Motivation!!

Igår vet jag inte riktigt var min motivation tog vägen för jag orkade ingenting förens jag gick och la mig. Jag gjorde bara minsta möjliga och enbart sånt som var roligt!

Idag hittade jag äntligen motivationen bakom solen! =) Så nu i eftermiddag så har jag plockat lite här hemma, ryckt pälsen på Tekla och nu ska jag strax sätta mig med böckerna och plugga. En effektiv eftermiddag med andra ord, jag bara älskar när jag är såhär pigg.

idag skiner solen på skogsrundan.

-d33cea79ca520b86946edea5cf4fba8.png

Kolla varifrån!

idag skiner solen på skogsrundan.


Lite pigg så pluggar lekpedagogik

0-5fd35aa09f634c6eea57c0745e673637.png

Kolla varifrån!

Är faktiskt ganska så intressant.


Två veckor kvar..

Nu har jag inlett min fjärde vecka på vfu:n och det tråkigt att det snart börjar närma sig sitt slut och nu är det inga hela veckor kvar heller. Känner nu att utbildningen mer och mer börjar närma sig sitt slut och det känns skönt men ändå vemodigt men jag längtar samtidigt tills att jag själv får börja jobba.

I veckan är det ganska så lugn jag jobbar onsdag, lördag och söndag men jag är ledig långfredagen och annandag påsk. Jag måste verkligen sätta igång på allvar med uppsatsen nu också så att det blir inte blir så stressigt på slutet men jag har som mål att skrivit ihop min del av bakgrunden till vecka 15 och även då har skrivit av alla intervjuer så att jag och Erika sedan lättare ska kunna analysera det sen.

Idag har jag varit och betalat allmänlydnadskursen så nu drar den snart igång vilket är kul. I slutet på April så drar även forsättningskursen i agility igång och det ska också bli kul och jag hoppas att dessa kurser ska ge oss något. Men nästa mål är den 17:e April då det är tävling i Kalmar men jag har inte så höga förhoppningar men hoppas på att vi ska klara oss utan att bli diskade i alla fall för det är en dålig vana för oss nu. Men nu kan vi träna mer än en gång i veckan och då kanske vi får igång oss lite mer!

skogsrunda igen och snön har fortf

67ccb3fbd8fb6f8ad0dd078cca88bf9e.png

Kolla varifrån!

skogsrunda igen och snön har fortfarande inte gett med sig i skogen.


Söndag v. 12

Då var det återigen Söndag och veckorna rinner på alldeles för fort som vanligt, idag så står det röj i trädgården på schemat om bara Johan kunde ta sig upp ur sängen! Idag när ja gick upp ur sängen stod klockan på halv tio, jag gick då upp och gick en promenad med hundarna. När jag kom hem satte jag på kaffe och gjorde iordning lite frukost och satte mig sedan framför tv:n och såg då att klockan var kvart i tolv. Blev väldigt fundersam och kunde inte tänka mig att det hade tagit mig en dryg timme att göra det jag gjort. Kom då på att klockan inte kan ha varit halv tio när jag gick upp utan halv elva. Idag skulle vi ju ställa om klockan, det glömde jag igår när jag gick och la mig. Det gillar jag inte och nu har jag förlorat en timme. Surt.

Igår tog jag och Johan det bara lugnt och tittade på tre filmer och för en gångs skull så såg jag färdigt ALLA TRE!!! Jag brukar klara max en, när vi tittade på den sista så var dock ögonlocken tunga.

Missade ni Earth Hour igår?? Det gjorde inte vi i alla fall, men jag hade så mycket ljus tända så folk trodde väl att vi inte var med! =)

Dags att ta tag i sitt liv och ge sig ut och röja i trädgården!

Två morgonpigga sötnosar som vill

44cba534cea34c92ca6bcb8fef8b3188.png

Kolla varifrån!

Två morgonpigga sötnosar som vill att matte ska gå upp ur sängen nu.


träningsplanen är fortfarande gans

0-19af0719c0908ba9c237e69420d68938.png

Kolla varifrån!

träningsplanen är fortfarande ganska full av snö. Snön har helgen på sig att försvinna för på måndag är hindret tillbaka på klubben.


Fredag och fredagsmys!!

Idag är det fredag och för en gångs skulle så ska jag ha mig ett riktigt fredagsmys då jag kan känna att jag är ledig dagen efter. Imorgon har jag ingenting planerat mer än lite träning på eftermiddagen och det är bara något som jag tycker är kul.

Jag ska dock arbeta fyra timmar ikväll innan jag tar fredagsmys men men det får väl gå, tyvärr är det två fredagar tills nästa gång så ikväll får jag verkligen njuta! =)

Imorgon hade jag tänkt att greja lite i trädgården också men nu vet jag inte om det går för jag har hört ett ryckte om att det ska komma regn imorgon och då blir det nog tyvärr inte mycket planterat.

Nu går det nedför!!!

Nu var det torsdag och jag sitter här hemma i min ensamhet med en hund på var sida som sover. Jag hade väldigt gärna gått och lagt mig igen. Eller nja inte lagt mig men kokat en kopp kaffe och lagt mig i soffan och njutit av morgonprogrammen som går på tv.

Idag ska jag genomföra mina två sista intervjuer sedan har jag fixat klart det, sen är det bara två observationer som ska göras vecka 15 och sen är även det klart. Sedan är det bara till att börja sammanställa det hela vilket är något utav det som kommer att ta längst tid tror jag.

Även idag så blir det med andra ord en lång dag på förskolan och jag är nog inte hemma före halv fem. Sedan hinner jag inte mer än hem innan det är dags att bege sig till Nydala, hinner väl hem och rasta av hundarna men mycket mer hinns inte med.

Nu är det strax dags att bege sig! Skriver kanske någon rad framåt kvällen.

Så less på snö!!!

Hörde denna låt på radion ikväll när jag körde hem. Stämde på mig i alla fall!
Stämmer den på dig?

http://www.rixfm.com/webbradio/frameset.php?type=audio&id=5309



Vårt trädgårdsbord för tre veckor sedan!


Morgonpromenad och morgonkaffe!!

Dagen har börjat riktigt lugn och jag gillar verkligen lugna morgnar oavesett om man ska iväg tidigt eller sent. Enda skillnaden är väl att man lättare tar sig upp ur sängen ju senare man ska gå upp, börjar man klockan sju går man sällan upp klockan fem bara för att få en lugn morgon. Inte jag i alla fall.

Jag började min morgon med en skön morgonpromenad med hundarna och nu sitter jag framför nyhetsmorgon med kaffet i handen. Idag så blir det vfu mellan 10.15-19.30 ikväll, det blir en lång dag men jag får ta ut en timme någon annan dag.

Igår så var mina lärare ifrån skolan på besök och besöket flöt på bra tycker jag och hon var jättetrevlig inte alls som många lärare kan vara. Jag visste inte vem hon var och trodde att det var en tidigarelärare som skulle komma men det visade sig att hon var förskollärare som hade ett vikariat på HLK. Anledningen till att jag inte kände igen henne var att hon började i höstas. Det gick i vilket fall bra och hon var jättetrevligt. Nu är halva perioden avklarad idag och halva tiden är kvar men då får man inte glömma att långfredagen och annandagen får bort så det kommer att gå fort nu tills att jag är tillbaka i verkligheten.

Dags att göra sig iordning!


Andra dagen i veckan!!

Fortsatte idag min hårvård av hundarna och det gick bra, Tekla fäller sin päls sakta men säkert. Det kan tydligen ta upp till två månader innan denna jättefällning är över, jag tycker det känns så bra!!!! NOT!!!!

Nu är det kvällar som gäller resten av veckan, imorgon ska jag med på en områdesträff på och torsdag så ska jag till Jennie och fredag så jobbar jag och i helgen så är jag LEDIG! Jag har ingenting med hundarna heller direkt, eller i alla fall inga långa resor. Det blir eventuellt ett KM i agility på lördag men det återstår att se.

Nu har jag inget vettigt att säga mer!

Dags!!!

Nu är det dags för sängen för nu är jag trött!! Natti natti!!


Två nybadade hundar!!

Måndagen börjar att lida mot sitt slut ännu en gång och dagen idag har bestått av vfu, promenad med mamma och hundarna och nu ikväll så har jag badat av och borstat och klippt hundarna.

Jag har haft ett litet hundspa här ikväll, något som inte uppskattades så mycket av mina fyrbenta vänner. Det var dock något som behövdes, Siri har inte badat sedan sommaren. Jag har inte upplevt henne som smutsig så har inte tagit mig för att bada henne, det har lixom inte blivit av. I höstas hade vi valpar som vi fick bada stup i kvarten och sen så har det varit så blött med. När jag väl började blöta Siri så blev vattnet riktigt brunt! Kände då att det kanske ska bli mer än ett bad/halvår! =)

Tekla badade jag för att hon har börjat fälla så in i norden och det är lättare att borsta bort den fällande pälsen om hon är nybadad. Badet följde av torkning med hjälp av hårblås vilket inte uppskattades över huvudtaget och jag kände såhär i efterhand att jag nog måste göra detta lite oftare. Efter blåsningen så blev det lite frisering av Siris päls och tassar, klippte lite på Teklas tassar med och kom fram till att jag även behöver en mycket bättre sax. Klorna gick bra att klippa men det är dem ju vana vid, men vi behöver träna på hårblåsning, klippning av tassar och borstning av Tekla.

Det tog nästan två timmar att gå över bägge hundarna så det blir inget plugg ikväll utan det är något som vi får ta imorgon. Jag plockade lite här hemma när jag hade fixat så nu har klockan snart blivit halv nio så nu tar jag kvällen. Är ensam hemma ikväll för Johan är i Göteborg och jobbar idag och imorgon och sen så får jag hem honom i några veckor innan han drar iväg igen. Än sålänge så trivs han jättebra men han har ju bara jobbat en vecka men vi får fortsätta hoppas på att det går bra!


 Två goa vänner som har fått bada ikväll! De sover nu som stockar! =)


Jobb, fest och agility

Då har även denna helg gått, det är alltid lika skönt på fredagen och dubbelt så jobbigt på söndagen men snart är det fredag igen. Imorgon påbörjar jag min tredje vecka på vfu:n, tiden går verkligen så fort och imorgon ska jag ha en sångsamling som jag precis har suttit och förberett. Nu ska jag bara bränna ner musiken på skiva så jag får med mig musiken till förskolan.

Dagen igår bestod till största delen av jobb men jag hann ut en stund på förmiddagen med hundarna och mamma. På jobbet flöt timmarna iväg fort och det var ändå hyfsat mycket att göra. När jag slutat jobba så styrde jag bilen mot ljuseveka där det var fest, det var en mycket trevlig tillställning och vi var hemma runt två på natten.

Idag var det upp klockan sju för att bege sig till Forserum där det var hopptävling med Siri. Det var tre lopp som vi var anmälda till. I första loppet så kom vi tvåa med fem fel!! =) I de andra två loppen så diskade vi oss, mycket för att Siri hade lite bråttom och att jag visar för dåligt. Jag måste hela tiden ligga steget före den damen annars tar hon fullt med egna initiativ!




Siri med sin rosett!

I förra veckan så drog jag igång med intervjuerna till examensarbetet och jag fick fram mycket givande svar. Denna veckan så ska jag göra de två sista intervjuerna och sen börjar arbetet med att sammanställa alla. Fortsättning följer!!!

 


KLARADE TENTAN!!!!

Med 26 rätt av 26 möjliga, det trodde jag aldrig. Nu Helena nu blir det tårta! hehe


första skogsrundan på länge dock m

0-7da0ce34a977fcbf5eeca52c1012618a.png

Kolla varifrån!

första skogsrundan på länge dock mycket snö kvar:(


Sista natten ensam är förbi..

Då var sista natten som gräsänka avklarad och idag kommer Johan hem, ska bli kul att träffa honom igen och se vad han tycker om sitt nya jobb. Är inte alls lika kul att vara hemma själv men jag fick en hel del ordning i lägenheten igårkväll och det var skönt. Det är så väldigt lätt att städa när man väljer det före att plugga. Eftersom att jag nu har städat så får det faktiskt bli lite plugg ikväll.

Johan kommer nog bli sent för han ska ta "svängen" förbi Halmstad och köra hem en kille eller man innan han åker hem. Så jag hinner nog plugga en bra stund innan han kommer. Blir i alla fall skönt att få hem honom igen, igår stack Tekla efter en hare innan jag skulle gå och lägga mig. Jag tappade kopplet och hon sprang, jag trodde en stund att jag skulle få jaga hund hela natten. Men jag lämnade balkongdörren öppen och gav mig ut i Hångernatten, när jag kom hem efter tio minuter så satt hon i vardagsrummet och väntade och då kände jag stor lättnad kan man säga.

Nu ska jag bara ge hundarna frukost sedan beger jag mig till Borgens fsk för en ny dag på vfu:n, vi får se vad denna dagen har att ge. Tror att vi skulle gå till den efterfrågade gläntan idag men vi får se.

Har rast!!

Då sitter jag och har rast, idag är en sån där hängig dag då jag inte orkar göra någonting alls. Jag är trött, trött och åter trött. Har varit det sedan jag blev förkyld förra veckan men jag hoppas att det snart släpper. Ikväll blir det att inte göra någonting som står på programmet, eller det blir kanske lite plugg och plock hemma men jag gör bara sånt jag känner att jag orkar med.

Idag har jag satt igång med intervjuerna till examensarbetet och jag fick fram lite grann ifrån intervjuerna, nu återstår bara att se vad resultatet av alla intervjuer blir. Jag måste bara hitta tre undersökningspersoner till sen så är jag igång på allvar!

Nu blir det lite dokumentation som gäller i eftermiddag, innan barnen kommer in efter att de har varit ute.

Gräsänka..

Då har Johan åkt till Uppsala för att vara där fram till på torsdag kväll och då är jag med andra ord gräsänka i några dagar, kommer bli tomt men det är inte så många dagar så det går nog bra. Kan vara skönt att få bestämma allting helt själv här hemma med.

Idag har jag klarat av att gå till min praktik, jag känner mig jättemycket piggare idag. Visst är fortfarande snuvig men huvudvärken har släppt och jag tänkte faktiskt ge mig iväg för att träna ikväll men jag får träna lugnt.

Nu ska jag bege mig ut med hundarna en sväng innan solen går ner! Ha det gott därute!

Sjukdag!!!

Idag är det måndag och jag ligger under en filt i soffan är hyfsat utslagen! Lite piggare för stunden men det är nog på grund av ipren. Tekla ligger vid altandörren och solar sig och Siri ligger i soffan och myser, det låter med andra ord som om att jag har två riktigt lata hundar idag. Fast det gör inte så mycket för jag orkar inte riktigt ge mig ut med dem idag.

I helgen har jag försökt att ta det lugnt med tanke på att jag har varit ganska så förkyld i veckan och jag har inte tid att missa en massa tid på vfu:n. Tyvärr så förstörde nog en dag i ett kallt ridhus den saken för igår när jag kom hem så var jag inte alls pigg. I lördags tog jag det lugnt med lite ridhusträning med hundarna och på kvällen så gav vi oss av till mamma och pappa för en trevlig kväll. I söndags var det utställning som stod på schemat men det gick inte så bra igår heller. För mer information gå in på hemsidan.

Håller jag mig så pigg som jag känner mig idag så tror jag faktiskt att jag ska försöka att ge mig på lite c-uppsatsplugg också men vi får se!

jag och johan tvättar bilen.

21e34ca22ad374773a88c4f6577483f2.png

Kolla varifrån!

jag och johan tvättar bilen.


Jobbardag...

Idag har jag varit på vfu mellan 7.45-15.15 och sen har jag jobbar 16.30-21.20. Jag känner mig väldigt trött och med vfu följer också förkyldning eftersom att jag inte är van vid barnens bakterier.

Nedförsbacken mot helgen har börjat och jag är faktiskt ledig även denna helg och det ska bli så skönt. Tekla mår bättre och hon fick komma hem igår, minns inte om jag rapporterade om läget men nu är hon sig själv igen i alla fall.

Jag ska köra ett race i tvättstuga och sen blir det sängen. Hoppas att er dag har varit bra!

9/3-10

Då var det tisdag och jag sitter med en kopp kaffe i handen och pausar innan det är dags att ta sig an dagen som kommer. Vi får se vad som kommer att ske. Sålänge som Tekla håller sig pigg så får hon nog komma hem idag så det blir säkert en tur upp till Jönköping för att hämta hem lilla vovvisen. Blir det så att hon inte får komma hem så tror jag att det blir lite mathandling och städning här hemma annars tar vi iaf städningen imorgon. Mathandlingen är ett nödvändigt ont och det får vi i värsta fall ta när vi kommer hem ifrån Jönköping. Vem vet jag kanske får så mycket energi ikväll att jag städar av hela lägenheten också. =)

Idag på förmiddagen så blir det en liten tripp till tandläkaren och göra ett besök på grund av "frisk- tandvårdsgarantin". Vi får se hur det artar sig, blir det dyrt struntar jag i det. Gillar inte tandläkare i alla fall. Dags att bordsta till mina gaddingar!


 
 Gah vill inte!!!!!


Det är inte nog med skiten...

Först var det Siri och idag har jag blivit uppgiven då vi fick köra upp Tekla akut till Jönköping. Hon har vaccinerats idag och hon fick en allergisk reaktion, halva ansiktet svullnade upp och hon har kräkts flera gånger. Först trodde de att det var riktigt illa med magen och då fick man tillbaka känslorna ifrån när Siri var dålig. De kunde inte riktigt förstå varför hon kräktes så de röntgade henne men hittade inget, nu har det dock visat sig att magen troligtvis också har reagerat på vaccinet så det kanske inte är så farligt ändå. Hon är piggare ikväll och fortsätter hon att bli piggare inatt och imorgon så får hon åka hem.

Jag var helt förkrossad i eftermiddag och de var många tankar som flög igenom huvudet. Två hundar, två sjuka jag ska tydligen inte få ha hund. Nu verkar det dock bli bättre med Tekla men ändå man blir så less. Jag var inte med på veterinärhuset men har hört att det såg riktigt otäckt ut då halva hennes ansikte svullnade upp inom loppet av fem minuter. Så tråkigt om vi ska behöva gå igenom samma skit igen med Tekla.

Jaja det verkar som om att hon blir bra iaf. Idag har varit min första dag på vfu:n och det verkar bra, det ska vara i ur och skur förskola fast idag har jag bara varit ute på eftermiddagen fast barnen var ute på förmiddagen också. Hoppas att vi är ute lite mer för inomhus var det verkligen jobbigt att va, det var inga bra lokaler så blev ganska trött i huvuvdet.

Johan åkte till Jönköping med husnykeln också vilket gjorde att jag inte kom in hemma så har myst lite hemma hos mamma ikväll. Nu ska jag skriva ett schema inför mina kommande veckor på vfu:n

Dags att åka och jobba!!!

Jaha då satt jag här igen! Jag har precis varit på promenad med hundarna i en timme i det fina vädret, vilket var välbehövligt med tanke på att jag strax ska åka och sätta mig på willys hela eftermiddagen och kvällen. Idag får man vårkänslor när man kommer utanför dörren så jag kan starkt rekomendera att ge sig ut i det fina vädret, det enda som fattas nu är att snön ska försvinna så får man ännu mera vårkänslor. Fast det är bra att det försvinner i denna takt för då blir det inte så blött ute men det tar ju sån tid!

Dags att göra sig iordning för en dag på jobbet, titta gärna in och hälsa om ni har vägarna förbi. Jag har humöret på topp och det känns nästan lite roligt att få åka till jobbet en stund. Jag har ju fått ta tillvara på förmiddagen iaf så känner mig väl tillmods.

Slarv..

Nu har jag slarvat med uppdateringen i några dagar, eller iaf torsdag och fredag. Jag brukar ju försöka få in en liten vacker rad varje dag, om jag hinner vill säga och jag får väl skylla på både tidsbrist och lite att informera om.

I torsdags var jag i skolan på förmiddagen och sedan körde jag Ulrika till Göteborg och fredagen bestod av födelsedagsköp till Adam och jobb på eftermiddagen. På kvällen så var jag sedan hos Ann en liten stund på kvällen.

Nu ska jag strax ta min andra kopp kaffe och sen på blir det en lite vinterpromenad med hundarna i det fina vädret!

Mitt i veckan... 3/3-10

Då var nästan onsdagen slut och jag har fått lite av varje gjort idag. Tekla har börjat fälla riktigt ordentligt nu och det känns väl lite halvroligt. Jag får med andra ord dammsuga varje dag vilket är sådär kul och nu syns håren ännu mer när solen ligger på.

Idag var jag på min vfu-plats och det känns riktigt kul tycker jag att äntligen få komma ut ibland barnen igen efter ett års tid. Fem hela veckor ska jag ut nu och jag kommer att hålla till på Borgens förskola och det ska bli kul.

Kvällen kommer bestå av plugg på examensarbetet. Nu blir det lite fika innan det är dags.

Fullspeckat..

Det finns så mycket som jag vill göra men det finns alldeles för lite tid. Förstår inte hur denna våren och sommaren kommer bli. Nu i mars är det lugnt men så fort det blir april så blir det fullt upp varje helg som det ser ut nu. Men det är väldigt roligt också men sen ska jag hinna med att åka till Stockholm någongång och kanske halmstad någon gång och sen ska jag och mamma hinna med att åka utomlands. Det är mycket nu. Sen ska jag helst hinna med och jobba också, tråkigt att jag jobbar varannan helg önskar ibland att jag jobbade lite mindre. men men.

Nu är jag och Siri anmälda till en fortsättningskurs i agility och jag och Tekla är anmälda till en allmänlydnadskurs. Ska bli roligt att komma igång med träningen på allvar igen.


Nu blir det sängen.


Sol Sol och Sol!!!

Idag skiner solen över oss och det är helt underbart, jag har varit ute med hundarna i en timme nu och njutit av det fina vädret. Tyvärr så fick hundarna ett litet snespel och stack ifrån mig bägge två, trodde för en stund att jag skulle få jaga hund hela dagen. De kom dock tillbaka men då var jag arg.

Att ha två hundar har sina för och nackdelar, jag anser att det mest finns fördelar med att ha två. Jag ser det inte som att jobbet blir större utan jobbet har man redan då man skaffar sig en hund. Oftast så kompleterar de varandra på ett väldigt bra sätt och är de rastlösa så gör de sig av med lite energi tillsammans. De lär sig av varandra lite men det finns också de gånger då de lär sig otyg av varandra. Det var något som hände idag. Tekla stack iväg först och när jag ropade på henne kom hon tillbaka. Sen stack Siri iväg men hon kom inte vilket medförde att även Tekla stack efter.

Ibland är det tvärtom och oftast infaller det så att gör en något den inte får så följer den andre oftast efter. Nu ska jag äta lite innan jag drar igång med mitt plock här hemma!

RSS 2.0