Söndagslunk..

Idag är det verkligen söndagslunk som gäller, denna helgen har varit ganska så seg men ändå helt underbar för jag har verkligen tagit vartenda dag precis som den kommit. Nu sitter Johan och stoppar i sig sitt första mål mat i magen och så fort han är färdig så beger vi oss nog ut i förrådet och röjer upp all skit som finns därute. Det kan inte vara hur mycket som helst eftersom att det bara är drygt ett halvårssedan vi flyttade hit men vi har ställt ut mycket där som vi inte orkade ge oss på när vi flyttade och det är verkligen dags nu.

Jag började dagen med att koka plommonkräm och den ska jag snart provsmaka, vi får hoppas på att den är god. Vi har så mycket plommon i trädgården så vi måste göra av med lite så om det är någon som har något gott recept på plommon så säg till. När jag hade kokt plommon så satte jag i mig en kopp kaffe och lite frukost sedan lade jag mig i soffan med boken som jag fick låna av Ida och denna tycker jag verkar bättre än den förra men vi får se. Det är verkligen mysigt att ligga i soffan och läsa medans regnet bara öser ner utanför.

När jag läst i drygt en timma så klarnade det upp en del och hundarna gick mig på nerverna så jag tog ett koppel i varje hand och gick en väldigt skön men riktigt blöt promenad. Det höll bara uppe halva rundan sen regnade det resten så tre blötdjur kom hem efter den promenaden. Nu går inte hundarna mig på nerverna längre och jag känner mig helt tillfreds eftersom jag rent av älskar att vara ute.

Denna helgen har jag verkligen fått njuta av att vara ledig fast nu är det inte riktigt lika långt tills nästa gång som jag är ledig och det är skönt. Antingen är det nästa fredag, fast jag tror att jag är i skolan hela dagen eller så är det om en vecka men jag har många dagar som bara är halvdagar och det är helt okej. Inledningen på veckan blir tuff för då är det jobb som gäller både måndag, tisdag och onsdag men vecka 37 så arbetar jag ingenting ÄN SÅLÄNGE! det kan ändras fort men jag lever på det denna veckan i alla fall.

Helgen i övrigt har varit en helg då mitt humör inte har varit på topp många timmar, jag har varit ganska så kinkig och sur men det är tur att sånt går över. Igår gick det inte över förens vi varit och tränat agility, det är konstig vad lite agility kan göra.

Dags att ta lite kräm och mjölk innan det är dags att bege sig ut i förrådet.

Så skulle siri se ut..

Såhär skulle lilla siri se ut om vi klippte till henne till utställning någongång. Fast hon är underbar som hon är vi måste bara ta tag i det där lilla extra!


  

 Bilderna är hämtade ifrån blocet! tyckte bara att det var siri upp i dagen!


Ganska så seg men ändå skön dag!

Idag blev dagen inte riktigt det som jag hade hoppats på, jag hade hoppats att vi skulle städat ut förrådet och garderoben men det får bli imorgon. På förmiddagen pluggade jag en hel del sen var vi och tränade lite agility med hundarna. Det gick jättebra idag med, siri behöver dock träna på ingången på slalomen efter ett hinder. Idag har vi provat att springa utan godis i handen vilket gick suveränt vilket var kul för jag trodde att Siri skulle strunta i mig då men hon tyckte att det var lika kul ändå. Hon fick givetvis godis så fort hon sprungit klart banan, hade hon bara klarat av slalomingångarna så hade det varit perfekt. Men det är bara att träna vidare.

Johan Gick jämte banan och tränade kontakt med störning tillsammans med Tekla och efter vad jag fattade det så gick det jättebra, nu är det bara en vecka kvar tills jag ska klara av att ställa ut henne själv och det är inte annat än att jag är lite nervös men det går nog bra!

Trotts att det inte blev så mycket gjort idag så känner jag mig ändå väldigt nöjd med dagen, jag har tagit dagen lite som den kommit och det har varit skönt! Nu ska jag återgå till min myskväll i soffan.

Måste också säga:

GRATTIS TILL LILLA OLLE SOM FYLLER 1 ÅR IDAG!

Vilken dag..

Idag är jag verkligen segstartad, det finns så mycket som jag vill göra men jag kommer ingen vart för jag tar inte tag i det. Jag vill städa ur garderoben och jag vill träna hundarna och jag borde kanske baka lite också men jag kommer inte ågång med någonting. Morgonhuvudvärken vill inte riktigt släppa men jag hoppas att jag snart kommer igång. Vet bara inte med vad jag ska komma igång, att åka till stomsjö är inte aktuellt för de stänger om ca en timme. Så det kanske blir rensning imorgon istället och sen så får Johan ta skräpet till stomsjö. Jag vill få upp lite lampos och grejor som vi fortfarande inte tagit tag i och en tavla och en tavellist sen är jag nöjd men känner jag detta hushållet rätt så blir det inte gjort denna helgen heller!

Dags att daska upp sig lite och ta tag i sitt liv tror jag!

Snart helg..

Nu sitter jag hemma i soffan och är nyduschad, nyäten och nypromenerad med hundarna. Jag ska snart åka och arbeta av fem timmar på willys och sen tar jag helg och det ska bli jätteskönt. Igår hade jag tupperwareparty vilket var mycket trevligt tycker jag och tack alla som kunde komma!

I helgen blir det lugnt, kanske med lite plock i hemmet och lite hundträning vi får se. Denna helgen tar vi som den kommer, först hade vi tänkt att dra ner till varberg men dem säger att det ska bli så doligt väder så vi struntar nog i det. Kanske blir att vi åker ner någon gång under helgen och börjar plocka ner för nu är det snart dags att åka ner och ta hem den. Det känns faktiskt lite skönt, det är alltid lika roligt att ställa ner den på våren men alltid ganska så skönt att ta hem den. Vi får se hur det blir med vagnen nästa år, just nu lutar det åt att den säljs men vi får se. Det sa vi förra året med. Dags att åka in mot stan igen.


Ledig dag!

Idag har jag varit ledig och jag har hunnit med riktigt mycket idag känner jag. Jag kom upp ur sängen ca klockan 08.00 och då var det bara att göra sig iordning för att åka och klippa sig hos Malin. När jag nöjd gick ut därifrån så var det dags att åka och handla lite granna för att sedan åka hem för att dra en vals med dammsugaren, baka och laga lite mat. När det var klart så tog jag och Johan en tur med hundarna till brukshundsklubben för att träna lite och idag gick det verkligen så bra och det var så roligt. Jag byggde en bana som jag hittat i en bok och den var riktigt rolig, trotts många ställen som lurade både mig och siri så klarade vi av banan bra och idag klarade hon även av slalomen galant förutom första gången då hon missade lite på ingången. Nu vill jag träna gungan så att man snart kan åka på någon tävling!

Vi började även småträna lite med den stora lunsen Tekla, eftersom att hon inte är ett så får vi bara träna lite enkla hinder och kommandon. Hon tog både den vanliga tunnlen och den platta tunnlen utan problem, förra gången vågade hon inte ens gå in så det var stora framsteg idag. Sen började vi träna lite slalom med och även det gick galant, den är väldigt tråkig att lära in men till sist så klarade hon iaf två pinnar glasklart sen var hon ganska trött! Men jag tror att hon kan bli en riktigt duktig agilityvovve om jag och Johan bara lägger ner lite energi för hon är verkligen så framåt. Nu första åren så måste vi dock mest fokusera på utställningar med henne men då hinner jag träna tävlingar med Siri. Tror att hösten och nästa år kommer bli riktigt roligt och utmanande, eller jag hoppas på det i alla fall!

När vi hade tränat klart så stannade jag till hos mamma och hämtade lite grejor som ska hjälpa mig organisera mitt lilla kontor så nu börjar det bli riktigt bra här inne. Dock mycket skit överallt men tänkte ta tag i garderoben och förrådet ute nu någon helg framöver. Dagen slutar här vid datorn, jag ska bara plocka iordning inför imorgon sen så blir det sängen! Känner mig faktiskt väldigt nöjd idag!

Hinner jag så lägger jag upp kort på min nya look imorgon!

Finns ingenstans..

Nu har jag letat efter en bok i tre dagar i rad och jag får inte tag på den och jag blir galen. Jag har ett seminarie på den boken på tisdag så jag får väl kopiera lite skulle jag tro. Idag har jag varit uppe i Jönköping och planerat en aktivitetsdag som vi ska ha på en förkola och jag tror att det blir riktigt bra faktiskt. När jag kom hem ifrån stan så var det snabbt hem och slänga i sig lite mat för att sedan gå och arbeta av några få timmar på willys. Nu ikväll så blir det lugnt och imorgon är jag ledig och då ska jag få ganska mycket gjort tänkte jag. Det blir klippning, handling, bakning och städning på schemat imorgon. Det kanske blir lite plugg också om jag hinner på kvällen, jag tänkte försöka hinna iväg och träna med hundarna lite med.

Igår när jag var ute med hundarna så hittade jag lite kantareller som jag stekte till idag och det var så gott, det verkar finnas jättemycket av skogens guld och min frys börjar bli ganska full av dem men det gör inget. Det går alltid åt!



Skogens guld!

Måndagen slut!

Nu har måndagen nått sitt slut och jag sitter här framför datorn och har precis donat färdigt med lite papper av olika slag. Jag skulle beställa en bok som vi ska ha redovisning av på tisdag problemet är att den troligvid inte skulle trilla ner i brevlådan förens på måndag så ska under morgondagen försöka att ragga rätt på den boken tänkte jag, går det inte så får jag beställa imorgon men på ett eller annat sätt så måste jag få tag på den.

Jag har fyra eller fem sidor som jag följer maniskt varje dag som jag går ut på internet och det är bara två av dem så uppdaterar regelbundet. Okej, man behöver inte uppdatera varje dag men i alla fall minst en gång i månaden speciellt om det är en organisation som det handlar om och man behöver information därifrån. Blir så trött men ett plus till er som förgyller mina stunder på internet! Nu ska jag glida vidare i cyberspace, på onsdag är jag ledig och då hoppas jag på att det blir lite träning med hundarna och kanske lite bakning.

Kram och Godnatt

Myssöndag..

Nu var även söndagen till enda och imorgon är det dags för en ny vecka i skolan, i böckerna och på willys. Det blir nog lite mer fritid denna veckan för jag jobbar inte riktigt lika mycket denna veckan och förhoppningsvis så ska jag försöka vara lite ledig på onsdag och då blir lite av varje.

Det har gott bra att jobba idag, jag hade väldigt mycket att göra så jag fick tiden att gå utan problem. Sen var det hem och gå en liten sväng med Johan och vovvisarna och det var så skönt. Tekla har börjat krångla lite med inkallningen så det är något vi får hårdträna varje gång vi är ute nu, jag hoppas på att komma iväg och träna både utställning och agility till veckan men vi får se.

Jag är precis mätt och go nu, Johan har gjort pizza idag med skinka , räkor och ost. Så nu ska jag efter en ganska så skön dag inte horisontalläge och njuta av min lediga kväll.

Söndag och nya tag!

Idag är det sista dagen för denna veckan, sen var en av två hektiska veckor avklarade, nu är det bara fem dagar kvar tills nästa ledighet. Det känns lite avlägset men kommer gå fort tills att det är fredag och lite fort kommer den lediga helgen vara över som denna helgen nu är över. Det är ju idag med, jag sitter och slurpar i mig kaffe och ska snart hämta min bror och Matilda sen ska vi jobba av några timmar på willys. Det blir nog mer uppdatering ikväll sen! Kram kram

Riktigt bra dra igår på värnamodagarna, måste säga att det var bättre än förra året!

Första veckan avklarad..

Idag är det lördag och jag har klarat av min första skolvecka, det har varit hur kul som helst faktiskt. Hur bra är det inte att förena nytta med nöje, går en kurs nu som heter idrott lek och hälsa och jag tycker att den är helkul. Har dock samlat på mig en hel del träningsvärk men då känns det bara att man lever. Var på friskis och svettis i torsdags och det var jätteskoj och jätte JOBBIGT! Men som sagt konditionen behövs bättras och vad passar inte bättre då än en kurs som hjälper mig med det, gör hellre tio aerobicspass än att sitta två timmar försänkt i kurslitteratur. Så med andra ord då är första intrycket av första veckan i skolan helt okej, det är synd bara att jag måste jobba så mycket på willys för jag får ingen ledig tid alls och nästa gång som jag är ledig är om en vecka. Det går hålla på såhär ett tag men inte för länge!

Var nere på värnamodagarna igår och det var jätteskoj eller jag var inte nere så länge och den stunden som jag var nere räckte för igår. Var ungefär samma koncept som förra året men det blir nog lite roligare idag när det kommer ner lite mer folk som man känner. Innan jag gick hem så såg jag två tjejer slåss och man börjar ju undra vad det är för människor som drar varandra i håret och skriker en massa meningslösa ord till varandra. Tragiskt att vuxna människor beter sig så! Nähä om jag ska ta på mig willyskläderna och göra mig iordning för mitt heldagspass!


Stockholmsresan i helgen!

Som ni redan vet så gick det jättebra på resan till Stockholm och här kommer några bilder ifrån resan!

Bilen var fullpackad när vi åkte, det är svårt att tro att vi fick in ännu mer i bilen när vi kom upp till Stockholm.  Tekla poserar framför kameran tillsammans med sina priser!  Jobbigt att vara på utställning!  Man blir som sagt trött av att vara på utställning! Siri var nog mest utråkad men hon blev glad när hon fick köra lite agility!  Johan på bussen! Det sker inte ofta så var tvungen att föreviga detta mirakel!

Bild 1: Snacka om fullpackad bil! Svårt att tro att vi fick in mer när vi varit på ikea åt Joel och Momo.
Bild 2: Tekla poserar framför kameran tillsammans med sina priser, fick dock vara snabb med att klicka för det var inte länge hon stod så fint!
Bild 3 och 4: Man blir trött av att vara på utställning, Siri var nog mest utråkad men piggnade till när hon fick köra lite agility.
Bild 5: Jag och Emma fick in Johan i bussen till stan och jag kände att jag var tvungen att föreviga detta ögonblick.

Blev en uppdatering..

När jag satte mig vid datorn nu ikväll så var jag helt på det klara med att det inte skulle bli någon uppdatering ikväll men nu blev det så i alla fall. Idag har jag fått en hel del gjort och jag känner mig mycket piggare och gladare ikväll än var jag kände mig igår. Hoppas att energin stannar kvar tills imorgon för då är jag också ledig eftermiddagen. Tänk vad mycket det gör att få vara några timmar ledigt, jag skulle egentligen ha städat här idag men eftersom att jag inte har så mycket ledigt så lovade Johan att han skulle göra det imorgon så att jag fick ägna mig åt lite roligare grejer. Sen har han hjälpt mig med tvätten idag också så det känns ändå som om att jag har kommit ifatt mig lite.

Idag har skolan kommit igång på allvar igen, vi träffades idag på morgonen i en grupp och planerade hur vi skulle genomföra våra rörelselekar och vi blev så gott som färdiga vi måste bara litteraturhänvisa och renskriva och det känns skönt. Det är alltid skönt att vara ute i god tid tycker jag, tyvärr brukar det bara vara i början som det är så bra! 

Ikväll har jag äntligen fått lite tid att sätta mig ner och kolla igenom schema, litteraturlistan och uppgifterna som vi har i denna delkursen så nu känner jag att jag står på stadig mark igen. Pga av willys så har jag inte hunnit eller orkat med detta varken måndag eller tisdag. Imorgon är det friskis och Svettis som gäller och det blir nog roligt, dags att plocka iordnong inför morgondagen sen blir det sängen!

Allvaret på riktigt..

Nu har jag varit i full gång i två dagar i rad och jag ska nog erkänna att orken tar ut sin sätt, jag måste helt enkelt inse att jag inte längre orkar hur mycket som helst. Igårkväll var en sån kväll så jag inte orkade med någonting efter jobbet, jag åkte ut till några kompisar efter jobbet men när jag åkte hem så insåg jag att det jag egentligen borde gjort var att åka hem och sova för så trött och hängig som jag blev sen när jag kom hem. Vissa dagar krävs inte mycket för att ett sammanbrott ska komma till skott.

Idag är en ny dag med nya tag, nu ska jag bege mig till stan för att lämna in bilen på service och sen så blir det Jönköpng som gäller i eftermiddag! Dags att kila! Kanske återkommer med en uppdatering i eftermiddag.

Idag börjar allvaret!

Nu har jag haft en ledig helg och den har varit fylld med intryck och shopping får jag nog säga. Klockan halv elva i fredags så gick bilen mot Stockholm där vi skulle tillbringa en helg med familjen, hundutställning och shopping! Jag måste nog säga att helgen var mycket lyckad. Det gick hur bra som helst för Tekla och hon kammade hem så mycket som tre priser, det borde blivit fyra men har man inte domaren på sin sida så har man inte. Jag har fått lära mig hur det går till på en utställning och nu är det tre veckor kvar tills att jag själv ska åka och ställa ut lilla snofsan, jag tror att det kan bli lite kul. Så nu är det bara att träna järnet!

Lördagskvällen hade vi en liten kräftskiva vilket var gott för nu blir det nog inte mycket mer kräftor i år, inte vad jag vet för tillfället i alla fall. Igår så sov vi ut till klockan nio ungefär och runt halv elva så drog vi in till stan och shoppade loss, det var roligt för jag hittade jättemycket roliga saker som jag handlade. Finns så många roliga affärer där uppe så det är inte konstigt att man hittar mer där. Gick in i en jätterolig affär där dem hade en massa fina kläningar och det var inte annat än att man tyckte att det var lite tråkigt att man inte var bjuden på bröllop i år. Men det kommer väl fler gånger och då vet jag vart jag ska åka och köpa kläder för i den affären fanns det riktigt mycket.

Idag börjar skolan igen och jag ska snart plocka ner det sista och bege mig till tåget i Värnamo, jag måste kolla upp när tåget går så att det inte har ändrat tidtabell. Det kommer lite bilder ifrån helgen så fort jag har fått in dem.

På väg hem

Nu är vi påväg hem ifrån stockholm. Jag sitter i bilen och skulle testa om det fungerade att skriva ett inlägg ifrån mobilen. Än så länge så verkar det fungera. Det har gått jättebra för oss i helgen och Tekla skötte sig jättebra! Nu ska vi stanna och rasta hundarna och ta en glass innan vi fortsätter resan hemåt! Imorgon är det skolan som gäller, inte kul =,( dags att äta glass.

Ledig helg!

Idag har varit en mycket lyckad dag, jag vaknade som vanligt denna veckan med huvudvärk men som tur väl var så känns det som om att den gav med sig på förmiddagen. När hundarna väl hade fått sin frukost så bar det av till mor för att hämta lite redskap till munkbakningen. Emma kom förbi framåt tio och vi bakade nog 20 stycken tror jag, det var jätteroligt men svårt att få munkarna att hålla ihop så det blev mestadels hästskor av det hela. När vi var färdiga så satt vi och tjötade lite men sedan så bar det av till stan för att träna lite Agility med Siri och utställningsträna Tekla lite med. Det gick jättebra tycker jag nog, fast det var lite tråkigt att det regnade hela tiden.

När vi kom hem så kom Sofia, Viola, Josefin, Olle, Ullis, Stina och Emma på lite fika, eller vi bjöd ju på våra hästskor och det var trevligt. Alltid trevligt med trevligt sällskap. Blev väldigt mycket trevligt där med strunt samma. Vid tre ringde de från willys och ville att jag skulle komma och jobba lite extra och ikväll har det varit mycket folk hela kvällen så det har gått fort så nu sitter jag här och kan äntligen säga att jag är ledig i helgen. Jag måste verkligen se till att njuta av denna helgen för på måndag börjar allvaret och skolan igen.

Lovade en bild på vår nya tv-bänk och jag är faktiskt riktigt nöjd med den för det blev så ljust i vardagsrummet nu och det gillar jag. Gillar inte mörker. =)



Blev lite tomt på väggen men det ser faktiskt ganska så stilrent ut tycker jag!

Huvudvärk borta och en dag kvar..

Nu ikväll så gav antligen huvudvärken med sig, är fortfarande väldigt tung i huvudet men det värker inte. Nu är det bara en arbetsdag kvar på willys och sen är jag ledig helgen och på måndag börjar skolan igen. =( Kanske låter som en sur liten tonåring men jag vill verkligen inte börja skolan igen, eller kursen kommer nog bli rolig men sommaren har gått för fort.

Imorgon kommer Emma förbi på förmiddagen och vi ska testa att baka munkar tänke vi, vet inte hur det går med det återstår att se. Vi åker ju till Stockholm på fredag så vi tänkte ta med oss lite resfika. Det blir kanske en liten promenad med hundarna med innan det blir en sista tripp till willys denna veckan, sen är mitt 12 dagars pass avklarat. Jag skulle jobbat 13 dagar men fick ledigt ifrån Kärda förskola för dem hade för lite barn. Det var lite tur i oturen för nu kommer vi iväg till Stockholm tidigare men det är alltid kul att komma ut dit och jobba och hälsa på lite.

I helgen blir det Stockholm som gäller, vi ska upp och ställa ut Tekla och vi passar samtidigt på att hälsa på Farmor, Joel och Momo. Sen blir det nog att vi tar oss en tur på stan också. Min förhoppning är att det blir en väldigt trevlig helg där uppe.

Nu är tre utställningar till uppbokade i höst och jag vet inte riktigt ännu om det är något som jag ser fram emot för jag har alltid varit lite emot utställningar men det kanske blir jätteroligt vem vet. Det som gör att jag är anti är det att en del hundar inte får vara hundar utan de är mer fina prydnader som ägarna visar upp och då tycker jag det blir fel.

Nähä, dags att inta sängläge och läsa lite innan det är dags att vakna imorgon igen!

Huvudvärk men ändå effektiv..

Idag vaknade jag vid halv sju och med sprängande huvudvärk, den vill helt enkelt fortfarande inte ge sig. Jag tog en tablett och gick och la mig i förhoppning om att huvudvärken skulle ge sig. Jag somnade iaf men vaknade med huvudvärken kvar. Men under dagen så har den lättat lite och jag har gjort en ordentlig städning av lägenheten och Johan har gjort lite grovgöra åt mig så nu är det så rent och fint här hemma.

Johan hade monterat upp tv-bänken igår när jag kom hem så trillar kanske in ett nytt kort på vårt nya fina vardagsrum.
Nu kom mamma och mormor och hälsar på så nu får jag mog gå och sätta på lite kaffe!

Segstartad..

Idag är jag ordentligt segstartad tycker jag, jag har lite smått huvudvärk och tiden går alldeles för fort. Idag börjar jag jobba klockan fyra och det är ganska mycket som jag ska hinna med att göra idag, nu på morgonen har jag suttit i telefon och donat lite med olika ärenden och nu ska jag sätta mig i garderoben och städa upp bland förra veckans post. När jag är klar med pappren så tänkte jag dra en vals med alla trasor och dammsugarn eller så göra jag det imorgon för två rum dammsugades igår när vi hade plockat bort hyllan. Vi sålde tv-hyllan igår så vi ska åka på en liten jakt efter en ny tv-bänk, det blev jätteljust och jättluftigt nu när vi blev av med det åbäket. Det blev iof väldigt stökigt med tanke på att vi blev tvungna att tömma hyllan också.

Dags att ta tag i denna dagen också!

Nytt angående Siris lilla mage..

Siri mår för tillfället som fisken i vattnet, hennes mage är helt normal och vi har trappat ner på medicineringen och nu när jag veterinären ringde på eftermiddagen så fick jag en klarare bild av vad det är Siri har. Ibland är det faktiskt bra att prata med en helt ny veterinär och inte samma hela tiden. Enligt denna veterinären så skulle är det så att om Siri mot förmodan blir helt frisk och klarar av att äta sitt gamla foder utan medicin så visar det bara på att hon hade en tillfällig infektion i magen och då går det avla på henne. Skulle det däremot visa sig att hon blir sämre när vi slutar medicinen så blir det inte valpar men i dagsläget så vill inte veterinärerna säga om det är en permanent infektion eller tillfällig.

Jag blir så trött på allt dividerande, ena stunden så säger dem att hon kan bli sämre om man avlar på henne andra stunden så är hon kanske helt frisk och den andra stunden så kan hon ha allergi eller en permanent sjukdom. Hoppas att det blir ett slut på allt dividerande snart och att hon får förbli frisk och slipper ta valpar.
Men för tillfället så mår hon bra! =)

Smått panikångest!

Idag trodde jag att jag skulle bli tvungen att leva utan dator och internet i flera dagar för Tekla den idioten har bitit sönder laddaren till datorn. Som tur väl var mot alla odds så passade faktiskt laddaren till den gamla datorn även fast det inte är samma märke så jag slapp genomlida detta hemska. =)

Jag har hunnit med ganska mycket idag och dagen har gått förhållandevis fort. Först så har jag arbetat 8 timmar på willys och när jag kom hem så kom Sofia och Viola hit och fikade lite och sedan så gick vi en liten promenad vilket var jättetrevligt. På den sena eftermiddagen har jag grejat med att få igång datorn efter Teklas lilla tuggstund med kablen. Nu när jag väl har fått igång datorn så ringer en kompis till Johan och frågar om han får köpa vår tv-hylla och vi är bara glada om vi blir av med den så nu kommer han snart och hämtar den så nu ska vi börja tömma den hyllan tills att han kommer.

Imorgon blir det lugnt tror jag, jag börjar jobba klockan fyra men jag och Johan ska eventuellt ta en tripp in till stan och köpa en ny tv-möbel som vi har kollat in. Sen blir det nog städning innan det är dags att åka till jobbet. Jag städade av här lite lätt i fredags med jag tycker redan att här är stökigt så jag får dra en liten dans med dammsugaren imorgon tror jag.

Dags för tömning.

Då var vecka 32 till ända.

Sitter i köket och känner av att jag har arbetat hela helgen nu, Johan står vid spisen och lagar till en flygande Jakob. Denna veckan har varit ganska så hektisk fast ändå inte, jag har jobbat heltid på kommunen och halvtid på willys men det är inte så jobbigt som det låter för det blir halvtid eftersom att jag gör så många timmar på helgen.

Jag hade tänkt bada idag men det blev inte så för vädret var inte så bra när jag kom hem men det är väl bara för att jag har jobbat hela helgen, vädret känner säkert av när jag blir ledig.´Imorgon är det jobb på förmiddagen som gäller och denna veckan är enbart willys som jag jobbar på, fast det kanske blir en avstickare till Kärda på fredag men det återstår att se. Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det är dags att äta.


Kvällen till ända..

Nu har jag arbetat klart min lördag eller nu är det iaf tre och en halv timme sedan jag slutade. Det gick bra att jobba ikväll och tiden gick ändå ganska så fort. Kvällen avslutades med kaffe och trevligt sällskap borta hos Matilda med familj och pojkvän och nu ligger jag i sängen och är oförskämt pigg som vanligt när jag egentligen mest av allt borde sova. Fast om det inte händer så mycket så brukar det gå ganska så fort tills att jag blir trött så det säger nog bara pang snart så sover jag.

Tänkte strax bege mig till Hedeby och följa hur det går där men blir nog inte många sidor idag innan jag blir trött. Men först ska jag kolla in lite standardsidor här på internet, Johan är ute och kalasar ikväll så jag och brudarna är själva i sovrummet idag. Han skulle dock dyka upp snart efter vad jag förstod.

Ljuva fredagskväll..

Tänk vad skönt om man fick vara ledig denna helgen med, jag var ju ledig förra och det var en helt underbar helg men tänk om man fick ha den där härliga fredagskänslan idag igen. Så är dock inte mitt fall, imorgon är det Hångerdagen och jag jobbar hela dagen. Jag börjar i och för sig inte förens tolv så förmiddagen är jag ledig men känner att jag inte missar något speciellt faktiskt. Jag jobbar alltid på Hångerdagen men det kommer kanske någon gång så småningom när jag väl är ledig men Hångerdagen är inget som jag tar ledigt för.

Jag ska inte beklaga mig helt för jag har faktiskt varit ledig nu i eftermiddag och ikväll så jag känner mig ändå ganska så nöjd med tillvaron och Johan ska strax tända grillen och ikväll blir det grillad fläskfilé med nypotatis, dill, grädde, salt och peppar. Mums..

Í eftermiddag så har jag och Johan varit ute och åkt en runda, sen var det en tur till djuraffären för att låta Katarina titta på Tekla. Sen bar det hem till tvättkorgen och tvätta lite och bada både sig själv och hundarna, på söndag ska vi försöka komma iväg till en badplats där man får ha med sig hundar tänkte vi. Nej dags att återgå till maten!



Vill bara säga Ett Stort Grattis till min bror och hans sambo till deras förlovning idag också! 



Ha en underbar sommarhelg!

Den långa dagen över.

Nu är klockan halv elva och jag har varit hemma i en timme, idag har jag arbetat 15 timmar och det är inte annat än att man känner sig lite mör i kroppen. Jag har arbetat min sista riktigt tidiga morgon nu innan skolan börjar så nu kommer inte klockan att ringa kvart i fem mer i sommar innan skolan börjar.

Jag blir verkligen irriterad på HLK ibland, hur svårt kan det vara att tillåta mig att byta kurs om det är det som är bäst för min situation och om det finns platser kvar. Nej studievägledaren ska hålla på att tjata om skolans himla principer, men när man pratar med andra så säger de att det inte ska vara omöjligt men det är bara studievägledaren som beviljar. BLÄÄ!!! Jag ska i alla fall ringa till en kvinna och fråga för hon hade tydligen lite att säga till om med, en del säger att det kan fungera om man hotar med att man måste ta ett studieuppehåll så jag tänkte testa med det också går det så går det. Skulle vara så himla bra om det gick att byta för då skulle mina bekymmer om att missa den kursen vara ur världen. Men men bara att kämpa på, det kanske ändå inte blir som vi vill i slutändan.


Dags att sova efter min lång dag, men imorgon blir det kortedag och sen ska jag träffa sofie och lilla Elias och det ska bli mys pys.

Tiden går fort..

Nu är klockan tio i sex på morgonen och jag har precis fått i mig mitt kaffe och min macka, jag ska snart ta bilen till Kärda för att arbeta av några timmar där. Vi får hoppas på bättre väder idag än vad det var igår så att vi kan vara ute lite mer än en halvtimme. Jag kom upp ur sängen tidigare än vad jag trott idag och sen gick det hyfsat fort att göra sig iordning med så nu sitter jag här och glor och det är redan tisdag vecka 32.

Idag arbetar jag halv sju till tre och sedan så bär det nog av för att handla lite, sen blir det svampskogen och förhoppningsvis lite bak med. Det beror på vad klockan blir när svampplockningen är avklarad. Jag arbetar en sån megadag imorgon så jag får komma i säng i hyfsad tid idag med tycker jag. Jag var inte alls sen i säng igår men jag får inte vara senare idag heller om jag ska orka med morgondagen. Nu är det bara en och en halv vecka kvar tills att jag är ledig nästa gång och i den takt som tiden springer på än så länge så känner jag att det kommer gå jättefort. Sen är det inte ens två veckor kvar tills att skolan börjar. Jag ska forska lite med Lena Leijon om det är okej att byta till hennes kurs för annars är jag rädd att jag missar den och det vill jag inte. Det vore så himla smidigt att läsa den nu för då har jag bilskjuts hela hösten och det vore perfekt! Dags att borsta tänderna och ge sig av.

Måndag och nya tag.

Idag var det måndag och jag har jobbat min första dag i Kärda och det var roligt att vara tillbaka på gamla marker igen, dock inte på samma avdelning men ändå. Det gick bra idag och det är ju oftast alltid lugnt under sommaren, jag fick några timmar på det första jobbet nästa vecka också och det ska blir skoj.

Nu ikväll så har vi bara ätit lite kvällsmat och sen har vi gått en härlig skogspromenad, tråkigt bara at luften är så tung. Antingen så ska jag bege mig ut och plocka lite svamp nu eller så blir det lite bak o köket men jag tror att det blir det sista eller ingenting alls.

Igår kom vi på en ganska rolig sak och det är att Siri och Tekla har helt omnytta roller. Siri tror att hon är en stor hu´nd alltså "stor hund i liten förpackning" Och Tekla tror att hon är en liten hund alltså "liten hund i stor förpackning". Tekla ska bara ha de små benen och ligga i den minsta korgen och Siri ska alltid ha de största benen och den största sängen. Hundar kan vara bra konstiga ibland.


Hemma igen..

Nu är jag, Johan och hundarna hemma igen efter en underbar helg i Halmstad. Det har varit jättefint väder och vi har badat och solat lite grann. Igår var vi till torekov och solade och badade och hundarna fick också ta sig ett dopp, till vår förvåning så ville till och med Siri bada. Vi har dock bara bildbevis på Teklas bad och hon älskar att bada, hon plaskar och jagar luftbublorna. Hon fick bada i koppel för det var ett naturresarvat och där måste hundarna vara kopplade. Vi var mest glada över att hundarna fick vara med för bara på andra sidan staketet var det förbjudet.

  

På kvällen sen så grillade vi och mös ute på altanen hemma i stugan, tyvärr så kände jag mig inte helt pigg och det är först nu eftermiddag som jag känner mig lite piggare. Idag så gick vi upp och åt lite frukost, sedan städade vi upp och pappa och Johan åkte hem. Jag och mamma åkte ner till stranden och hade det jättetrevligt där, tyvärr så var solen borta den mesta tiden men det var varmt och skönt ändå. Jag hade lätt kunnat stanna några dagar till. Men jobbet och plikten kallar och imorgon och i veckan så ska jag jobba i Kärda och det ska blir lite kul att få lite omväxling.

Nu sitter jag och njuter av kvällsluften på vår altan och det är ju för väl att den kommer till användning också!

RSS 2.0