Tisdagstema..

Veckans tisdagstema är Minne och mitt bästa minne som jag har ifrån mitt snart 21- åriga liv är dagen då jag tog studenten. Jag hade det så roligt den dagen om min mamma hade gjort iordning så fint till mig hemma på eftermiddagen och hon gjorde den dagen till en oförglömlig dag och helg. Detta är ett glatt kort på mig och min sambo Johan. Det var tungt om nacken och varmt med det gjorde ingenting i detta ögonblick.


image29

Annandag påsk och påsk i allmänhet..

Jaha då har vi kommit till annandag påsk och idag har det varit så hemskt. på förmiddagen så var jag ute i Hånger en sväng och hälsade på valparna igen, sen var jag till mamma och åt lite mat innan det bar in till stan igen i halkan. Det var inte alls kul att köra bil idag så det var skänt att ställa bilen på storks parkering och veta om att jag inte skulle behöva köra bil mer idag. Gillar inte alls att köra när det är sånt här väder, Usch! Sen när jag kom ifrån Hånger så bar det iväg till Willys och jobba i tre och en halv timma, där gick tiden jättefort fast det gör det alltid när man bara jobbar en sån kort stund. Skönt att det är dubbelt betalt idag i alla fall, känns inte lika hårt att jobba då. När jag kom hem ifrån jobbet så fick man slänga in en maskin tvätt med johans jobbarbyxor så att det skulle bli rent, undertiden som den maskinen blev klar så åkte jag och Johan och handlade. När vi kom hem hängde Johan upp tvätten och jag gick upp och plockade in maten. Nu har jag pluggat i minst en och en halv timma, skönt att få det gjort och det var inte så jobbigt när jag väl började med det idag.

Annars har påskhelgen varit lite si och så, har mått lite dåligt i allmänhet. Jag har gått med ständigt molande huvudvärk och varit lite småsur, fast har varit som en sol efter att man varit hos valparna men den gladmedicinen har oftast gått över efter en stund. Nu är det bara en vecka kvar tills vår lilla valp kommer hem till oss så mysigt.

Nej nu ska jag och Johan gå och plocka ner tvätten. Hoppas er påskhelg har varit okej. Kram Nina


Bilder jag drömmer mig bort till...
     

Påskdagen..

Idag har det inte varit min dag, har varit allmänt slö och hängig och inte alls intresserad av att göra någonting. Jag har till och med varit ledig men har inte orkat ta tag i någonting, borde pluggat men jag är så trött på det. Det blir nog att jag får sitta en bra stund imorgon med det. Bara för att man borde göra något med skolan som ligger och tynger så blir man nerstämd för det med. Fast satt och läste litteratur i en timme iaf, men borde gjort lite mer. Men men det får väl bli imorgon som sagt.

Jag har ont i huvudet och är ganska trött nu så det är som det är med allting idag, fick trätta valparna en stund och det lättade upp humöret en hel del. Nej om man ska ta och sova nu. Har lagt in denna veckans tjejsnack med kolla gärna in det också.

Kram och godnatt!

Tjejsnack v. 12

Denna veckans tjejsnack handlar om motion.

  • Gillar du motion? Om inte, varför inte?

Jo, eller det är såhär att när jag väl är inne i en period som jag motionerar mycket så tycker jag att det är så skönt. Men om man inte underhåller den perioden utan slappar av en stund t.ex. över jul så tar det alltid sån tid att komma igång igen och då kommer man hela tiden på undanflyckter för att slippa.

  • Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?

När jag väl är inne i en period då jag är duktig så kan det bli uppåt tre gånger i veckan. Fast jag är alltid ute och går minst en gång i veckan med Johans mammas hund även fast jag inte är inne i någon träningsperiod. Jag har nämnligen ett behov av att röra på mig en hel del. Blir mer promenader nu när man får egen hund med.

  • Hur långa är/vill du ha motionspassen?

De är en timme, ibland drar de över en stund på boxningen men det gör ingenting

  • Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?

Jag gillar att springa fast det roligaste som finns när det gäller träning är boxning, det får jag verkligen en energikick av.

  • Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp?

Jag motionerar alltid tillsammans med någon, det tycker jag är det roligaste, fast en och annan ensam promenad är inte heller fel någon gång då och då.


Påskafton..

Jaha, denna dagen är bättre än gårdagen. Har i och försäg jobbat hela dagen till klockan sju men sen på kvällen var jag ute och hälsade på de små bebisarna lika söta som alltid. Hoppas att man kommer ut en sväng imorgon igen, är ledig då och det ska bli så skönt. Sen jobbar jag på måndag och från och med tisdag så blir det vfu igen.

Är lugnt ikväll, killarna spelar nintendo wii och jag tittar på eller spelar lite ibland med är inte så sugen just nu. Jag är ganska trött efter att ha jobbat hela dagen. Men men om jag ska vara lite social nu.

Glad påsk på er!

Långfredag..

Japp idag var det långfredagen och min dag har inte varit så rolig.. Jag har jobbat precis hela dagen så kan förklara min dag med två ord: SÅ TRÅKIG!!!

Det blir juh inte bättre av att vädret är som det är, men det har jag inte märkt så mycket av så jag inte har men men så är det. Mitt glädjeämne denna påsken är att jag imorgon troligtvis får träffa valparna..  Nu ska jag glo på tv, eller somnar nog framför den..

Tisdagstema..

Blev inget tisdagstema i tisdags för jag har inte haft något direkt ork, men den kommer idag. Tisdagstemat var elektriskt och här är min och johans elektriska hörna. Tv, nintendo och två stycken dvd-spelare. Den ena kan man ta med sig, bakom tv:n finns ett rejält råttbo med sladdar. Syns det att jag är en vännerfantast eller? Haha.. Fråga mig inte vad som gick på tv för det vet jag inte, kan ha varit vip skitdålig serie för övrigt..

image27

Tråkigt...

Ser inte fram emot påsk längre. Idag skulle vi hämtat hem valparna med en blev sjuk så det blir inte förens till helgen eller efter helgen. Tråkigt men viktigast är att den lilla blir frisk, bara tråkigt när man har sett fram emot det hela veckan. sen ska jag jobba mycket i påsk med, imorgon, påskafton och annandagen. Så det blir bara påskdagen ledigt, men man får skylla sig själv när man inte kan säga nej. Sen så säger dem på vädret att det ska bli värsta snöstormen, det känns inte så kul nu när man vill ha vår.

Det har varit några fina vårdagar nu i mars och vintern har juh varit kass så då¨behöver den inte komma nu, den ska komma när den ska komma inte efter. Annars har det inte hänt mycket, jag har gått ut på vfu nu i en vecka vilket har varit mycket roligt. Vet inte om jag redan har skrivit det men har fått godkänt på den teoretiska delen av denna kursen så får jag bara godkänt nu på vfu:n så är jag klar med första kursen på inriktningen. Tiden går så fort nu, jag har redan varit ute på en veckas vfu och då är det bara fem kvar och när vi kommer tillbaka så är vi nästan inne i maj. Vet inte om jag sagt det heller men vfu är samma sak som praktik, verksamhetsförlagd utbildning står förkortningen för.

Igår var vi till ullared en sväng och köpte några saker till den lilla valpen som kommer om två veckor, känns så långt kvar men två veckor är ingenting en tycker jag har gått fort nu. Hittade lite annan skit också som är bra att ha hemma, blir nog fler rundor dit innan året är slut med tanke på att vi ska ha husvagn i varberg i sommar med så.

Nej nu har jag inte mer att säga för tillfället men kommer nog något inlägg snart igen, har varit lite dålig på att skriva denna veckan. Ska bättra mig ska bara få ork till det. Haha..

Vårbilder..
              

Valparna..
              
                                                                                              Alma...

Helg..

Idag är det lugnt, har jobbat hela dagen eller iaf till klockan fyra sen har det varit väldigt lugnt. Jag har blivit så förkyld nu förra veckan, men idag är det nog den värsta dagen. Känns skönt med lite sovmorgon imorgon oj vad jag ska sova imorgon bitti, om jag kan vill säga var riktigt längesedan som jag kunde sova till nio tio utan att vakna alls. Hoppas på att första dagen blir imorgon, hehe.

Imorgon ska vi ut och hälsa på valparna igen och det ska bli så mysigt tycker jag, sen på kvällen så ska vi ut och äta lite hemma hos mamma och pappa. Joel kommer hem så det ska bli trevligt, var länge sedan som jag var ute hos mamma och pappa nu så det ska bli kul.

Nej dax att börja med maten, bli lasange ikväll sen blir det nog lite melodifestival skulle jag tro.

Kram och hej

Tjejsnack V. 10 och 11

Tjejsnack kom aldrig in förra veckan, men denna vackan kom det in två kategorier istället Våren för vecka elva och Resor för vecka tio.

Vecka 11/08
Våren

  • Vad är ett riktigt bra vårtecken?

 När flytt-fåglarna kommer tillbaka och solen värmer, och man älskar att vara ute.

  • Känner du av våren på något speciellt sätt, hur?

Jag känner att det är vår i luftern när jag kan ta ev mig min jacka utan att frysa. Sen är man alltid pigg och glad 

  • Har du sett någon vårblomma än, vilken?

Japp, både krokus och snödroppar 

  • Vad är det sämsta med våren?

 Ingenting

  • Vad är det bästa med våren?

Man börjar känna att det börjar närma sig sommaren och man vill vara ute mycket mer.


Vecka 10/08
 
Resor

  • Vilka länder har du varit i?

 Jag har bara varit ute och rest i Europa och de länder jag varit i är många. Bilade ner till Frankrike en gång då blev det några stopp i alla möjliga länder. Sedan har jag varit i Grekland och Spanien med.

  • Vilken är favoritresan? Varför?

 Min favoritresa måste vara när vi åkte husbil ner till Franska rivieran, vi åkte med en anna familj och vi hade det så kul tillsammans. Det var två oförglömliga veckor.

  • Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr?

Jag vill nog ha lite av alltihop, fast jag åker utomland för att till största delen få solen och semeter. Fast när jag åker på skidresa så blir det en del äventyr.

  • Vad blir nästa resa? (Behöver inte vara semester, utan var du ska över huvud taget.)

Jag vet inte, men blir nog Varberg nästa när vi ska ner med husvagnen, men annars kommer jag nog inte iväg så mycket nu när jag ska skaffa hund.

  • Vad vore den absoluta drömresan?

Jag har alltid drömt om att få åka till New York så någongång ska jag nog ta mig dit iaf och USA i allmänhet.


Så söta!

Igår var vi hos Katarina med de söta bebisarna. Jag hade kunnat stanna hela natten. hehe.
Ni som läst ett tag kanske undrar vem denna katarina är, det är en hunduppfödare och jag och johan ska få en liten hundvalp på foder av henne. Det är johans mosters hund som är mamma så det känns extra roligt. har en liten bild på dem med.
 

image17
En utav dessa små änglar ska få komma och bo hemma hos med. Så kul ska det bli.

Klicka på de små för att få större..
 
Pappa..         Mamma..

Tisdagstema..

image16

Idag var det dags för Tisdagstema igen och veckans tema var badrum, vi skulle ta kort på våra badrum fast det finns bara en del med mitt badrum som jag är nöjd med så det får bli det som jag visar upp idag. Det är den här hyllan med en liten blomma och två ljus, ljusen på badrummet lyser jättefint på kvällen när man har tänt dem. Annars är jag bara allmänt irriterad för att mitt badrum är lite förstort, jag hade hellre haft ett större kök för det är så litet.

Jippi..

Jag har idag fått tillbaka både min salstenta och väsktemat. Fick två poäng ifrån vg på salstentan, så skönt. trodde inte att det skulle gå så bra, nu behöver jag inte tänka på den mer så underbart. Sen fick vi vg på den muntliga redovisningen av temaarbetet och g på den skriftliga, också det väldigt lättande. Så nu har vi bara två eximinationer kvar innan det är dags för vfu (verksamhetsförlagd utbildning). Så skönt!

Jag känner att jag inte är så duktig med att skriva idag, gör en massa småfel hela tiden och har ändrat nu säkert tio gånger i detta inlägget, men det finns säkert småfel kvar ändå. haha.

Nu har jag suttit och pluggat på de två eximinationerna som vi har kvar och nu är jag ganska trött faktiskt, ska upp tidigt imorgon så jag får nog släcka och sova nu. Jag och johan ser så roliga ut ikväll skulle jag tro, vi ligger i sängen och har en varsin dator i famnen. Datafreaks!

Nej, återkommer imorgon, nu blir det natta för mig här. Imorgon återkommer jag med både inlägg och förhoppningsvis något tisdagstema med.

Kram och godnatt..

Tråkigt väder..

Sitter uppe i Göteborg och det är så tråkigt väder ute och det gör att man blir ganska seg. Vi har varit en sväng till Ikea och El-giganten och johan köpte ett nintendo wii som han har velat göra länge nu så dem sitter och spelar för fullt just nu. Annars är det bara lugnt, vi ska inte hemta Ann förens halv åtta så vi blir nog ganska sena hem ikväll vilket inte är bra med tanke på att jag har två uppgifter som jag ska ha gjort till imorgon. Fast det känns inte så överhängande för jag ska bara göra två handdockor men jag hoppas att det löser sig. Nu har jag kommit in i en period när jag hela tiden bara tänker att det löser sig nog och hittills har juh det fungerat ganska bra.

Jag hoppas att vi ska äta snart för jag börjar bli hungrig, men jag tror att de har börjat med maten. Jag kan juh alltid gå ner och hjälpa till så går det juh lite fortare kanske. Ikväll ska vi lämna ifrån oss hunden, det kommer att bli tomt och ensamt nu när man har varit van vis tassandet. Men jag hoppas på positiva besked ifrån Ullis senare idag. Men vi får se hur det går.

Kram och hej

Lördag och helg...

Idag är det lördag och jag sitter uppe i Göteborg och tittar på melodifestivalen. Har det lugnt och gott, dricker ett glas vin och ska snart gå och bada i bubbelpoolen utomhus så mysigt och skönt. Eller nu börjar juh klockan bli ganska mycket så vi får se om det blir något bad ikväll. Imorgon ska vi ta det lugnt med, ska hämta Ann på flygplatsen här i Göteborg.

Lite ledsamt för jag har missat besöket hos Katarina, jag hoppas att hon inte har glömt mig. Vi får se, Ullis skulle höra av sig när de hade varit där och hälsat på de små puppisarna.=) Har fått lite vårkänslor nu idag med, har suttit ute på johans pappas altan och solat lite så gott.

Nej blir inte mycket mer ifrån mig ikväll men blir kanske något nytt imorgon.


Ha en trevlig helg


Torsdagkväll..

Ja nu har jag kommit hem ifrån jobbet och är seg men kommer inte till ro, gör aldrig det när jag har arbetat sent som idag. Eller brukar bli trött framåt halv tolv, tolv och då brukar jag oftast somna på tre röda. Det lär jag göra idag med eftersom jag varit uppe sedan fem idag på morgonen. Jag fick godkänt både på hemtentan och redovisningen så det kändes bra i eftermiddag, gick en lång och härlig promenad med Alma innan jag började jobba.

Ledig imorgon och det ska bli skönt, ska nog inte göra någonting, bara egna dagen åt mig själv tror jag. Det var ganska långe sedan. Göra sånt som jag tycker är roligt. Sen imorgon vid två så blir det Göteborg skulle jag tro, eller vi har inte riktigt bestämt oss när vi ska åka ännu. Vi får ta dagen som den kommer helt enkelt. Nej nu ska jag nog slänga i mig en lite macka innan jag kryper ner för natten. Kram och hej

Sista dagen i veckan!

Idag är det sista dagen för mig i skolan och alltså för mig sista dagen i veckan. Jag ska arbeta ikväll på willys men dock bara tre timmar så det känns inte så jobbigt. Jag sov i alla fall inatt, två av johans kusiner påstår att man inte sover om man sricker kaffe på kvällen.. Schii fick ni jag sov som en stock inatt, haha. Trotts att jag drack kaffe igår- kväll.

Annars är det som valigt lugnt, vi hade redovisning av vårt temaarbete nu på förmiddagen och det gick bra så det var skönt att få det avklarat. Nu är det bara en inlämning och en redovisning kvar innan vi går ut på vfu så nu börjar jag se lite ljus. hehe. Vi ska få tillbaka vår hemtenta idag och det känns väl lite si och så, känns som om att det kan ha gått hur som helst. På måndagen får vi tillbaka salstentan vilket inte heller känns så bra men men, någon gång måste man juh bita i det sura äpplet. Fast det kanske inte blir något surt äpple någon av gångerna, hoppas går juh.

Nej nu ska jag gå tillbaka och lyssna på den sista redovisningsgruppen innan vi får åka hem, jag skriver nog ett inlägg till ikväll om hur det gick på hemtan.

Hej så länge!


Onsdag? Eller?

Idag är det onsdag och jag sitter i skolan och är så trött. Somnade inte förens runt tre halv fyra inatt också skulle jag upp vid fem, eller sov nog lite emellanåt men kollade till på klockan ganska många gånger. Det är så jobbigt att gå upp så tidigt när man inte sovit länge. Det är inte världens roligaste heller att sitta här i skolan och vara jättetrött. Väntar på att mina studiekamrater ska komma så att vi kan börja arbeta någon gång så att jag får komma hem och lägga mig innan vi ska ut och äta på lilla krogen ikväll. Så idag blir det först sitta här uppe på skolan nu på förmiddagen, sen hem och sova en stund och sen ut och äta på lilla krogen skulle jag väl tro. Är det såhär fint hela dagen som det är nu ute så skulle jag väl kanske hinna gå en liten runda med Alma. Vi får se.

Annars har det inte hänt mycket i mitt liv sen jag skrev i fredags, eller skrev en sväng igår men det blev inte så mycket berättande om vad som hade hänt i helgen. Blev bara tisdagstema och lite berättelser ifrån gårdagen. Har varit ledig många dagar nu så det känns inte som onsdag utan som tisdag tycker jag, därav rubriken idag. Jag har inte gjort så mycket på mina lediga dagar heller, i helgen skulle jag åkt till Katarina men det blev inte av så vi får väl se när det blir. Hoppas inte att det blir till helgen för då är jag inte hemma, men valparna börjar bli stora nu men vi får hoppas på det bästa. I lördags var vi och firade Ann hemma hos henne och sen i söndags tog jag det mest lugnt och var hemma med Alma, gick en runda i regn och rusk och en när det var uppehåll. Jag kommer ut så mycket nu när jag har hand om Alma. Det är skoj eller iaf uppfriskande, även om det regnar faktiskt.

Nu går jag i skolan imorgon och sen är jag långledig igen, ska eventuellt arbeta på willys på torsdagkväll men det är inte säkert ännu, sedan så skulle jag egentligen arbeta helgen men har tagit ledigt för att vi ska upp till Göteborg och hälsa på Johans pappa. Det ska blir trevligt för det var länge sedan vi var där nu. Nej om man ska spara sina krafter på att skriva till senare idag kanske. Vi får se vad jag hinner med och kommer ihåg.
 
Ha en bra dag i solen!


Så då var det natten!

Ja då var det natten, har inte kommit till ro att somna ikväll. Jag har varit på Mary kay party hos Johans kusin och som vanligt så handlade jag för mycket. Jag ska inte gå på sådana partyn. Sen när jag kom hem så plockade jag ihop lite grejer som jag måste ha med till skolan imorgon. Försöker fjeska med johan så att jag får ta bilen imorgon. Hoppas hoppas!

Jag har även fixat till tisdagstemat vilket också var mycket roligt, bara allt fungerar med tekniken så är det riktigt roligt att fixa och dona. Nej dags att försköka sova. kanske skickar iväg ett inlägg imorgon när jag kommit hem om´lite vad som hänt mig i veckan.

Kram och godnatt..!

Tisdagstema..

Idag var Tisdagstemat "fritid". Jag får nog tyvärr säga att jag inte har så mycket till fritid, fast jag får nog skylla det mesta på mig själv. Är jag inte i skolan eller pluggar hemma så arbetar jag på willys eller på någon förskola i kommunen, så jag får till största delen skylla mig själv. När jag väl får tid över så är mitt stora fritidsintresse DJUR! Förr så red jag mycket på Idas fina hästar, vilket jag tyckte var mycket roligt men jag flyttade in till stan och kände väl att jag inte riktigt hade tiden eller viljan att fortsätta. Men det händer fortfarande att jag kan åka ut och ta mig en tur på Minna ute i Hånger, Ibland saknar jag det jättemycket och ibland inte. Dagar som jag saknar det är dagar som idag med strålande sol, dagar som jag inte saknar det är dagar som det regnar eller är kallt. Det går ändå inte en dag utan att jag tänker på de små pollarna i stallet och gemenskapen som finns i stallet.

Mitt största intresse för tillfället är lilla vovven Alma. Jag går ut med henne så fort jag kan och får för Ann. Vilket är ganska ofta. på bilden nedanför är en bild på henne ifrån när hon var ganska liten. Så det är väl mest plugg, Alma och tyvärr väldigt sällan hästarna som jag ägnar mest av min fritid åt.



467714-15
Lilla Almis! (Alma)

                       
En liten Pommevovve!     Idas underbara hästar!     Hästen jag red när intresset var som störst!
 

 


Söndag..

Idag har det varit tråkigt väder men jag stod emot det och tog på mig regnkläder och traskade ut i rusket med Alma. Det fanns ingen hund kvar när vi kom tillbaka. Annars har jag bara tagit det lugnt idag. Blev inget Katarina i helgen, vi hoppas på att det blir till veckan nu, men vi får se hur det blir.

Sitter och väntar på att maten ska bli klar, nu är jag hungrig, det mesta av maten är klar, väntar bara på pastan med sen ska iaf jag äta. Imorgon blir det jobb, jag skulle varit ledig imorgon egentligen men de ringde ifrån en förskola och undrade om jag kunde komma imorgon. Jag har inte varit på den förskolan innan så det ska bli kul.. Nej om jag ska krydda till köttfärsen lite innan vi ska äta med.. kram och hej.

Sommarminnen..

Idag är det så tråkigt väder, men jag har varit nere på stan med mamma, hittade faktisk lite kläder och grejor. Krämerna som jag köpte var skönt att få införskaffat, så nu ska min hy bli fin haha. fick en mask på köpet med och det är juh alltid skönt. Mamma kommer snart hit också ska vi fika, annars blir det lugnt resten av kvällen. Ska bara till Ann och ge henne hennes presenter för hon fyllde år i torsdags, sen ska vi ha Alma med oss hem inatt. Vi får väl se hur det går. Men det går nog bra.

Som sagt tidigare så är det jättetråkigt väder så jag har drömt mig bort till mallorca och havet.
Jag älskar havet, är så fascinerad av hur vakert det är och samtidigt fascinerad över vilka krafter som finns
i havet.. Skickar upp några bilder på havet som jag tog i våras på mallorca.

             
Bild 1: Högt uppe på ett berg, Så fint blått havet är
Bild 2: Så lugnt och stilla, fin utsikt
Bild 3: Bild tagen ifrån en strand, Så sugen på att hoppa i.
Bild 4: Havet i kvällssol, finns inte mycket som slår det.
Bild 5: Havet stormar, har inte sett så stora vågor förr.


RSS 2.0