Soligt!

Då var det återigen fredag och helgen som ligger framför oss är fullspeckad. I eftermiddag ska jag jobba i några timmar och innan det är dags för det så ska jag plugga lite. Vi har ju ett litteraturseminarie nästa vecka och eftersom helgen är ganska så fullspeckad så tror jag att det blir bäst om jag iaf på sin höjd börjar idag.

Imorgon är det agilitytävlingar i Oskarström som gäller hela dagen och sen på kvällen så är det dags för kalas i Hånger. På söndag är jeg ledig frömiddagen så det som hinns med då är nog bara en liten vinterpromenad med hundarna på sin höjd för jag börjar redan vid tolv. Sen var denna helgen slut, tiden går så fort och nästa vecka är jag uppe i jönköping fyra dagar så jag behöver inte fundera på vad jag ska hitta på till veckan och på helgen jobbar jag så det är ingen idé att planera in något. =)

Dags att börja plugga!


Onsdag 27/1-10

Då var det mitt i veckandagen igen och idag har jag suttit på min rumpa hela dagen i skolan så var tvungen och få ut lite energi när jag kom så då blev det lite snöskottning här hemma. Sen blev det en lite promenix med hundarna runt kvarteret. När det väl var gjort så kände jag att jag inte vill befinna mig ute i snöovädret mer.

Dagen har handlat om vetenskaplig metod och bara fyra dagar in på kursen så längtar jag redan tills att det är dags att lämna in examensarbetet. Har iaf läst 80 sidor i boken som vi ska ha litteraturseminarie på nästa vecka.

Varför vetenskap?: : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen Visst ser boken jätterolig ut. NOT!

Men jag löser nog detta med. Har jag klarat av tre intensiva föreläsningsdagar med väldigt tråkigt tema så ska jag nog reda ut resten med! Räkningarna betalda, tänderna borstade. Nu blir det sängen!

En massa kooikers ute i skogen en kall vinterdag.

I söndags var det dags för en kooikerträff på kenneln moonhaven. Det var till en början ganska så kall men efter att vi gått en sväng så var det genast varmt och skönt i kläderna igen. Det kom nog hela 15 kooikerhundar till träffen och lilla Siri förstås.



 Bilden är tagen av Henrik Hellemar och jag tackar för bilden för min kamera kom aldrig med. Nu blit det plugg nästa usch och fy, skola imorgon igen.


Ny vecka och ny kurs..

Idag så ska jag påbörja min näst sista termin på HLK och det känns så bra och äntligen kan man börja se målet och slutet i horisonten. Denna terminen kommer handla om examensarbete och när det väl är klart till sommaren så tror jag faktiskt att jag kommer att kunna koppla bort skolan ganska mycket. Sen är det bara en termin kvar och jag har hört att den är ganska så lugn.

Min hals hänger inte med alls sedan igår morse, den bara kliar och gör att jag måste hosta. Igårkväll hade jag även feber en stund men den har nog gett med sig inatt för nu känner jag inte av någon feber. Ikväll så blir det några timmars jobb innan jag tar kvällen. Annars blir det relativt lugnt på jobbfronten denna veckan och det känns bra. Jag måste ta det lite lugnt med arbetandet så att jag orkar och inte tjänar för mycket.

Nu är det dags att fixa det sista innan det bär av till Värnamo och tåget till Jönköping!

Vemdalen-2010

Här kommer några bilder ifrån Vemdalen!



 Första kvällen i stugan! Lagom sleten efter en hel dag på bussen!



Första dagen i skidbacken med soligt väder, vilket höll i sig hela veckan! =)



Äta skumtomtar fick jag med! 9 stycken fick plats i min lilla trut. Hade
inte mitt lag skrattat åt mig så hade jag nog klarat minst tio!



En solig dag på fjället! PÅ LÄNGDSKIDOR! Tror att det var första och sista gången.
Går ju knappt stå på dom skidorna.  Men underbart väder hade vi.




Avslutade längdturen med varm choklad och våffla, mums.

Hela veckan var jätteroligt. Längtar redan tillbaka!


Hemma igen..

Nu har det gått två veckor sedan jag uppdaterade och det var längesedan det gick så läng tid mellan uppdateringarna. Jag har inte varit hemma utan jag har hållit till uppe i vemdalen och gömt mig från alla måsten här hemma. Fast så många måsten har jag inte så ska inte klaga men det är ofta mycket lättare att komma hem och ställa sig med alla måsten när man varit ledig ifrån dem iaf en vecka. Jag har varit hemma nu i tre dagar och det känns helt okej, saknade min lilla famlj där uppe efter några dagar och det var kul att träffa både sambo, hundar och familj när man kom hem.

Jag har haft en hel underbar vecka i fjällen och ska verkligen inte klaga, det enda som saknades var som sagt min familj. Hade strålande sol varje dag och riktigt fin skidåkning, på grund av att det var så lite folk i backarna så var backarna som nypistade fram till klockan ett varje dag. Det kan knappt inte bli mycket bättre. Afterskin var också riktigt kul jag hade inga höga förhoppningar på den eftersom min lärare sagt att den var lugn vecka två Fast när ett gäng på 30 snart utbildade förskollärare drar in i baren och ut på dansgolvet kan det väl nästan inte bli annat än lyckat! Jag var bara på afterskin en kväll och den kvällen var lyckad iaf verkan hann eller kände sådär jättemycket för det resterande kvällar. Den var ju bara öppen tre kvällar med. Kul var det iaf.

Åter till vardagen nu i alla fall, idag är det städning som står på schemat och en liten promenad med hundarna med sen blir det nog lugnt. Jag har ju förmånen att vara ledig en hel vecka nu innan lärande 3 drar igång. Usch har verkligen ingen lust med detta.

Bilder från veckan i vemdalen kommer efter hand!

En dag på isen..

Idag har graderna legat runt -10 sträcket men det hindrade inte oss från att ge oss ut på isen i eftermiddag med både skridskor, hundar, korvgrillning och lite "manlig" crosskörning. T.om jag åkte skridskor efter crossen! =) En härlig dag var det i all fall.



 Det vill inte börja brinna!



Vi provade vända på tunnan! Men ingen eld! Blev lite tveksamma över
om det skulle bli någon korv.



Vips så lyckades killarna tillslut!




Tekla stortrivdes på isen, speciellt kul var att jaga crossen!



Siri med, roligast idag tyckte nog hon var att springa efter matte i skridskospåren!



Johan fick en liten abborre!



Lite crosskörning!



Liten demonstration av mina skridskoåkning! Plogade mest bort den tre dm
pudersnö som låg på sjön men lite glid var det allt! En mycket lyckad dag!


Tjugonde dag knut idag?

Nej det är inte tjugonde dag knut idag utan det är såhär att jag är bortrest den dagen så julen har faktiskt fått flytta ut redan nu från min blogg. En ny header är ditsatt och designen har annars fått återgå till vad den var innan.

Nu är jag ledig enda fram tills på lördag och min vecka kommer i stora drag att handla om förberedelser till vemdalenresan som jag ser fram emot jättemycket. Idag blir det veckohandling och en sväng på stan som står på schemat, imorgon blir det nog matlagning inför resan och kanske något bak. Onsdag så blir det den stora packardagen och eftersom det är tjugonde dag knut när jag är borta så tror jag att jag kommer ägna torsdagen åt att plocka ner alla julsaker. Fredagen kommer jag till stor del att tillbringa uppe på svenska mässan i Göteborg och lördagen blir det jobb och slutpackning. Söndag klockan halv sju på morgonen går bilen mot Jönköping för att sedan hoppa på en buss som ska ta oss till Vemdalen.

Det var min vecka det, Väldigt ledig men ändå fullspeckad. Få se om jag hinner skriva in någon mer rad i veckan annars få ni ha det så bra, slänger in bilder ifrån vemdalen antingen under veckan eller när jag kommit hem. Hoppas att era storhelger varit bra och att trettondagen som kommer nu i veckan även den blir trevlig. Åter till planeringen: Nästa skriva handlarlista!

2010..

Då var det fredag den första Januari 2010 och det har hänt en hel del sen jag skrev förra året för fyra dagar sedan. Hehe.

Som många vet så kidnappade Johan mig i tisdags och drog med mig till Göteborg där vi sov en natt hos Johans pappa och en natt på hotell. Att vi skulle till Peter hade jag nästan anat eftersom han hälsade oss välkomna på juldagen. När vi kände att vi hade gjort stan på onsdagen så trodde jag att vi skulle tillbaka till Peter men icke Johan drog med mig på hotell. Chockad med ändå väldigt glad.

Den 31/12-09 så blev i alla fall jag en förlovad kvinna.

Nu blir det frukost!

RSS 2.0