Många hundar och midsommarafton!

Ledighet gör att man slarvar lite med att uppdatera sin blogg. Eller jag blir i alla fall slarvigare, fast jag tycker nog att jag har varit lite halvslarvig hela våren!

Under min ledighet så har jag hunnit med mycket. Jag har varit på Världen största hundutställning och firat midsommar. Hundutställningen var verkligen en upplevelse för sig, det är inte var dag som man får se så många hundar på en och samma gång. När man ställer kooikers brukar man ställa mot 10-15 hundar här var det 65. Sedan travade vi helt oförberett förbi ca 60 pommisar också, jag hade inte förväntat mig att se dem eftersom att de inte ställer förens på söndag. Man träffade kooikerfantaster från andra länder och utbytte många erfarenheter och det var kul att få ett utlåtande ifrån holländarna om Tekla eftersom att kooiker kommer därifrån. Vi träffade uppfödaren till Teklas pappa och det var kul att träffa henne också! En mycket trevlig tillställning och häftig upplevelse.

I helgen har det väl inte ungått någon att det var midsommar, vi tillbringade den på en mycket trevlig fest nere i ljuseveka. Där bjöds på god mat, femkamp, sång och dans. På lördagen avslutade jag midsommarfirandet med en pizza på klockargården med trevligt sällskap. Jag har jobbat nu i två dagar med men det har gått fort ch jag måste säga att detta varit en mycket bra vecka! =)

Nu jobbar jag i tre veckor till och sedan så har jag tre veckors semester! SÅ SKÖNT!!

Ledig en vecka..

Igår gick jag på en ledighet som varar i en vecka. Två av de dagarna ska jag till danmark på hundutställning men sen blir det en hel del midsommarfirande också på fredag. Helgen har varit ett enda kaos men den har ändå flytit på bra och jag är ganska nöjd med allt som hänt. I lördags så jobbade jag till klockan tre och sedan så bar det iväg hemåt för att dra vidare till varberg och en massa kompisar. Vi hade en hyfsat varm men väldigt trevlig kväll. Söndagsförmiddagen tillbringades upp på Elmia i Jönköping och Triple dog show, Tekla fick inte så mycket kritik på hur hon ser ut igår och hon skötte sig på bordet så jag är väl nöjd med det. När hon skulle visa sig så var dock backen mer intressant än vad det var att visa sig. Mitt godis var helt enkelt för dåligt för jag provade efter att det var slut med leverpastej och då sprang hon på bra! Så nu när vi ska till Danmark så ska jag ha fläskfilé med mig! =) Efter utställningen var det dags för kalas i Gnosjö och även det var jättetrevligt!

Danmark är den sista utställningen som vi är anmälda till och blir inte resultatet bättre där så struntar jag i allt vad som heter utställningar på ett tag. Det är inte kul att lägga ut en massa pengar och alltid få en tvåa. Vi hoppas på bra resultat på torsdag och sedan utgår vi ifrån det helt enkelt.

Nu blir det lite frukostätning och sedan ska jag ta tag i mitt liv och tvätta och städa! =)

Sämre!

Jag blir verkligen sämre och sämre på att uppdatera här och det märks på antalet läsare, antingen måste jag bestämma mig för att skriva dagligen eller åtmindstånde varannan dag eller inte alls. Får ta mig en funderare på det, har ju både facebook och hemsidan och ibland undrar jag över om inte det är tillräckligt?? Hmm.. kika in om ett tag och titta efter!

Antingen tar jag tag i mitt liv eller så försvinner den!


Inte nöjd!!

Inte nöjd?? Vi lever i en värld idag där det vi har sällan räcker till. Alltid är det något som är fel eller något som fattas oss. Blir galen emellanåt!

Många inklusive mig inser inte hur bra vi har det. Mat, tak över huvudet är lyxvara för många så sluta klaga och gör det bästa utav det vi har. Det har varit min dagens funderare!

[änglar.jpg]


SOMMARLOV!!

Nu tar jag mig ett efterlängtat sommarlov! Äntligen, har inte riktigt sommarlovskänslan idag men den kommer att infinna sig så fort som betyget är satt på examensarbetet. Nu ska jag jobba lite men mest njuta av att slippa skolan i 10 veckor!


Sista dagen för...

...denna terminen ska jag avverka idag och det ska bli så skönt att gå ut på sommarlov. När jag kommer tillbaka till hösten så är det bara en termin kvar och det känns sjukt konstigt att jag sen har klarat av mina 3, 5 år på Hlk i Jönköping! =)

Jag har redan nu börjat titta lite efter ett jobb men just nu så ser det ganska så stendött ut tycker jag, men jag hoppas på att det ska dyka upp något så småningom! =) I eftermiddag så är det tanken att jag ska ge mig iväg till Sbk och träna inför tävlingen på lördag. Jag håller tummarna stenhårt för att det ska bli någorlunda gott väder på tävlingarna!

Nu ser jag att klockan börjar dra iväg och jag måste nu bege mig till stan och sedan vidare med bussen till Jönköping! Hörs!


Examensarbetet avklarat!

Idag har vi fått vår uppsats godkänd, vi har några grejer som vi ska rätt till men det fixar vi imorgon. Nu känner jag att jag har klarat av den tyngsta delen under utbildningen och nu när jag har klarat av det så klarar jag nog av resten också!

Sammanfattning av vår studie!

Syftet med studien är att undersöka hur åtta förskollärare som arbetar med barn i åldrarna tre till fem år uppger att de ser på begreppet fri lek.

Våra frågeställningar är:

-          Vad uppger förskollärarna att de anser om den fria leken?

-          På vilket sätt anser förskollärarna att de bör vara delaktiga i den fria leken?

Vi har gjort intervjuer med åtta förskollärare på fyra olika förskolor i två olika kommuner för att ta reda på vad de uppger kring synen på fri lek i förskolan. För att få svar på våra frågeställningar har vi använt oss av semistrukturerade intervjuer uppbyggt utifrån en intervjuguide. Utifrån syftet har vi använt oss av fyra huvudkategorier när vi analyserat resultatet; synen på den fria leken, delaktighet, observerande och gör annat.

Förskollärarna i studien uppger att den fria leken är en viktig del på förskolan och att den bidrar till barnens utveckling. Det råder dock delade meningar kring hur mycket och varför förskollärare ska vara med i den fria leken. Alla förskollärare är eniga om att målet ska vara att barnen ska kunna leka själva utan att en vuxen är med.

För er som vill läsa så kommer det inom tre veckor in en länk till fullversion av arbetet! Efter imorgon så ska jag ta sommarlov!! Tjohoo!!!


Havet är för mig förknippat med sommaren! Sol, bad och sena sommarkvällar nu kommer jag!

Utomhusdag!! =)

När det är såhär fint väder för första gången så är det faktiskt näst intill olagligt att vara inomhus om man inte måste. På förmiddagen idag så påbörjade jag operation trädgård och sedan åkte jag till jobbet. Eftermiddagen har tillbringats ute på gården och när jag är tillsammans med barnen så inser jag verkligen att jag valt rätt yrke! Det är lättare att inse det sådana här dagar när det är underbart väder än vad det är att inse det när det är dåligt väder.

Efter jobbet plockade jag med mig hundarna ut i trädgården för att plantera och påbörja operation fin trädgård! Jag har varit ute i två timmar nu ikväll och jag känner mig riktigt nöjd med resultatet. Nu får vi bara hoppas att mina växter överlever!

Tekla tog sig friheten att gräva två "jättefina" hål i trädgården, hon satt mittemellan och såg jättenöjd ut. Jag å andra sidan blev väl sådär nöjd. Jaja, bara att fylla igen och hoppas att det växer igen! Nu ska jag försöka få mig lite mat i magen!

RSS 2.0