Myslördag..

Jag har ätit mig en god middag ikväll, haft trevligt sällskap och nu myser jag framför en film. Jag får lite dåligt samvete för jag borde nämligen passa på att plugga lite nu när Johan är iväg och kör lite kompisar men jag orkar inte, inte en lördagskväll. Jag har två dagar till på mig och jag kan inte plugga jämt och jag läste faktiskt två timmar idag på förmiddagen efter att jag fått igång internet.

Idag har vi annars kört husvagnsgolvet till Hånger så att det får ligga under tak. Sen ikväll så kom mamma och pappa förbi en sväng efter att dem hade varit i jönköping. Vi fikade lite och hade det allmänt jättetrevligt.

Siri är för övrigt väldigt pigg ikväll om man jämför med vad hon var igår, det är först nu som hon vilar lite. Det smärtstillande har nog börjat verka lite med. Imorgon är det sista dagen som hon får det och vi får hoppas att hon inte behöver mer sen men det känns inte så idag för hon känns faktistk väldigt pigg idag tycker jag. Förhoppningsvis så piggar

Äntligen fungerar det.

Idag gick jag upp vid åtta, plockade fram lite pålägg och bröd ifrån frysen och la mig sedan framför tv:n och somnade en timme. När jag väl hade vaknat igen så åt jag frukost och slappade lite framför tv:n. Vid elva skulle jag börja plugga men det ville inte min dator. Har tagit mig en halvtimme att få igång internet. Jag behöver internet för att kunna se power-pointerna som lärarna har lagt ut. Men nu har jag kommit in så nu är det dags för lite plugg.

Annars så ska jag åka till apoteket senare idag för att hämta lite medicin till Siri, sen blir det eventuellt Gällaryd för att hämta husvagnsgolvet och sedan blir det Hånger och lämna det där. Jag ska åka förbi mormor och lämna en blomma eftersom hon fyllde år igår och sen ska jag förbi Sofia för att hämta ett häfte som vi ska läsa.

Siri mår efter omständigheterna fortfarande helt okej, hon var lite orolig inatt och kom inte riktigt till ro och jag tror att det berodde på att tratten hela tiden fastnade i kanterna på henne säng. Jag bytte ut sängen mot en filt och då somnade hon på en gång. Hon brukar få ligga i sängen också men hon kan inte hoppa upp själv nu men ner hoppas hon och det får hon inte så jag vågar inte ha henne i sängen då. Hon repar sig sakta men säkert och jag ska snart ta och titta till hennes temperatur och hennes sår så att allting är okej.

Hemkommen..

Nu är Siri hemkommen från veterinären efter att ha legat inne i två nätter. Hon ska fortsätta gå på medicinen som hon gått på tills nu. Sen ska vi åka ner till djursjukhuset i värnamo en gång i veckan i tre veckor för att hon ska få en injektion med vitamin B12. Vi får reda på provsvaren om 11 dagar och då får vi se hur de behandlar henne. Hon ska ha tratt på sig nu i två veckor och vi ska kontrollera hennes sår på magen varje dag och hon får inte anstränga sig alls. Tratten avskyr hon och hon kan inte klia sig på halsen så då kommer hon och skrapar på foten för att man ska klia sen är man fast tills det har slutat klia. Eller jag vet ju inte om hon vill bli kliad men hon kommer varje gång som hon gjort ett försök själv och sen stannar hon tills hon är nöjd. Hon är så söt min lilla pärla och det ser för rolig ut när hon försöker slicka upp något ifrån golvet eftersom tratten är ivägen går inte det.


 Hemma igen! förhoppningsvis för att stanna.

Ledig pluggdag..

Idag är jag ledig som många av er redan vet och det jag ägnar mig åt idag är att sälja mitt köksbord, plugga och hämtning av Siri. Jag har sålt vårt fina köksbord för det är för litet att ta med sig till Hånger så nu ekar det i vårt kök. Fast det var skönt att bli av med det och nu får vi pengar över till andra möbler till den nya lägenheten.

På söndag är det bara en månad kvar tills vi ska vara ute ifrån denna, bo i den nya och stå i en skidbacke på samma gång. Det blir lite jobbigt, men vi får se hur den veckan blir. Vi hoppas självklart att vi ska komma iväg till Norge samma dag som de andra åker, men skulle det inte bli så åker vi kanske någon dag senare. Eller så ställer vi lite kartonger hos mamma och pappa. Huvudsaken är att vi får in en sång med lakan i så att man slipper bädda när vi kommer hem efter en bilfärd på sex- åtta timmar. Jag vet att man är ganska så mör i kroppen efter det.

Nej nu har jag hällt i mig en välbehövd kopp kaffe så nu blir det dags att plugga vidare, kanske återkommer ikväll med lite detaljer över hur det har gått med Siri.

Sista dagen för veckan..

Idag är det torsdag och ikväll så tar jag helg, jag är ledig ifrån skolan nu imorgon och på måndag så det blir långhelg. Vi har fått tid till att plugga på tentan så jag vet vad jag ska göra i helgen i alla fall. Jag skulle jobbat på willys i tre timmar imorgon men så körde det ihop sig lite med hämtningen av Siri så jag fick ge bort de tre timmarna.

Siris operation gick bra idag och de proverna som de fick svar på idag såg helt normala ut, nu får vi vänta i två till tre veckor på fyra eller fem prover till och nu hoppas jag att vi får ett slut på den här skiten en gång för alla. Hon fick inte åka hem idag för när de ringde till mig så hade hon precis vaknat och de vill att hon ska komma igång med att äta och dricka innan hon får komma hem. Så går allting som det ska så ska hon få åka hem imorgon eftermiddag, det hoppas jag på för nu är det riktigt tyst här hemma och det är ingen som drar ut mig i kylan så att jag får ny energi.

Om vi ska återgå till min tenta som jag inte alls känner mig särskilt säker på. Det är så mycket att läsa och jag känner mig inte alls säker. Det är nog första gången som jag inte känner att det bara löser sig för det är för mycket att läsa på så kort tid. Fast jag kan inte göra mer än mitt bästa, fast det känns ändå så tungt. När tentan är skriven på tisdag så ska vi sätta igång med ett fördjupningsarbete med och det tror jag blir mycket roligare. Det som vi läser om är jätteintressant men svagheten är att det är för mycket att läsa och det känns som om man bara skrapar på ytan.

Imorgon kommer det en som ska köpa vårt köksbord och då blir vi av med det så om jag får lite tid i helgen så ska jag nog plocka fram lite kartonger och kanske börja packa lite. Blir jag av med köksbordet så får jag plats att ställa mina kartonger där, men är nog lite tidigt att börja ännu kanske.

Nej nu har jag suttit här alldels för länge och skrivit och nu är det dags att plugga lite innan det är dags att sova. Jag behövde skriva av mig lite nu när jag inte har skrivit på två dagar.

Misslyckad mat!

Idag gjorde jag kyckling i ugnen med rökt kyckling och basilika och jag kan säga att det inte var en höjdare. Det är i alla fall ingenting som jag gör igen det kan jag lugnt säga. För att veta måste man testa och nu har jag gjort det och jag var inte nöjd.

Nu ska jag slappa lite efter att ha pluggat i några timmar och matlagning, jag måste dock snart gå och göra mig iordning för att traska iväg till willys i några timmar. Innan jag sticker in i duschen ska jag nog sätta på lite kaffe och ta lite av kakan som jag bakade igår.

Kram kram

Ledig tisdag..

Idag är det ledig dag från skolan och jag har varit ute och gått en stund, handlat lite och nu ska jag hälla i mig en kopp kaffe tänkte jag. Jag har fullt med tentaplugg att ta tag i och det ska jag väl lyckas hinna med innan det är dags för att gå och jobba.

Jag såg att veckans tisdagstema är vardagligt och jag vet faktiskt inte riktigt vad som är vardagligt för mig. Är det skolan? Nej, men det borde det vara. Är det jobbet? Nja, där är jag inte varje dag eller tillräckligt mycket för att det ska bli vardagligt. Så mysteriet är vad som är vardagligt för mig, jag får fundera lite under dagen så får vi se om jag lägger in något senare.

Idag svälter vi Siri och hon är riktigt sur på mig nu, hon skiter fullständigt i om jag går ut i köket eller vart jag går. Hon ligger kvar i soffan och tittar lite men vänder sig snabbt om och sover igen, hon måste var jättehungrig lilla stackarn. Förhoppningsvis så är skiten över snart.


Första dagen i veckan..

Idag känner jag mig lite dämpad men ändå orkade jag med att baka lite och kakan blev riktigt god faktiskt. Den hette Bottans bärkaka och är tagen ur Leilas a piece of cake. Som vanligt glömde jag att ta kort på den, den finns kvar men nu har vi ju skurit i den och då är det inte lika kúl att lägga in ett kort.

Annars har dagen flutit på bra tycker jag, jag har äntligen tagit tummen ur och börjat plugga till tentan och det känns bra att ha kommit en bit och den boken vi har heter hållbar utveckling och den är faktiskt ganska så lättläst. Nu har jag inget vettigt att skriva mer, inte för att jag vet om detta var särskilt vettigt men jag återkommer imorgon och lättar lite till på hjärtat.

Ny inredning..

Vi funderar och funderar över hur vi ska göra med vardagsrummet ute i Hånger, Antingen köper vi till en tvåa i den soffan vi har eller så säljer vi den vi har och köper någon grupp. Då kommer det svåra och det är att hitta en soffa som vi trivs med och det jobbiga är att vi trivs så väldigt bra med den soffan som vi har men att köpa till en tvåa kostar mer än den soffan vi har som är en tvåa med divan.

De sofforna som vi tycker är fina är inte så billiga heller så det spelar egentligen ingen roll hur vi gör för det kommer att kosta mycket pengar i vilket fall och den soffan vi har har vi ju redan betalat för. Sen ska vi hitta ett par kökstolar till bordet som vi har och vi ska också sälja det köksbordet som vi har och bara vi får det sålt så löser sig en hel del. Vi har en säng också som är till salu så om ni vet om någon som vill köpa en 140 cm bred säng så kan ni väl säga till. Ni kan också säga till om ni vet någon som vill köpa ett köksbord med två stolar. Dags att ta tag i disken eftersom Johan lagat maten idag så föll den lotten på mig tyvärr men är lika bra att jag tar tag i det.

kram kram

Helgen och söndag..

Idag är det söndag och jag ska strax gå och arbeta av några timmar av min dag på willys. Jag jobbar fem och en halv timma och det går ganska så fort det tycker jag. Igår jobbade jag i elva timmar och det gick faktistk ganska så bra, de första tre timmarna så var jag hos Matilda i frukten och jobbade och det var jättetrevligt för vi har inte träffats på länge nu så vi hade mycket att tjöta om.

Senare idag sa jag ut till Hånger för att hämta en bok hos Sofia som jag behöver till tentan nästa vecka, jag ska också stanna till en stund hos mamma och pappa så att jag får träffa dem lite med. När det börjar närma sig kvällen så ska jag hem och njuta av kvällen tillsammans med Johan som ska laga mat till mig ikväll. Idag skulle det blir ungsbakad falukorv tyckte jag han pratade om, fast han kan hinna ändra sig både en och två gånger till innan jag får mat på bordet. Huvudsaken tycker jag är att jag får lite mat i magen.

Nu idag så ger vi Siri sin sista medicindos innan det är dags att åka till veterinärhuset på onsdag, imorgon får hon mat som vanligt men på tisdag ska vi svälta henne och det gör ont i hjärtat för hon är ju så hungrig. Jag får hoppas att hon blir pigg nu efter detta helt enkelt. Dags att gå och fräscha till mina tänder innan det blir jobb i några timmar, fast jag har ändå inställningen idag att det kommer gå långsamt för söndagar händer det inte så mycket på willys. Tyvärr!

Färdigarbetad..

Då var det första passet för helgen avklarad och det gick bra och fyra timmar brukar flyta på ganska fort faktiskt. När jag kom hem så var Siri hemma och väntade på mig, Johan är nere hos några kompisar och de skulle eventuellt gå till Harry senare, Johan skulle inte med från början men sen ändrade han sig så idag blir det hemmamys ensam med Siri. Fast jag vet inte, han ville att jag skulle komma ner senare men jag känner att jag borde ta det lugnt om jag ska orka med helgen.

Jag sitter och tittar på let´s dance och äter popcorn och det är ganska mysigt det med.

Helgen...

Jag tog ledigt ifrån skolan idag med och nu ska jag snart inleda en helg fylld med jobb på willys. Idag arbetar jag från fyra till halv nio och det är ganska överkommligt och söndag är också överkommligt för då arbetar jag bara från tio till halv fyra. Det som känns tungt är morgondagen då jag arbetar från klockan 10.00 till 21.30 och det är en tung dag. Fast det brukar gå ganska bra ändå eftersóm jag varit inställd på det i två veckor nu nästan så. Sen jobbar jag bara tisdag och fredag nästa vecka och är ledig helgen så det känns bra. Kom på det igår att nu är det bara en och en halv vecka kvar tills att jag har en tenta, GAH!!!!

Idag betalade jag sista hyran på denna lägenheten och det känns väldigt bra det med och nu börjar det närma sig med stormsteg. Jag börjar bli nervös angående den veckan, som många redan vet så har vi kört ihop våra liv lite då, samtidigt som vi packar för fullt för att flytta så ska vi även packa för att kunna åka skidor i en vecka. Den dagen som vi ska vara ute ur denna lägenheten och inne i den nya så ska vi också helst kunna stå i en skidbacke i Norge. Förhoppningsvis så löser sig allting precis perfekt, allting brukar oftast falla på plats ganska så dirket och i värsta fall så får vi åka en dag senare till Norge.

Nu sitter jag mest och glor på datorn och kommer nog mest fram till att just nu har jag inte så många tankar kvar i huvudet att dela med mig av. Kanske återkommer senare när jag varit och jobbar eller nått.


Mycket gjort idag.

Idag har jag hunnit med att betala lite räkningar och städat, detta gjorde jag på förmiddagen. Nu i eftermiddag så har jag börjat tvätta lite och det var inte så mycket denna gången utan jag har bara en maskin kvar sen är jag färdig med det med och då ska det bara torka såklart. Mellan varven så har jag slängt ihop en lasagne, Johan skulle egentligen gjort det men eftersom jag var hemma idag och blev lite hungrig så kunde jag inte vänta. Han får laga någon annan mat till helgen istället för då jobbar jag.

Ni som läser regelbundet vet att jag var hemma idag på grund av sjuk hund, nu har veterinären ringt så nu blir det operation på henne. Jag ska ringa imorgon och få en tid nästa vecka och då blir hon inlagd i två dagar och det är inte alls kul tycker jag men tyvärr ett måste i detta läget för nu måste de veta vad det är för fel på henne. Dags att rasta henne i alla fall..

Hemma..

Idag stannade jag hemma ifrån skolan, Siri har varit lös i magen inatt så vi har inte fått sova och jag var tvungen att ringa djursjukhuset för att se hur vi ska gå vidare nu. Veterinären ska ringa till mig ikväll så vi får väl se vad som händer, men jag ska hinna med att städa och tvätta tänkte jag nu när jag är hemma.

Igår bestämde vi oss för att ställa ner husvagnen i alla fall och det känns skönt tycker jag, jag var lite orolig för sommaren och vad vi skulle göra. Där nere är en sån avkoppling och man bara äter och sover och gör det man vill så vi känner att vi behövde det. Men nu löser det sig förhoppningsvis i alla fall för Doris skulle ringa och säga om den platsen vi ville ha var ledig, hon trodde det men hon var inte säker. Hon skulle också ringa till mig här någongång under dagen så får vi se hur det blir. Mitt största projekt nu är att få Siri frisk och vid sidan av det så kommer flytten med stormsteg och vid sidan av det så har jag en tentaskrivning om två veckor. Nej nu är det dags att ta tag i sitt liv tycker jag.

Miljöhot och matlagning..

Idag har jag haft en föreläsning om energiförbrukning och resursteori, alltså lite vad vi har att leva av på jorden. Föreläsningen var väldigt bra och man börjar tänka till ordentligt på sådant som man inte har tänkt på tidigare. Även fast jag haft en föreläsning om jorden resurser och energiförbrukning så åker jag direkt hem och gör alla fel man kan göra för att värna om miljön. Jag är medveten om att miljöhoten ligger där och gror men jag lixom lägger dem åt sidan för det är något som man inte riktigt vill tänka på.

Resurserna håller på att ta slut och man vet ju inte hur länge de räcker! Tänk på det!

Sovmorgon..

Idag är det tisdag och jag har sovmorgon och det är jättemysigt tycker jag. Jag gick upp klockan åtta och gick en liten runda på tio minuter med Siri för mer orkade jag inte, sen när jag kom hem plockade jag iordning lite här hemma för det ser ut som ett litet bombnedslag. Nu ska jag snart dricka kaffe och gå och göra mig iordning för att ta mig ner till tåget. Igår så missade jag tåget för andra gången på ett och ett halvt år men som tur väl var så hade jag ingen föreläsning utan vi hade självstudier.

Dags för frukost..

Dricka kaffe!

Nu har jag druckit min första kopp kaffe på en vecka och det var väl ganska gott, men när man väl klarar av att börja dricka kaffe igen efter att ha varit sjuk så går det åt rätt håll. När jag är sjuk är nämligen kaffedoften det värsta som finns för mig och många andra med kanske.

Idag blir det lugnt som vanligt denna veckan, jag ska väl försöka lägga på lite nya dukar på borden bara som jag skulle gjort sedan i tisdags och idag ska jag försöka ta tag i detta och försöka plocka lite i allmänhet. Johan ska dammsuga lite åt mig sen skulle han laga lite mat också för det är inte så trevligt att jag står och snörvlar i maten just nu. Jag har dispans på att laga mat till tidigast på tisdag.

Siri har äntligen lagt sig vid mina fötter för att vila lite, hon känner nog att jag är piggare idag för hon har varit en liten terrorist idag på morgonen. Jag ska försöka ta och handla lite med idag för vi behöver lite bröd så att vi har frukost i veckan. Jag räknade ut att nu är det bara två veckor eller tre kvar tills att jag måste börja packa här hemma och nu börjar det närma sig fast jag ska snart börja plocka iordning sånt som vi inte använder. Det blir mycket att hinna med när vi ska flytta för vi ska både plocka ner saker i kartonger men vi ska också packa för att åka skidor en vecka.
Jag kanske återkommer senare med fler tankar.

Lördag..

Idag känner jag mig piggare och jag börjar nästan tro att jag kan klara av att åka till skolan på måndag, igår hade jag väldiga kramper i magen så vi fick ringa till akuten men de sa att jag skulle vila och försöka äta och dricka och idag är det faktiskt bättre. Jag har fortfarande ont men jag kommer upp ur soffan och sängen iaf.  Jag har till och med orkat med en runda med Siri runt Öb och det måste vara ett friskhetstecken.

Men jag tar det hellre lugnt ett eller två dygn för mycket än ett för lite så det blir lugnt i helgen så att jag klarar av veckan som kommer för då ska jag upp till Jönköping varje dag, hur jag nu ska klara av det som aldrig har varit uppe varje dag sedan jag började. Nu kan jag snart börja nedräkningen med för när jag har gjort denna terminen så har jag gått mer än hälften.

Vännerfredag..

Det var den fredagen det och jag har tillbringat den framför tv:n och vänner. Jag känner mig piggare så länge som jag ligger ner och jag har lyckats pilla i mig ganska mycket idag så jag börjar väl gå mot bättre tider nu. Har bara den här envisa förkyldningen och orkeslösheten att kämpa lite till med.

Nu har jag legat och tittat på möbler till vår nya lägenhet, vi har inte bestämt oss för om vi ska köpa ny säng eller om vi ska ha kvar våran ett tag till men vi får se. Vi känner väl både jag och Johan att det vore skönt med en större säng och vi har pratat om att köpá till en tvåa i soffan som vi har här hemma men vi får se. Det finns mycket fint men det svåra är ju att bestämma sig. Längtar tills det blir dags nu, det går fort och vi ska snart betala den sista hyran på denna lägenheten. Snart är det också dags att börja packa så nog går det fort alltid.


Fint väder..

NU är jag trött på att ligga sjuk, speciellt när det så fint väder ute. Jag och Siri vill ut och gå men jag klarar inte det, så jag får hoppas att det är lika fint väder när jag har blivit frisk. Idag får jag mest bara drömma mig ut. Fast det är ju ganska kallt men rör man på sig så är det inte så farligt och när jag stod i solen när jag hade tagit mig ut med Siri så värmde den faktiskt lite. Det går ganska fort nu innan det är vår i alla fall och det känns bra. Fast just nu har jag ingen feber så jag börjar väl bli lite bättre, problemet nu är bara att jag får såna kramper i magen och i benen men det ger väl sig det också med tiden. Förkyldningen ligger också kvar men den kan jag leva med ett litet tag.

Nu är det bara en helg kvar till skolan börjar ordentligt igen och det känns faktiskt lite skönt att få börja på ny kula nu för jag är ganska så trött på inriktningen efter denna terminen som gått nu. Igår fick Siri komma ut och gå en liten sväng med Ann och det var bra för hon har inte kommit ut mycket denna veckan, hon ligger mest vid mina fötter och sover. Sen vaknar hon till så fort det går något i trappan och hon kollar titt som tätt så att jag är okej.

 
Min vakt!


Influensan eller nått..

Jag vet inte vad det är för konstigt som jag har rykt på nu men antingen är det influensan eller så är det bara en släng av det. I måndagskväll, tisdag och igår låg jag med 38,8 graders feber. Igårkväll så sjönk febern ner till 37,5 och där ligger jag även idag. Jag har haft väldigt ont i mina leder och förkyldning har jag också. Det var väldigt envist detta men igårkväll lyckades jag i alla fall trycka i mig en pyttebit mat och idag en pyttetallrik med kornflakes. Tills igårkväll har jag tillbringat mina dagar i sängen och endast tagit mig upp vid nödvändiga behov. Siri försökte jag gå ut med igår men det tog tio minuter att ta sig upp och ner för trappan och två av tre gånger tuppade jag av när jag kom upp. Men idag känner jag mig faktiskt ganska mycket piggare, jag har inte mycket energi eller hunger men jag klarar i alla fall ta mig upp ur sängen och sitta framför tv:n en stund. Nu fick jag till och med ork att skriva ihop en liten rad här. Siri har jag också lyckats gå ut med två gånger utan att tuppa av, det går inte fort men upp igen kommer jag ju i alla fall. På eftermiddagen ar jag Johan till hjälp och det är jag glad för.

Så det blev varken bortplock av juldukar, plugg eller resa ut till Hånger i Tisdags för bara en timme efter jag skrivit ihop inlägget så blev jag jättedålig. Var redan lite dålig men trodde ändå jag skulle klara det mesta av det.

Så ni som inte känner för att bli sjuka, ta er inte till fredsgatan 11 för detta är inget jag vill ge någon! Det är väldigt drygt.

Tisdag..

Idag är det tisdag och jag har sovit länge, jag har inte sovit inatt på grund av förkyldning. Jag äter alvedon på löpande band nu för att klara av dagen har fyra uppsatser som ska läsas. Fick ett mail igår att vi skulle ha läst alla i vår grupp, först fick jag lite panik men vi ska inte granska alla andra lika hårt som den första jag har läst.

Jag ska försöka stoppa i mig lite frukost nu tänkte jag sen ska jag plocka bort juldukarna och lägga nya på borden innan det blir fortsatt läsning av uppsatser, ska ta och pallra mig ut till Hånger med under dagen och elda lite och tar nog med mig datorn och läser lite där ute också. Nu ska jag ta tag i mitt liv innan jag får ta nästa alvedon igen. Kanske dyker upp något tisdagstema under dagen.

Ny vecka..

Idag har jag varit hos tandläkaren och på Rörstorpskolan en vända, sedan blev det städning och nu har jag pluggat en stund. Jag tog också en promenad med Siri på förmiddagen efter att jag hade kommit hem ifrån tandläkaren. Jag gick vid halv nio och då höll solen på att gå upp över Värnamoskogen och det var jättefint. Hade jag haft kameran eller mobilen med mig så hade jag lagt upp ett kort.

Nu slappar jag en liten stund innan det blir dags att gå till jobbet och arbeta av fem timmar sen imorgon är jag ledig och det ska bli skönt, dags för lite soffläge innan det är dags att göra mig iordning.

Klar med uppsats..

Nu har jag suttit en liten stund med den uppsatsen som jag ska opponera på och den är jättebra så först blev jag lite nervös över hur detta skulle gå, men efter att kollat igenom den flera gånger och tagit hjälp av lathunden så fick jag ner en hel a4 sida med frågeställningar. Jag har också skrivit ner en hel den saker som var väldigt bra och det blev också en a4 sida så vi ska nog få ihop en opponering på 45 minuter i alla fall. Jag har ju inte sett vad Matilda har hittat för problem heller ännu..

Jag, Johan och Siri har varit nere hos Anders och Maria och fikat lite och Johan tittade på deras garagetak också. Sen tog jag och Siri och gick hem och nu slappar vi lite i soffan innan det blir dags för plugg och mat. Idag är det Johan som ska laga mat så jag får det lite ledigt ifrån det idag. Dags att fortsätta med annat nu.

Söndag och slut på veckan.

Idag är det söndag och jag ska snart gå och jobba i tre timmar innan det är dags att gå hem för att plugga lite. Igår var jag och Johan på Lilla krogen och firade lite att vi hade varit ihop i sex år eller det är inte förens på tisdag men vi tyckte ändå att det är lite bättre att gå ut en lördag. Det var jättetrevligt och god mat åt vi.

Imorgon börjar en ny vecka och jag är ganska så upptagen nästa vecka, imorgon är det först tandläkaren, sen rörstorpskolan för att lämna lite saker, sen blir det hem och fortsätta läsa B-uppsats och prata med Matilda om den innan det är dags att gå till Jobbet klockan tre. Tisdag är jag ledig och då ska jag plocka ner alla julsaker tänkte jag och sen ska jag åka ut till Hånger och elda lite till Martin och Ulrika som kommer hem på kvällen sen. På onsdag ska jag troligtvis vara i skolan hela dagen och ha min sista eximination för höstterminen. På torsdag är det besök på ortopeden och sen ska jag jobba på kvällen och fredag är jag ledig och då blir det nog ganska lugnt skulle jag tro. Sen på helgen jobbar jag, fast det är bara dag så det går nog ganska bra skulle jag tro.

Dags för frukost, kanske återkommer under dagen om jag har något vettigt att säga.

Lördagsmorgon

Idag var det lördag och jag ligger i soffan och tittar på nyhetsmorgon med en kopp kaffe och en filt. Jag älskar att vara ledig på morgonen. Jag har dock problem med att sova längre än till nio nu för tiden men det gör ingeting, jag myser oftast väldigt bra i soffan med. Idag annars blir det lite städning, granskning av B-uppsats och kanske en liten tur till hånger för att gå en liten promenad.

Johan skulle till ljungby och köra lite cross och jag funderade en stund på att åka ut med lite fika till honom men har inte bestämt mig ännu är ju inte jätteroligt väder och det är ju i alla fall fyra mil så vi får se. Hade han varit i forsheda och kört så hade jag kunnat åka ut, han blir alltid glad om man kommer och tittar på honom men jag får helt enkelt se vad dagen tar vägen.

Jag funderar på vilket jag ska ta tag i först och eftersom B-uppsatsen är tråkigast så tror jag att det blir städningen först, den B-uppsatsen jag ska granska var inte jätteintressant heller. Den handlar om Genus vilket jag tycker är intressant så men denna studien var ganska förutsägbar vart den skulle sluta så. Bakgrunden hänger inte riktigt ihop med resultatet med så jag får se.

Sofia: Jag kanske åker med dig hem på onsdag i alla fall om det går bra, ska bara hitta hundvakt till Siri först.

Vidare om Siri och två av tre..

Nu pratade jag med veterinären igår och nu ska vi ge Siri antibiotika i två veckor till sedan om hon inte blir pigg så ska jag ringa upp och då vet jag inte vad de gör med henne. Han är väldigt förbryllad över att hon är så pigg och har så god aptit, igår så pratade han om att hon kan ha haft en infektion efter att haft mask eftersom att hon gick upp så fort i vikt efter att jag hade avmaskat henne. Jag har inte märkt av att hon har haft mask och veterinären sa att man inte behöver se det, så blir hon frisk nu så vet vi i alla fall var det var. Blir hon inte det så blir det nog att resa till Jönköping igen.

Idag har jag också klarat av den andra av tre eximinationer, det gick bra och den var lika slapp som den i onsdags. Vi som verkligen har lagt ner tid på böckerna tycker att det känns lite surt att man inte ens hade behövt läsa böckerna och det är ju som det är nu. Men godkänd blev jag i alla fall och det är ju skönt.

Ikväll blir det mys med varma mackor och kanske en film, jag har tagit upp mackor och nu väntar jag bara på Johan. Ha en trevlig helg på er, jag återkommer nog i helgen också.

Det var den lediga dagen det..

Jag har verkligen inte fått någonting gjort, jag har bara bokat en vaccination till Siri och så diskat lite med. Eftersom det har varit en dag när jag inte tagit för mig någonting så lyckades jag ändå få tummen ur och läsa uppsatsen som vi ska opponera på på onsdag. Det är svårt att hitta något att opponera sig mot men jag får väl sitta och lusläsa lite mer sen. Fast det känns som om att vi bara opponerar för opponeringens skull.

Hela B-uppsatsskrivningen i år tycker jag föll ganska snabbt och det märks verkligen när ett lärarteam inte är överrens. Den ena lärarens uppgift ska ta mer plats än den andra också blir det bara flopp av alltihop och det är så typiskt för denna terminen i skolan och det känns som om att det är lite typiskt HLK överhuvudtaget. Vi har sagt det i vårt spår att vi kommer vara väldigt kritiska i vår utvärdering denna gången för vi känner oss ganska missnöjda överhuvudtaget. Efter vad jag har hört från flera håll så är det fler studenter som är ganska missnöjda.

Tråkigt..

Idag är det inte alls kul, jag är slö pch snön bara trillar ner. Det finns ingeting på tv att titta på, jag har ingen bok att läsa, jag har ingenting att plugga på. Det enda jag kan göra egentligen är att städa av lite här hemma men det städade i lördags väldigt rejält så det får kanske bli lite toalettstädning och dammsugning för ligger jag här mycket längre till så somnar jag. Hade det varit februari nu så hade jag nog utan problem kunnat hålla mig sysselsatt med både det ena och det andra men nu är det inte det så jag får väl helt enkelt hitta på någonting annat.

Dags att ta tag i sitt liv kanske.

Jag minns 2008..

Det var ett tag sedan jag lade in några bilder och ikväll har jag ingenting att göra så jag tänkte lägga ut några bilder ifrån 2008. Klicka på bilderna för att få dem större.

Januari:

 
Jag minns inte så mycket ifrån Januari mer än att jag började inriktningen på skolan och därmed blev det också en hel del plugga. Jag kunde också nöjt gå vidare med mitt pluggande eftersom jag i Januari hade klarat av min första termin på högskolan.

Februari:

       
Vi ängnade en vecka uppe i Åre med några kompisar under vecka sex i februari  det var en vecka som var jättekul och vargen var rolig. Eller vad säger du Anders? Samma veckan så föddes även tre underbara ulltussar (den 4: februari) Bilderna ifrån Åre har tyvärr kommit bort med detta är bilder ifrån Vemdalen.

Mars:

  
Under en veckan i Mars så hade vi hand om Alma när Ann var på Canarieöarna och under den veckan så fick vi även veta att vi skulle få en utav Veras valpar vilket gjorde mig väldigt glad. i skolan kämpade jag på som vanligt och det började närma sig Vfu. Om jag inte minns fel så tror jag att vi skaffade oss Husvagnen i Mars.

April:

   

April dominerades av att jag skaffade min lilla ögonsten sen så hade jag praktik hela månaden med som gick väldigt bra. Jag trivdes jättebra de första tre veckorna men mindre bra de sista tre. Jag, Siri och Johan var på vår första kennelträff sedan vi fick Siri. I April så slog träden också ut. 

Maj:

  

I maj så ställde vi ner husvagnen i Varberg och jag tog även mitt första dopp i havet. Jag och Siri avslutade också en lyckad valpkurs ute i Gnosjö.

Juni:

 

Enligt mina bilder så hoppade tydligen Siri in i en ostbågepåse i maj vilket jag och Johan hade jätteroligt åt. Annars dominerades Juni av att vara i husvagnen.

Juli:



I Juli hade jag och Johan semester och under den tiden så var vi i husvagnen och vi hann med en hel del. Tog det mest bara lugnt sedan gick vi på Magnus Uggla med. Juli var en månad med mycket lite sol tyvärr.

Augusti:

  

Månaden somdominerades av blomminsamling till ett skolarbete i skolan och när jag väl var ute och plockade blommer så hittade jag också en hel del kantareller. I augusti så var vi också på ett oförglömligt bröllop i skärgården mellan Sofia och Emil och sen morgonen därpå var det vidare till Stockholm och träffa alla släktingar på pappas sida. På bilden är mina tre kusiner ifrån Luleå.

September:



I september var det tyvärr dags att ta hem husvagnen efter en oförglömlig sommar där nere. Kände att jag verkligen kunde koppla av där nere. I skolan kämpade jag på som vanligt, jag började nu närma mig slutet av sen sista naturkursen.

Oktober:



I oktober så var jag och Siri på vår andra Kennelträff och den helgen var den första som hon var sjuk. Även Johan blev sjukskriven i oktober för första gången. Oktober var en månad med många sjukhus och veterinärbesök.

November:


November dominerades av B-uppsats, veterinärsjukhus och Vfu. Detta är ett utav de projekten som jag drog igång undertiden som jag var ute i verksamheten.

December:

    

I december så är det jul som de flesta vet, Siri fick en tomtedräkt som hon verkligen inte gillade så hon behövde bara ha på sig den några gånger. Vi var en dag på en crosstävling i skogen och Siri satt tryggt u husses famn och njöt utav att få vara ute. Siri fick också ett välbehövt nyårsbad så att hon kunde gå in i det nya året lite fräsh. Haha

I år ska jag vara duktigare på att lägga upp bilder enbart på Siri och försöka se till att de korten jag tar också blir sparade. Nu har jag suttit här en timme, idag känns det som om att jag inte har något liv men nu har jag fördrivit tiden en stund i alla fall. Vi får hoppas på ett bra 2009 och nu är det snart dags för oss att flytta och det känns så bra.


En av tre..

Idag var den första av tre eximinationer genomförd och det känns bra, den kändes nästan lite onödig för vi hade inte ens behövt läsa boken som vi hade eximination på och det var tur att jag inte hade lagt ner mer tid på den boken i alla fall. Den var så jättetråkig men det gick i vilket fall väldigt bra och det är ju bra.

Imorgon är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska passa på att göra då, det är ju alldeles för tidigt att börja plocka ner saker i kartonger ännu så det får jag nog avvakta med. Jag ska ha Vivi med så kanske får gå en liten runda med hundarna. Siri får ju inte gå så långt men hon har fakiskt gått upp lite i vikt nu, igår när jag vägde henne så vägde hon 2,6 kg så nog går hon upp lite i alla fall. Fast den lilla rundan som Siri kan gå kan nästan kvitta för Vivis skull. Förhoppningsvis så busar de väl av sig en del själva. Siri är ju som en liten terrorist på Vivi så.

På fredag har jag eximination på den andra boken och sen har jag bara opponeringen kvar innan det är dags att sluta kursen och börja på ny termin och Lärande 2. Nu har jag snart gått halva tiden och jag känner att tiden har gått ganska fort och jag kan tänka mig att efter nästa termin nu så går det ännu fortare för då är det två jätteroliga kurser kvar och Ex-arbetet. Ex-arbetet tar nästan en termin så där håller jag mig nog sysselsatt och sen har jag två eller minst en jätterolig kurs kvar, vi pratade om idrott och hälsa idag och kom på att om ett år så är vi i vemdalen och åker skidor. Roligt!

Dags att slänga i sig en lite macka skulle jag tro sen ska jag se om jag kan hitta något att göra.

Trettondagen..

Igår var det trettondagsafton och jag tillbringade den i soffan och det var väldigt skönt. Jag har tillbringat de flesta kvällarna i soffan i jul och det är nog den första julen som jag har fått vila ut. Jag har jobbat ganska mycket fast ändå lagom känns det som.

Idag sov jag ända till tio och det var riktigt längesedan jag sov så länge, sedan gick jag upp och kastade i mig en macka och från kvart över tio tills nu satt jag med B-uppsatsen och nu är den klar. Imorgon ska vi lämna in den till den gruppen som ska opponera på oss och sen ska den färdiga lämnas in nästa onsdag till hon som eximinerar oss.

SKÖNT!!!

Idag blir det annars lugn, jag kanske tar tag i vår garderob idag som jag skulle gjort igår men jag är ledig på torsdag med och då kanske det blir av. Nu ska jag först gå en liten runda med Siri på fem minuter sen får vi se vad dagen tar vägen.

Måndag och två dagar kvar.

Idag är det måndag och trettondagsafton, jag ska inte göra något speciellt. Antingen blir de plugg en liten stund eller så blir det att städa ut garderoberna nu tills att vi ska flytta. Eller iaf rensa ibland kläderna, vindsförrådet gick vi över i höstas så där behöver vi inte gå igenom nu det tar vi när vi flyttar. Det som vi måste gå igenom med är källarförrådet för där finns kläder och skit som vi inte använder. Jag fattar inte varför jag sparar allt överhuvudtaget. Det enda som jag vill ha därifrån vad jag vet just nu är en vårjacka och den kan inte varit så viktig ändå för jag ahde inte uppe den förra året så. Kan nog bara kasta de kläderna för den kartongen har stått där sedan vi flyttade in typ.

Idag är det två dagar kvar tills skolan börjar igen, jag har gjort klart uppgifterna som vi har eximination på nu på onsdag och fredag. På onsdag ska B-uppsatsen vara inne med och den ska jag finslipa lite på idag eller imorgon. Jag tror att det blir imorgon och att jag tar garderoben idag, imorgon ska jag och Matilda träffas över internet och finslipa det sista innan inlämningen på onsdag. dags att ta tag i sitt liv  nu och göra någonting vettigt.

Envisa skit!

Ibland undrar jag om det var meningen att jag skulle ha hund, eller om det är någonting jag gör fel för Siri blir inte frisk. Hon är bara pigg när hon äter sin medicin och det går inte mer än ett dygn så är hon dålig igen efter att hon har slutat. Nu har vi börjat på en ny kur igen. Veterinären ska ringa till mig på torsdag och vi får väl se hur det blir då.

Det är ju mest synd om lilla Siri som mår dåligt så fort hon inte äter medicin, igår kunde hon inte vila på hela dagen för magen körde på henne och hon var orolig hela dagen till efter en timme som jag gett henne medicin. Hon var jättelös med den lilla stackaren. Vi som har haft det så kul och nu är det bara en månad kvar tills vi får börja träna aggility men som det ser ut idag blir det inget med det ännu. Nu får vi inte ens gå ut och gå långrundor för hon måste gå upp i vikt och det gör hon inte heller. Jag hoppas att det blir ett slut på detta snart och att det verkligen är som veterinären säger att hon lider av tillfällig överkänslighet som kan hålla i sig ett tag.

När hon väl är pigg så är hon så rastlös för hon är van vid att få vara ute i skogen en timma varje dag, eller iaf gå en promenad på en timma varje dag, men sedan innan jul får hon inte det. Vi får hoppas på goda besked ifrån veterinären på torsdag helt enkelt.

Bakat!



Jag fick denna boken av Johan i julklapp och nu ikväll fick jag för mig att slänga ihop en
sockerkaka utav de åtta olika som fanns i boken ska bli roligt att smaka!

Gott Nytt År!

Nu var det alltså 2009 och jag har börjat året med att inventera på Willys, eller firade in det nya året igår i puben på klockargården i Hånger. När jag hade slutat jobba så åkte jag och Johan ut till Hånger för vi skulle hämta sopsäckarna och kasta dem, sen åkte vi in till stan för att hämta pizza och när vi nu har ätit så känner jag att jag är jättetrött. Johan har satt på en film men jag tror att jag inte kommer titta så mycket på den ändå. Dags att luta sig tillbaka och somna i soffan, imorgon blir det Jönköping och sen blir det jobb på eftermiddagen.

Gott nytt år allihopa!

RSS 2.0