma. Vi får se.

Kommentera mera.. Det är alltid kul.


Söndag..

Nu var det söndag och jag är faktiskt väldigt pigg trots att jag kom hem ganska sent igår. Jag var borta på puben i Hånger och hade det jättetrevligt, TACK Sofia för en jättetrevlig kväll. Nu idag är jag och Siri ute hos mamma och pappa för jag sov här inatt. Jag har faktiskt hunnit med att plugga lite vilket känns ganska bra men jag lär som tidigare sagt få sitta hela dagen imorgon. Jag kom på att jag skulle vaccinera Siri med men det går nog ganska fort och sen blir det hem till skolarbetet direkt, jag hade tänkt att gå en sväng på stan men det blir inte av för det hinner jag inte skulle jag tro.

Om en timme så ska vi ha kalas för mig så jag ska snart gå och göra mig iordning för det. Det är lite tråkigt att det inte är så fint väder men det är i vilket fall ganska så varmt fast det hade inte varit fel med lite sol men det kommer väl någon annan dag.

Återkommer kanske senare.



Härlig vårdag!

Nu får jag igen..

Hur svårt kan det vara att bara ta sig en timma om dagen för att plugga lite granna? För mig är det tydligen jättesvårt, men jag får skylla mig själv för nu sitter jag här med pluggandet och lär få sitta hela kvällen och kanske en bit in på natten med om jag har otur. Hade jag bara tagit tag i det och suttit en timme varje dag så hade jag nästan varit färdig nu. Blir så trött på mig själv. men ska i alla fall få hälten färdigt här idag sen får jag sitta lite då och då så fort som jag får tid. Jag är ledig måndag men jag hade hoppats på att få lite ledigt då men det får vi se hur det blir med det. Beror helt på hur långt jag hinner ikväll.

Annars lugnt, igår så fyllde jag 21 år och jag fick en fin cykel utav min sambo och min mamma och pappa. Sen blir det kalas på söndag för mig så det ska bli trevligt och imorgon blir det kalas på klockargården och det blir nog med trevligt skulle jag tro.

   
Min nya cykel!          Siri trött!

Tiden går fort.

Nu har jag bara två dagar kvar på min vfu sen så är det dags att gå tillbaka till skolan. Min lärare var ute igår och det gick faktiskt bra tycker jag. Jag var väldigt nervös innan hon kom men när jag väl var igång så gick det faktiskt helt okej. Sen hade vi samtal i en timme och dem tyckte att allting var bra så det känns faktiskt väldigt bra.

Annars har det inte hänt någonting, glömde att det var tisdagstema igår men jag hade fullt upp hela dagen. Först var jag på praktik och då slutade jag vid halv fyra, sen bar det ner till värnamo sängkläder för att köpa täcken till husvagnen. Sen efter det så bar det av till Hånger för att hämta Siri ute hos vera och efter det så var det bara hem och vila för att senare gå och jobba klockan sex. Det var den dagen det så det var därför som jag inte hann att skriva in något tisdagstema igår men jag får komma igen nästa vecka.

Nu måste jag ta mig i kragen och plugga så det ryker, rapporten ska som sagt vara inne på tisdag och jag har inte ens börjat. Usch..

Det var måndagen det..

Jag har gjort allting utom det jag borde gjort idag, Har inte pluggat någonting och mina pluggpapper bara lägger sig på hög och det är inte alls kul. Imorgon kommer min lärare och hälsar på och det känns faktiskt lite nervöst men det ska nog gå bra skulle jag tro.






Nej om jag ska fortsätta med mitt plugg så att jag slipper sitta hela natten.

Plugg, plugg och lite matlagning

Jag var helt slut idag som ni säkert kunde läsa i förra inlägget efter att vi hade varit på kennelträffen idag, men jag somnade faktiskt bara till i tjugo minuter. Efter det så blev det matlagning och röjning av köket vilket var skönt att bli av med kan jag känna. Nu är köket precis tomt och städat och det känns mycket bättre att gå och lägga sig när man har ordning någonstans i lägenheten.

Nu ikväll annars så har jag blivit sittandes med mina studier, inte alls skoj men ett värdsligt ont. Siri har bara varit uppe och busat i max en timme sedan vi kom hem klockan fem, sen har hon sovit resten så att så trött var hon. Nu ikväll så känner jag att jag är ifatt mig en hel del med studierna och jag har koll på vart jag har alla papper och sånt så det känns skönt. Hela denna veckan lär man bli sittandes med skolböckerna varje kväll för på tisdag så ska en vfu-rapport lämnas in på mellan 8-10 sidor. Vet inte hur jag ska hinna det men jag lär få sitta hela måndagen då jag är ledig för på lördag jobbar jag till fyra sen ska jag på kalas på kvällen och på söndagen ska vi fira mig lite så det är fullt upp hela helgen. Men som sagt så kommer det att bli alla kvällar och hela måndagen och skulle jag inte vara färdig på måndagen så får jag sitta på natten. Det är inte mer med det.

Nej nog om det, dags att krypa ner i sängen och det är så idag att jag känner inte riktigt för det. Det är nämligen så att det kokar av värme i vår lägenhet så nu har vi fönstren på vid gavel så jag hoppas att det kyler ner snart.

Kram och Godnatt.

Soliga dag med kennelträff..

Idag så var det kennelträff ute i Åsenhöga med alla vovvarna. Jag tyckte att det var jättetrevligt och nu är jag faktiskt lite trött så jag la mig i sängen en stund nu innan det blir dags att laga lite mat. Siri ligger jämte och hon lär sova resten av dagen nu så som hon har sprungit. Jag hade det i vilket fall jättetrevligt ute i det fina vädret och det var väldigt kul att se alla dem fina hundarna, sen gör det så mycket när det är fint väder med. Känns väldigt skönt att man har fått vara ute hela dagen idag faktiskt. Imorgon blir det praktik och sen blir det nog lite tvättat på kvällen om det finns någon ledig tvätttid. För er som läste nattens blogg så var muffinsen ganska så okej tyckte jag i alla fall fast dem blir nog torra tills imorgon. Glöm inte kommentera så att jag får veta vilka som läser är alltid roligt att se. Imorgon fyller Johans kusin Sofia år! Grattis i förskott om jag skulle glömma att höra av mig imorgon!


Bilder ifrån kennelträffen idag 20/4!  (Klicka på bilderna för att få med större.)

            
Siri törstig!              Man blir trött av att gå    Vera!
                             så långt när man är liten!
                                  
       
Alma!                       Fikapaus i solen!        Vivi fick också följa med!

Bakat..

japp nu är klockan kvart över ett och jag är fortfarande inte trött.. jag har jobbat ända till halv tio och då blir man inte trött. Men jag får nog tvinga mig i säng.

Jag har bakat nu med tills imorgon, det var nog dömt att misslyckas eftersom klockan var så mycket men jag ska snart smaka på muffinsen och se om jag kan ta med dem imorgon annars får det bli akut besök på kvantum imorgon förmiddag. haha.

Kommentera mera. Snälla så roligt..

kram och hej leverpastej.

  

 Mitt lilla nattliga bak!

Badat..

Det är inte jag som har badat utan jag och Johan har badat Siri och det gick väl lite si och så. själva duschen gick jättebra eller hon pep lite, men att blåsa henne torr var inte det lättaste. Hon gillar verkligen inte hårblåsen! Nu efter många om och men så har vi fått henne torr och nu dröjer det väldigt länge till nästa bad skulle jag tro man ska i vilket fall inte bada dem för ofta. Siri har aldrig badat innan så det var helt nytt för henne, man brukar få hundarna badade när dem levereras men vi hade så bråttom med att få hem henne så uppfödaren hann inte det men det gör inget. Det går nog lättare nästa gång. Vi skulle inte badat henne om det inte vore för att vi ska på kennelträff på Söndag och då måste man juh vara fin när man ska träffa alla de fina vovvarna.

Igår hann jag aldrig titta in här, jag skulle gjort det men det blev inte så för jag blev sittandes med plugg absolut hela kvällen och när jag väl kom ifårn böckerna så var klockan halv tio och då åt jag lite sen glömde jag bort att titta in här.

Ikväll så blir det lite grillning ute i Hånger och imorgon blir det kanske att man åker till skogs loge eller vi får se jag jobbar så länge så jag är inte säker på att jag hinner följa med, vi får se hur morgondagen blir. Om inte annat så lär ni kunna läsa det under helgen. Jag skulle tagit kort på Siri när hon var blöt för det ser så roligt ut men lila vovven ville inte vara still så lyckades aldrig ta något kort. kram och hej.

ARG!!!

*GRR* Jag är arg.. varför tar vi kanske en annan gång..


Ont i huvudet och neråt..

Idag har varit en sån dag då man inte känner för någonting, jag har haft int i huvudet och nu när jag var ledig eftermiddagen så har det självklart regnat hela eftermiddagen. Inte alls kul vi städade av här hemma igår men jag tycker inte det ser ut så ligger tvätt lite överallt och känns inte alls dammsugat i hallen. Jag fick plocka fram sopborsten och sopa lite vilket jag tycker är konstigt eftersom det var rent och fint igår.

Imorgon ska jag göra min sista stängning på förskolan och nu är det bara en och en halv vecka kvar och sen är det skolan som gäller igen och jag ska sätta mig en stund med böckerna nu faktiskt vilket inte alls känns särskilt inspirerande.



                                                                                     
Såhär känner jag mig idag!


 


Snurrig morgon.

Idag var det tisdag men när jag vaknade så var jag riktigt snurrig, jag kunde nämligen inte förstå varför jag hade ställt klockan en lördag. Efter en stund så sprang verkligheten ifatt mig och jag kom på att det var tisdag och att jag skulle börja på min praktikplats om en timme. Så Snurrig som vanligt. I vilket fall så gick det relativt bra att gå upp idag ändå och det kan bara bero på att jag för än gångs skull kom i säng i tid igår. Jag ska snart gå och lägga mig så att det blir i tid idag med.

Nu idag så klarade vi av veckostädningen i alla fall och det känns skönt, Siri hade full koll på dammsugaren hela tiden fast hon varken sprang och gömde sig för den eller skällde på den. Vi städade väl av här hemma på en 45 minuter och det tar inte mycket längre tid om man är två stycken på 45 kvadrat. Sen kände jag att det var så fint väder ute så jag klarade inte av att vara inne längre så jag tog med mig Siri och åkte ut till Hånger och tränade henne att lyssna på mig och det gick ganska bra. Jag vågar inte ha henne lös i stan för det tar bara några sekunder så är hon ute på vägen och det vill jag inte riskera. När jag ändå var i Hånger så hälsade jag på mamma och pappa en stund och sedan bar det av till Ulrika och Martin och hämta lite grejor som jag glömt när jag hämtade Siri. Martin passade på att klippa klorna på Siri och det gick jättebra, hon är så duktig min lilla vovve.

Jag kom på när jag var på väg hem att jag skulle ta kort på den fina kvällshimlen till tisdagstemat och det har jag också lagt ut nu. När jag kom hem så stekte jag lite kantareller och gräddstuvade dem och la på rostat bröd, jag gjorde även en god sallad så nu är jag mätt och glad så därför får det bli sängen nu. Natti Natti

 
Min lilla plutt har kommit hem idag!


Tisdagstema 15/4

Idag är det tisdag och tisdagstema och veckans tema är Himmel så på vägen hem så stannade jag och tog kort på den vackra vårhimmlen. Jag älskar vårkvällar och sommarkvällar, jag såg att temat var himmel redan på dagen men ville fånga kvällshimlen ikväll för jag hoppades på att den skulle bli fin och det blev den.
image48

Sliten och fullt upp..

Idag har varit en dag när jag har haft det fullt upp hela dagen mellan åtta på morgonen och kvart över nio på kvällen. Jag var på min praktikplats mellan nio och halv fyra, efter det var det hem och byta om till willyskläderna och sticka bort dit för att jobba mellan fyra och kvart över nio. Så med andra ord så känner jag mig ganska så sliten nu. Fast det känns ändå ganska skönt för nu ska jag inte jobba förens på lördag igen och det känns skönt så det gör.

Ikväll blir det inte mycket pluggat orkar inte det nu måste varva ner i soffan en stund innan det blir dags för sängen men kommer nog somna ganska fort i vilket fall. Jag får ta både städning och plugg imorgon men jag får  nog plugga lite varje dag nu hädan efter så fort jag får en ledig eftermiddag.

Imorgon ska vi hämta hem min lilla ängel Siri. Nu saknar jag henne jättemycket hon ska luffsa runt här på golvet och vara allmänt söt och det gör inget att jag får springa mycket i trappor för nu saknar jag henne.
Vill upp i soffan och vara hos mamma!

Jag har fått en massa sms idag om att man ska tända ett ljus i fönstret för lilla Engla och det har jag gjort med nu och skickat en liten tanke. Tyvärr kunde jag inte skicka vidare sms:et eftersom jag har jobbat hela dagen. Men ett ljus har jag som sagt tänt och skickat en liten tanke.



Vila i frid lilla Engla!

Städ, plugg och lite slapp

Nu var denna dagen slut och nu är det en vecka kvar tills nästa söndag och söndagsångesten över att man inte är ledig dagen efter. Det är första helgen på fem veckor nu som jag har varit ledig och nu är det jobb två helger innan nästa lediga helg kommer. Det har varit jätteskönt att vara ledig och jag har hunnit en del, inte igår men idag har jag hunnit ganska mycket faktiskt. Det blev inget städat hemma men det får vi hinna med en annan dag, blev ledig två kvällar extra som jag inte skulle varit.

Vi har skurat ur husvagnen och kollat om förtältet var helt vilket det var, sedan var de hem och laga mat och sen blev jag sittandes framför datorn med mitt skolarbete. Det fick jag tvinga på mig själv att göra vilket kanske var bra för nu har jag snart gjort klart den första rapporten ifrån den första vfu-platsen. Men jag borde verkligen ha gjort mer än det jag har gjort och jag borde varit färdig med den första rapporten för nu är det bara två veckor kvar tills bägge rapporterna ska vara inne. Det löser sig nog och om inte annat får jag väl sitta hela natten innan det ska lämnas in.

Idag är min lilla Siri i Hånger och hon ska vara där tills tisdag och nu är det så tomt här hemma!
image45


          

Nu är det söndag..

Idag var jag uppe vid halv tio, eller först var jag uppe vid klockan kvart över sex och rastade Siri. Det jobbiga idag var att hon vaknade igen redan vid åtta, men jag lät henne faktiskt ligga kvar och pipa för jag tänker inte vänja henne vid att jag måste gå upp varje gång hon vill. Det är faktiskt jag som bestämmer och jäg vill inte gå upp klockan halv åtta en söndag och bara efter tio minuter så tystnade hon och sov till halv tio, då kunde jag tänka mig att gå upp.

När jag hade ätit frukost tog jag och Siri en lite promenad till sjukhuset och hämtade peggan.(vår peugeot) Efter att jag hade gått halv biten så plockade jag upp Siri vilket hon inte gillade så hon pep hela vägen sen. Men man måste som sagt vara bestämd hon får inte gå så långt nu när hon är så liten.

Nu tittar vi på talang 2008 och sen blir det städning och efter det så ska jag ut till Hånger en sväng och greja med husvagnen. Jag ska få in lite pluggtid nu någon gång under dagen här men det ska jag nog få till det med annars får jag göra det imorgon.

Kommer kanske tillbaka sen.

Snart söndag..

Usch det är bara måndag och fredag i veckan, nu är snart helgen slut för imorgon är det söndag och det känns inte alls bra. Eller sen är det bara en vecka kvar till det är måndag nästa gång´, haha. Dagen slutade med lite kalas ute i Hånger, det är alltid lika trevligt på de kalasen, trevlig pratstund med Sofia som vanligt vi träffas inte så ofta längre så det är alltid lika kul varje gång.

Josefin fick köra hem oss för Johan drog till Växjö eller var han nu skulle, tack för skjutsen i alla fall. Jag och Siri är hemma själva nu eftersom Johan åkte dit men vi får nog gå och lägga oss, eller Siri ligger redan så är det väl jag som får lägga mig. Imorgon blir det lugnt skulle jag tro eller det beror helt på vädret. Blir det jättefint så blir det nog att vi städar ur husvagnen och sätter upp förtältet en sväng annars blir det som idag att jag slöar i soffan fast  jag borde plugga. Jag får väl ta mig i kragen och plugga lite om det blir dåligt väder.

Nu ska jag bara läsa Idas blogg med, hörde på kalaset ikväll att hon hade uppdaterat så ska läsa den och sen blir det sängen nästa.

God Natt allihopa som läser..

Tjejsnack vecka 15

  • Tror du på en högre makt/gud? Vad?

  • Jag tror på att det finns en Gud, jag kan inte leva med tanken att det inte finns någon mening med att jag finns.



  • Tror du på livet efter döden?
  • Ja, det för jag.



  • Tror du på spöken/andar?
  • Nej, det gör jag nog inte.



  • Tror du på reinkarnation?
  • Har ingen aning om vad det är för något.



  • Tror du på mänskligheten?

  • Ja då det gör jag, som jag sa kan jag inte leva med tanken av att det inte finns någon mening med att jag finns. jag tror att det är så med alla. Men självklart börjar man undra ibland när man inte ser annat än krig på tv.


    Lördag.

    Igår var jag på ett trevligt kalas ute hos Tina vilket var jätteskoj, De är så trevliga i Tinas familj och hennes kompisar så det är nog alltid kul och trevligt där ute. Tack för en trevlig kväll!

    Idag när jag skulle gå ut med Siri så snöade det jättemycket, inte alls kul. Vid sex hade inte snön lagt sig riktigt  men när jag skulle ut igen vid nio så låg den på backen och det gillar vi inte. Siri tyckte snön var jättekonstig och rolig, jag var inte ute så länge eftersom hon inte får bli så kall men hon tyckte om snön jättemycket vilket inte jag gjorde då. Hon tyckte det var kul att fånga snöflingorna. Idag på morgonen ställde jag klockan på halv sex men hon ville inte upp då så vi var inte ute förens kvart över sex idag, hon kanske är lite morgontrött i alla fall min hund.. haha. Nej det är nog ingen risk och det är tur att jag kan somna om igen sen.

    Annars blir det lugnt idag, jag ska bara vara hemma och ta det lugnt hela dagen och när jag ska ut så ska det bara vara för att gå ut med hunden. Framåt kvällen blir det nog Hånger en stund vilket blir trevligt. Känns så skönt att man ändå kommer upp någorlunda bra tid nu sen man skaffade Siri, hon brukar alltid vilja gå ut vid nio halv tio och sen är det ingen mening med att sova längre så då hinner jag en hel del faktiskt.

    Tillbaka till tv-soffan och mitt kaffe..

    Fredag och min första lediga helg..

    Idag är det fredag och det är min första lediga helg nu på fyra veckor och det ska bli så skönt. Minns knappt sist jag var ledig så länge. Har varit på Pepparmyntan till klockan ett idag gött att komma hem lite tidigare, ska vila nu och snart kommer mamma med Siri vilket blir mysigt att träffa henne igen..

    I helgen blir det lugnt, eller ska på ett litet kalas ikväll en stund i alla fall, imorgon ska jag och johan ta en hemmadag sa vi och spela tv-spel och titta på film och bara vara allmänt lata. Blir det jättefint väder så blir det nog att vi åker och fixar med husvagnen men än så länge så ska det juh inte bli så fint säger dem. Men på söndag skulle det bli fint då blir det nog en del fix och don kan jag tänka mig.

    Nu ska jag ta emot min hund, hej hej kanske skickar in någon tanke senare..

    Torsdag..

    Idag har det gått i ett hela dagen. Eller jag fick lite sovmorgon för Johan fick jobba i stan och då passade det att han körde bort Siri till Ann. Så jag fick sova nästan en timme efter att jag varit ute med henne och hon ätit så idag har jag varit pigg och glad. Har haft lite ångest inför de här första veckorna med lilla Siri fick inte ledigt mer än två dagar för är jag borta med så blir jag underkänd på vfu:n. Siri är fortfarande ganska liten för att vara själv och Johan får ingen semester heller men vi har löst det nu så att hon slipper vara helt själv i alla fall några dagar. Sen om två veckor så börjar jag skolan igen och då blir hon inte själv mycket min lilla gumma, gillar inte alls att inte få hop det så att hon blir själv men vi löser detta.

    Jag började idag vid klockan halv åtta på morgonen sen har det gått i ett tills halv tio han bara hem i tio minuter innan fyra och byta om för att gå till Willys. Nu ska jag inte jobba där förens på måndag kväll och det ska bli så skönt att vara ledig nu i helgen, jag ska bara ta det lugnt hela tiden.

    Nej nu ska jag plocka ihop lilla Siris resväska med leksaker (hehe) och mat för imorgon ska hon vara hos min mamma en liten stund på förmiddagen.

    Puss och hej leverpastej...

    Tredje för idag..

    Listor är alltid roligt och jag hittade den här på Ida sida och hon utmanade oss att svara här på bloggen och det gör jag nu. (Idas blogg hittar du via min länklista, fattade inte hur man gjorde länk i texten hehe.) 

    3 namn jag går under:
    - Nina
    - Ninus
    - Älskling (Av Johan)

    3 saker som skrämmer mig
    - Åskväder.
    - Att förlora någon i min närhet.
    - Tanken på vad som skulle hända om jag misslyckas uppfostra min hund

    3 saker jag har på mig:
    - Jeans
    - Ljusrosa linne
    - Vita strumpor med kor på

    3 sanningar:
    - Jag kan ibland säga lite för mycket utan att tänka mig för. Vilket jag är medveten om men inte så duktig på att hantera just i läget när jag säger det, men arbetar med det varje dag.
    - Jag har blivit väldigt lat när det gäller skolan och tappat lusten en del och är rädd för att det ska gå ut över mina studier.
    - Jag är ganska konflikträdd, jag kan ta en konflikt men jag startar gärna ingen.

    3 saker jag verkligen vill ha:
    - Trygghet.
    - Större lägenhet
    - Barn (inte ännu men någongång 

    Jag får väl också utmana er att svara på detta.. hehe nu kommer jag nog inte in här mer men man vet aldrig vart kvällen tar vägen..


    Vovvarna..

          
    Min lilla Siri.                     Systrarna Alma, Agnes och Asta

      
    Mamma Vera              Pappa Dash

    Så fina små vovvar.. Nu ska jag och Siri ut och kissa.
     På kortet där det är tre valpar så vet jag inte vem som är vem.
    Kortet på Siri är taget idag.

    Onsdag och mitt i veckan..

    Nu sitter jag här igen när jag egentligen behöver plugga, jag kollar in allting annat som är helt oviktigt och sedan så gör jag lite till oviktigt så jag räknar med att komma igång med pluggandet runt halv två två. Jag har precis varit och hämtat Siri hos Ann och vi gick hem idag med vilket gick jättebra och det känns skönt. Idag blir det tvätt för hela slanten efter klockan fyra och tur var väl det för nu hade Siri kissat ner den sista filten. Jag måste skaffa några fler för jag har inte så lätt att tvätta ofta eller i alla fall lite mer besvärligt och hon ska  inte behöva ligga på en kissig filt när hon sover men annars har hon varit torr på nätterna. Det var första natten som hon ville ut och sen har hon kissat på sig en natt till men inte mer sen och det känns bra med tanke på att jag bara hade två filtar så.

    Kändes väldigt lustigt att sluta direkt efter maten idag eftersom jag bara åt och sen gick jag hem, men jobbade lite längre både igår och i måndags så det är därför som jag gick så tidigt idag och jag började redan vid sex med. Imorgon blir det nog inte mycket skrivet, jag slutar jobba på Pepparmyntan vid halv fyra eller var det kanske halv tre. Jaja sen jobbar jag kvällen på willys i vilket fall och det är den ända dagen som jag jobbar på willys denna veckan och det var mycket länge sedan jag bara jobbade där en dag på en vecka. Ska bli skönt att vara ledig nu för sen jobbar jag två lördagar och är efter det ledig två så det lugnar nog ner sig ett tag nu innan sommaren vilket är skönt. Det visar sig nu att jag nog får tidigarelägga min semester i alla fall fast bara en vecka så det gör ingenting. Skulle haft 29-30 fast de undrade om de fick ha mig vecka 30 och jag fick 28 för de flesta vill ha sen semester på willys tydligen. Men jag skulle fundera på det sen får vi se en vecka hit eller dit spelar juh ingen roll. Sen har jag säkert en vecka innan skolan börjar med.

    Nej kanske komer något inlägg framåt kvällen...


    Tisdagskväll..

    Ja nu var det slut på denna här härliga dagen, eller vädret har varit härligt idag i alla fall. Gick med Siri i koppel hemifrån Ann idag och det gick jättebra, hon gillar det inte riktigt men hon varken sätter sig ner eller protesterar jättemycket. Hon protesterar lite i och försäg men är man bara posotvi i rösten så springer hon på den lilla tjejen.

    Idag fick jag allt ihop ett tisdagstema, det är nog första gången på evigheter som jag får ihop ett på en tisdag. Jag har legat efter nu i några dagar men nu har jag varit duktig någon dag i alla fall. Nu har jag anmält mig och Siri på en valpkurs och det ska faktiskt bli lite skoj den börjar vecka 19 och håller på i sju veckor. Första gången ska inte hunden vara med för då är det mest information men efter det sen så blir det sex tillfällen med träning och det ska faktiskt bli riktigt kul. Blir det att man tycker detta är skoj så blir det kanske någon mer kurs senare, vi får se.

    Den är lagd på torsdagar vilket kanske inte är så jättebra med tanke på att jag jobbar varannan torsdag men pratade med Berit om det och jag ska arbeta fredagarna åt henne de veckorna som blir drabbade och det blev bara tre veckor så det står jag ut med. Det känns skönt att de på Willys i alla fall kan ställa upp utan problem om det behövs, får jag inte ledigt så beror det oftast påa tt jag har lovat för mycket när jag sagt att jag kan jobba. Det ska i alla fall bli väldigt skönt att vara ledig denna helgen, vi får se vad det blir av med det. Nu blir det nog sängen för mig, jag börjar kvart över sex imorgon men slutar tolv så det blir skönt det med och jag får hela eftermiddagen för mig själv. Jag ska faktiskt sätta mig ner och plugga imorgon när jag kommit hem om jag så ska klistra fast mig vid skrivbordet, har sagt att jag ska plugga nu i tre dagar men har inte gjort någonting och jag måste börja nu. Blir så trött på att jag hela tiden skjuter upp allting men imorgon blir det plugg det är ett måste fast jag kommer nog att titta in här någon gång under dagen.

    Kram och Godnatt.

    Tisdagstema

    Idag var det tisdag óch tisdagstema på gång, veckans tema är mat. Jag har inte så många bra bilder på mat trodde jag inte men så kom jag på att jag har bilder på en påskmiddag och på en god jordgubbspaj. Tog det får ett tag sedan för min bror ville skicka lite bilder till hans tjej i Kina.

    image38
    Detta är en påskmiddag som jag och Johan var ute och åt hos min mamma vid påsk när Joel var hemma och vände. Det var mycket gott dock kanske inte så nyttig. Påskmat och julmat är ganska så fet och salt mat. Men det är gott. Jag tänker inte så mycket på att äta mer eller mindre nyttigt, fast ska jag vara ärlig så äter jag mest utav nyttig mat när det serveras än av den feta maten. Jag äter myckert sallad och frukt varje dag vilket är väldigt gott. Kommer ett inlägg till under kvällen.



    Kram


    Måndag..

    Idag har det varit min trött dag skulle jag väl säga, var trött hela dagen tills efter min rast då jag fick en halvtimmes sömn. Sedan så åkte jag hem och sov en timme till och nu är jag istället jättepigg vilket inte heller är bra tycker jag. Imorgon blir det vfu mellan 7.30 till 15.00 sedan blir det hem och ta hand om lilla vovven igen, Johan ska vara hemma men det är alltid kul att komma hem nu. Jag ska boka tid till veterinären någon dag nu, hon ska vaccineras vid tolv veckor så får fixa det nu så att man får en tid.

    Annars har jag idag varit ute och firat Stina för hon fyllde år idag, det blir lite kalas på Lördag med och det blir juh trevligt. Idag borde jag som vanligt pluggat mer än vad jag kommer att göra, jag är hopplös! Det kommer bli så att jag sitter hela natten innan som uppgifterna ska vara inlämnade. Fast jag har ledigt en dag innan arbetet ska lämnas in så mellan kissepauserna med Siri så får jag väl sitta en del.

    Nej om man ska börja plugga lite nu en stund i alla fall för nu sover Siri.

    Kram och hej.


     
    Siris syster Agnes sitter i matlådan då vi skulle väga henne sen somnade hon där så roligt.

    Söndag och helgen över..

    Jaha.. det var den helgen det. Jobbade i fredagskväll och hela lördagen men idag har jag varit ledig och mamma har varit här och vi har myst lite hela dagen. Först färgade vi mitt hår och sen lagade vi lite mat och efter det så fikade vi lite. Sen så funderade jag och funderade jag på om jag verkligen skulle följa med henne till hånger, men efter många om och men så kom jag på att nej jag har suttit inne hela dagen så kan behöva komma ut lite. Så jag åkte ut till Hånger i knapp timma sen bar det hemmåt och nu sitter ojag och Siri och myser eller hon vill mest busa fast det vill inte jag. Jag börjar tro att Siri kan bli av med sin åksjuka och det känns juh skönt, idag när jag och mamma åkte ut så sa hon inte ett ljud i bilen och hon pep lite när vi skulle hem men sen var det inte mer med det. Hon somnade innan vi kommit till lönshult i alla fall.

    Nu sa det "dunk" i golvet och hon trillade ihop och somnade pladask, hon lär väl sova tills det är dags att sova för natten. Hon är fortfarande så pass liten så att hon sover ganska mycket, hon leker i en timme knappt och sen sover hon två och det är ungefär så som hennes dagar ser ut nu för tillfället. De ändras säkert med tiden för då ska jag och hon ut och gå mycket men hon måste bli lite äldre först. Men nu har vi börjat koppelträna med, eller jag har inte gått med henne i koppel men johan har det och han sa att det gick bra.

    Blev så arg för mitt internet bara stängde av sig så jag hade skrivit så mycket mer men halva försvann när jag väl hade fått igång det. Jag måste gå och baka nu för jag ska bjuda på en kaka imorgon på min vfu- plats som tack för att de kunde ta emot mig med så kort varsel. Så nu är min tid på småbarnsavdelningen slut och jag ska nu inrikta mina tre sista veckor på storbarn. Fast känner inte alls för det nu när Siri är här hemma men Johan ska vara hemma med henne i veckan, men jag är anti bara för att skolan inte lät mig vara ledig någonting även fast jag har varit där innan några dagar för att kunna vara ledig. Men min handledare tror inte att man har ett liv utanför skolan och att skolan är livet. Blir lite anti då, men nu är det snart bara två och ett halvt år kvar, tjoho.. Inte! Jaja det går fort, sen ska jag och Sofia ha examensfest. haha. Nej vi får väl se hur det blir med det.

    Har varit lite flitig med att uppdatera i helgen, fast det kan bli bättre, fast har bara haft Siri i huvudet denna helgen och då hinner jag inte sitta vid datorn. Det blev inget tisdagstema denna veckan heller för jag missade det på tisdagen och sen har det inte blivit av men jag får komma igen nästa vecka.

    Nej om jag ska gå och baka nu. kram och hej

    Fredag och helg

    Nu har min bebis kommit hem och än sålänge så går det så bra och det känns så bra. Hennes namn blir Siri i alla fall och nu tultar hon runt och undersöker och undersöker. Fast hon är precis överallt där jag är så hon går inte så långt. I eftermiddag så ska hon åka ut och få lite mammavård hos sin mamma för jag jobbar och johan skulle varit hemma med henne men han var tvungen att åka och hämta husvagnen idag och Siri gillar inte att åka bil eller hon är åksjuk just nu och då mår hon bättre hos sin mamma. Jag vill inte åka och jobba idag eller imorgon, fast nu är det bara denna helgen med sedan har jag arbetat varenda helg från vecka 11. Sen är jag ledig nästa helg och därefter så jobbar jag två helger sen är jag ledig i alla fall två till. Sen är det snart sommar, tiden går så fort. Vill vara hemma med lilla Siri nu när hon har kommit hit precis, men blir hemma hos henne imorgon till tolv i alla fall sen tar Johan över igen hela kvällen och Johan ska hämta henne idag så fort som han hämtat husvagnen.

    Det känns som om hon vet att det är här hon ska bo nu i alla fall, första natten gnydde hon lite och var ledsen men inatt så bara gick hon in i boxen och somnade med en gång och sov hela natten. Hon äter jättebra och sover när hon ska och leker som hon ska så allt känns jättebra, jag har fått torka lite kiss men inte idag och att torka det känns inte jobbigt när man ha en sån goe tjej hos sig. Nu har hon somnat den lilla skrutten.

    Siri:
         
    Sover                           Busar                           Busar

    Det händer ganska mycket i mitt och Johans liv för tillfället, vi har fått en hund, Johan ska hämta husvagenen och igår var vi och tittade på en större lägehet. Sen hämtade vi den nya bilen förra veckan så det händer ganska mycket för tillfället, fast det finns väl perioder då det händer mycket och perioder då det händer mindre. Hösten var så lugn, då hade jag bara skolan och inte så mycket arbete på willys men det tar väl igen allt nu i vår för nu händer det mycket för tillfället i alla fall. Jag får nästan stanna upp en stund ibland och fundera över om det händer för mycket. Fast efter en stund så kommer jag på att det bara är saker som jag har velat så det ända är väl att allt händer på en gång. Sen arbetar jag alldeles för mycket med och det får jag nog börja ändra på lite, igår när jag var ledig så kändes det inte ens som om jag var ledig. Insåg först på kvällen att jag verkligen hade varit ledig hela dagen. Är man bara ledig en dag i veckan så vill man helst hinna så mycket som möjligt den dagen. Hade två kompisar på fika och mamma var inne en stund och fikade med Maria och Rode också och det var jättetrevligt.

    Oj idag blev det mycket är stolt över dig om du tog dig ända ner hit. Hehe. Har haft såna problem med att komma in på blogg nu i en vecka så får passa på att skriva nu när jag väl kommit in. Haha.. Ska skärpa mig med att uppdatera nu med när allt har lugnat ner sig. Nej nu har det tagit nästan en timme att skriva så får nog ge mig ut med Siri snart så jag slipper torka kiss, fast hon får nog vakna först, vill inte väcka henne.

    Hej då..


    Två inlägg..

    Det blev två inlägg idag. Jag har inte varit inne och skrivit på länge, när jag skulle skriva i söndags så kom jag inte in sen igår så var jag ute hos valparna tills halv åtta sen så blev det jobb inpå sena natten. Jag var hemma jättesent och sov inte många timmar efter inventeringen. Sen var det upp vid sju och ha vfu till två sedan bar det hem till sängen och sova i någon timme så nu är jag inte så trött bara för det. Vi får väl se om jag somnar ikväll.

    Nej har inte så mycket på hjärtat idag, allt som kretsar i mitt huvud nu är att jag ska få min bebis imorgon. Min lilla vovve, jag lägger ut kort imorgon. kram kram

    Tjejsnack vecka 13 och 14

    V 14. Vad gör du när du är:
    - Arg?
    Skriker och gormar. Fast det beror på vem eller vad jag är arg på, Kan hålla tyst med.

    - Ledsen?
    Då gråter jag och sitter helst för mig själv. Ibland vill jag krypa upp i en famn.

    - Nedstämd?
    Sitter tyst och glor ut i tomma intet.

    - Glad?
    Skrattar och pratar

    - Nykär?
    Oj.. det var så länge sedan som jag var nykär, men jag blir nog ganska blyg och lite flamsig med.

    V. 13 Ordspråk:

    - Sämsta ordspråket?
    Du har för många järn i helgen.

    - Bästa ordspråket?
    Vet faktiskt inte.

    - Ditt egna påhittade ordspråk?
    Jag har nog inget eget ordspråk vad jag kan komma på i alla fall.

    - Bäst sagda av ett barn?
    Vuxna dricker vin för att de vill bli barn igen, Ur boken barns tankar om vuxna tror jag den heter.

    - Ordspråk du lever efter?  
    Jag vet inte, använder inte ordspråk så ofta och när jag gör det så måste jag fundera en stund.

    RSS 2.0