Svar!

Fick en idé av Ida och det är att man kan svara på era kommentarer där ni skrev kommentaren. Det gäller er som inte har blogg då! Gå tiollbaka till inlägget där ni skrev kommentaren så ligger det oftast ett svar där! kram kram

Nu var både helgen och sommaren över!

I helgen nu så har vi plockat hem vår husvagn och nu ska jag och Johan ta och plocka ur våra saker sen så ska vi köra iväg den och så kan man lätt konstatera att sommaren var över för nu börjar till och med löven bli gula. Detta fastslog jag och Johan igår när vi åkte hem med husvagnen, vi höll på att greja med lite allt möjligt igår när vi kom hem igår och klockan halv nio så hade vi plockat upp saker och kört bort en kärra till OKQ8.

Igår så var vi ute på Sigges loge en liten stund och jag åkte raggarbil, usch och nu kan jag stryka det från listan över saker jag aldrig gjort som jag inte behöver göra! Det var inte alls kul men nu har jag gjort det med och vi hade faktisk väldigt kul och Johan fick köra bilen så han var i sitt esse. Idag är det inventering på jobbet och det känns väl lite si och så men det är bara att gå dit och räkna och sen när vi är färdiga får vi gå hem. Nej nu blir det husvagnen som gäller innan det blir dags att laga lite mat innan jag går till jobbet. kram kram

Grattis till den lilla Bebisen! En liten pojke blev det!

[enpojkeblå.jpg]

Fredag och helg.

Jaha, idag var det fredag och helg igen. Nu har jag gått två veckor i skolan och det känns ändå ganska bra att vara tillbaka. Idag skulle jag åkt upp på förmiddagen men hade ett migränanfall inatt igen och jag gillar inte det här för nu var det verkligen inte jättelängesedan jag hade det. Huvudvärken hade inte gått över när jag skulle gå upp så jag fick vara hemma idag och nu när huvudvärken så gott som släppt så känns det nästan lite skönt att vara ledig. Jag är i och för sig väldigt seg i huvudet men det är ingenting emot vad det är att ha riktig migrän. Jag hade ont i veckan också så jag kanske snart får söka för det, inte lika ont men ganska ont hade jag.

Jag hoppas att det inte kommer tillbaka i helgen för idag ska vi åka ner till husvagnen för i helgen ska vi ta hem den och det känns vlä lite sådär men det är som det är och bara till att acceptera att sommaren är slut. Vi skulle inte åkt förens imorgon egentligen men nu visar det sig att vi måste åka hem imorgon kväll så det får bli att vi åker ner idag så att vi hinner får ner allting imorgon. Det ska tydligen bli fint väder med så jag hoppas att vi får njuta lite av det också. Nej nu ska jag ta och försöka rensa hjärnan lite med en promenad.

Skriver kanske en liten rad imorgon när vi kommit hem.


Torsdag!

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt och jag har ändå hunnit vila en stund och ta det lugnt. Jag har städat av här hemma, gjort färdigt min blommsamling och varit ute i kärda där jag jobbade innan och det var roligt att se alla igen. Dock var jag lite slarvig för jag hade en hel del som jag skulle haft med mig ut som jag har lånat men det är väl inget nytt att jag är lite snurrig så jag får ta det nästa gång. Nu ska jag bara lägga mig i soffan och vara stolt över mig själv för att jag har varit så duktig.

När jag kom hem från Kärda så tog jag och Sofie en varsin hund och gick ut en runda och det var skönt att koma ut en stund tycker jag. Jag ska till Sofie på bh-party imorgon och jag ska göra allt för att inte köpa allt för mycket och vi får se hur det går. hehe! Det är alltid kul att träffa Sofie tycker jag och nu har vi promerat två dagar i rad och jag tycker att vi var riktigt duktiga när vi tog oss ut i ösregnet igår, pluspoäng till oss!

Till helgen så ska vi ta hem husvagnen och det känns sådär faktisk men det är ett måste och nu är sommaren snart slut i alla fall.

Nej nu ska jag lägga mig framför tv:n!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Ida idag när jag var inne och läste hennes blogg. Här kommer mina svar.

Klädbutik: Har ingen bestämd men gillar Gina trikå väldigt mycket
Inredningsbutik: Även det är olika men gillar Iems och Önska
Godis: Punchpraliner är det för tillfället men det som alltid går ner är Bassets wingummi
Stad: Värnamo
Dryck: Har kommit in i en period med Ramlösa jordgubb och lime.
Musik: Det som går på radion och min Mp3, då oftast Carola och Måns Zelmerlös.
Tv-serie: VÄNNER!
Film: Komedi
Träning: Promenader
Bakverk: Monchotårta, så gott eller marängtårta
Kaffe: Morgon, middag och kväll! Just nu är det Löfbergs lila, fast kan oftast dricka vilken sort som helst bara det smakar kaffe.

Nu utmanar jag Tina att svara på dessa frågor och även dem som läser som inte jag vet har en blogg! Man kan inte söka efter folk längre tydligen. Detta har Ida sagt till mig men jag ville nog inte inse det, hehe!

Hemma och färdigpluggad.

Jaha nu har jag snart gjort klart min första skoluppgift för denna terminen, imorgon ska jag bara plasta in mina blommor och sen är den uppgiften kla´r och det känns skönt. Jag fick tills slut ihop 47 blommor och vi ska ha 40 så jag tror att jag klarar mig med denna uppgiften.

Nu ska jag gå och laga lite mat och idag blir det couscous med falukorv, det var ett recept som jag såg i buffé- tidningen. Nu har Siri börjat löpa med märkte jag idag så nu behöver jag inte vänta på det längre och det märks för hon är väldigt seg idag tycker jag.

Jag kanske tittar in en sväng till ikväll om jag har något vettigt att säga och det har jag inte alltid, men vi får se.

Onsdag mitt i veckan.

Jaha nu sitter jag här på skolan igen och skriver lite. Nu var det länge sen jag satt här på skolan vid en dator men vi har haft sommarlov nu så det kan faktiskt vara den största anledningen. Igår skulle jag bara berätta att jag inte hade struntat i att skriva utan att datorn varit trasig så nu får jag väl berätta lite om vad jag har gjort i helgen i alla fall.

Det började med i fredags med att jag gick ner på Värnamodagarna och inte gick hem förens halv två och jag hade det jätteskoj där nere. Sedan på lördagen så jobbade jag mellan tolv och halv tio på kvällen vilket inte var så kul och på kvällen var jag nere en sväng till på Värnamodagarna. Det var lika roligt bägge kvällarna och jag tycker att det arrangemanget har dem lyckats med jättebra och det är kul att dem anordnar något roligt i stan ibland tycker jag.
Tack Tina och Sofie för två jätteroliga kvällar med dig och jag hade det också jätteroligt!

Söndag var det upp vid nio och jobba igen och sen på kvällen så skulle jag ha pluggat en del men jag kom inte så långt utan jag var ute en bra stund i Hånger och sen när jag kom hem så var jag så trött så jag tror klockan var halv nio när jag gick till sängs i söndags. Annars har veckan rullat på som den ska och imorgon är jag öedig och då ska jag plugga en del tänkte jag och det blir en hel del plugg i eftermiddag med hade jag tänkt. Till helgen ska vi ta hem husvagnen och det känns lite sorgset men nu får man väl inse att sommaren snart är över.

Nu kom mina studiekamrater så nu är det dags att återgå till metodboken, Tjoho! Not!

Datorn trasig!

Jag har inte kunnat skriva någon rad här sedan i lördags för datorn har varit trasig men nu är den fixad. Tack så mycket Adam. Annars rullar det på som vanligt, dock utan så mycket jobb och mer plugg men det går bra det också. Ska upp klockan fem imorgon så jag skulle egentligen bara titta in idag för att säga att jag lever men har som sagt inte kunnat skriva.

Godnatt! Skriver några fler rader imorgon!


Lördag och helg..

Igår så var jag nere en sväng på Värnamodagarna och träffade lite folk och hade det jättetrevligt och vi ska nog ner idag med. Eller jag får se om jag orkar för jag jobbar nästan hela dagen idag och sen börjar jag klockan tio imorgon så vi får se ikväll hur jag känner.

Nu har jag varit uppe och gått en lång promenad med Siri i en timme ungefär. Jag tycker att det är skönt att jag hittade skogsstigen bakom sjukhuset så att jag har någonstans att gå med Siri lös. Där kommer det aldrig någon så det går alldeles utmärkt att släppa henne där och det är bra för hon älskar när hon kan gå och luffsa för sig själv lite. Det är jätteskönt väder ute så det var ett perfekt sätt att pigga upp sig på. Siri har varit morgontrött hela sommaren men nu i två veckor så börjar hon väcka mig vid halv nio, fast jag tycker att det är skönt för då kommer jag upp i tid och jag slipper huvudvärken som jag får när jag ligger längre.

Idag så är det arbete på programmet som gäller, jag trodde att jag skulle börja klockan tio idag men när jag kollade i min kalender när jag kom hem så såg jag att jag började klockan tolv och det var väldigt skönt. Nu hann jag med en lång promenad och jag hinner sitta och titta på tv en stund till innan det är dags att göra sig iordning.

Hoppas ni får en bra helg!

Ledig dag!

Jaha idag har jag varit ledig och jag har väl hunnit med en hel del måste jag säga, Jag har tvättat en hela dagen sen har jag och Johan hunnit med att storstäda lite inför hösten. Nu är Johan i Hånger och jag gick en promenad med Siri och sen så efter det så gjorde jag mig en liten sallad. Jag skulle satt mig med mina växter och gjort iordning dem men kände att klockan var mycket och att jag har halva söndagen på mig så jag fixar med det imorgon.

Imorgon så går jag i skolan hela dagen och i helgen så jobbar jag så jag har fullspeckat schema och vi får se om jag hinner kolla in läget här. Jag är inte så duktig med det ibland som ni som läser säkert har märkt.

Nu är jag trött, kram och godnatt.

Mitt i veckan..

Idag har det blivit en del gjort faktiskt måste jag säga. Först bar det iväg till veterinären för att dra ut tänderna på lilla Siri gumman, det gick bra men såg ganska otrevligt ut måste jag säga och när han var färdig så hade han fått ut 8 tänder. Han sa att ter hade hon tappat när dom nu så egentligen så kämpade han bara med fyra tänder. Den sista tanden höll han på med i nästan en timme. Mitt under det värsta så vaknar lilla vovven och då skar det i hjärtat på mig, fast hon gnydde inte så hon han nog inte känna så mycket innan hon somnade igen efter att fått en ny dos. Hon är ganska öm i käken nu efter fast det skulle nog jag med var efter att dragit ut åtta tänder, jag har ont av en enda tand så.

Min duktiga vovve!


När vi kommit hem så var det bara att slänga i sig mat och vila några minuter innan det bar av till jönköping för en eftermiddag bland mossor och svampar, Tjoho!! INTE! Kändes så tråkigt att sätta sig på tåget och åka upp till skolan för en och en halvtimmes föreläsning om någonting som är helt ointressant i mina öron, men är momentet obligatoriskt så är det. Jag kollade lite om jag kunde byta till någon annan dag och den enda dagen som passade var imorgon att byta till men det hade inte hjälpt för då hade det bara varit en och en halvtimme imorgon så jag tog tjuren vid hornen idag.

Tåget ifrån Jönköping kom in till stan klockan sex och då åkte jag och handlade lite innan jag skulle hämta Siri hos Ann, Johanna var också här en sväng i eftermiddag och sen följde jag och Siri henne hem. När man sitter på tåget så har man ganska mycket tid på sig att fundera både på det ena eller det andra, men min stora fundering denna veckan är om tåg kan backa. En liten konstig tanke men jag har aldrig sett ett lok backa utan ser det bara köra fram och tillbaka hela tiden. Om någon vet så kan ni väl höra av er för jag är väldigt nyfiken eller så kan man mer säga att jag kanske är lättroad. Haha.

Godnatt och sov gott!

Höst på gång!

Nu har skolan börjat och då anser jag att sommaren är slut och jag tycker att det känns på vädret med faktiskt. Jag har precis kommit hem ifrån en härlig promenad med Siri, och trotts att det inte är höst i luften så är det faktiskt riktigt skönt i luften ändå tycker jag.

Johan kom hem nu och säger att det åskar och jag gillar verkligen INTE åska, jag får krypa ner under täcket och gömma mig skulla jag tro. Imorgon blir det till veterinären med Siri för att dra ut hennes mjölktänder och sen på eftermiddagen ska jag upp till skolan i en timme. Det känns så tråkigt att åka upp till skolan bara för en timme men jag tror att det blir att jag tar bilen upp imorgon, eller jag får se.
 
Jag har inte uppdaterat här nu på fem dagar och jag känner mig verkligen värdelös på detta, blir så imponerad av din blogg Ida och önskar att jag var häften så flitig som du är.

Torsdag..

Idag har jag varit riktigt effektiv, jag var uppe vid åtta för att ringa veterinären så att jag får Siris mjölktänder utdragna så nu ska jag göra det nästa onsdag. Jag åt frukost halv nio sen drog jag igång dammsugaren och plockade fram moppen och städade av här hemma så nu är det rent och fint här hemma med.

Nu har jag både lagat mat, gått en liten promenad med Siri och det är över två timmar kvar tills jag ska till jobbet och jag har bara disken kvar. Jag jobbar imorgon med sen är jag ledig helgen och det ska bli så skönt, vi funderar på att åka ner till husvagnen men vi får se lite för det är inte jättekul att sitta nere i husvagnen om det spöregnar.

Nu ska jag äta och titta på några vänneravsnitt för det tycker jag att jag är värd nu efter att jag har varit så effektiv.

Onsdag..

Idag gick jag upp klockan halv nio och skulle försöka få tag på veterinären för nu måste Siris mjölktänder ut. Men det var upptaget hela tiden så jag får göra ett nytt försök klockan åtta imorgon, det är väl många som ringer nu när han har haft stängt så länge. När jag väl gav upp mitt ringande så tog jag och Siri en härlig promenad såhär på morgonkvisten och det var faktiskt riktigt skönt ute. Det är så konstigt vad vädret kan slå om fort för igår dtod regnet som spö i backen och idag så skiner solen och Siri såg ut som Siri idag när vi kom hem ifrån promenaden.

Nu är det drygt två timmar kvar tills jag ska gå och jobba och det är min näst sista kväll innan skolan börjar nu på måndag, min sista kväll gör jag imorgon. på fredag jobbar jag dagen och när jag har slutat så blir det nog att vi åker till husvagnen för nu var det fyra veckor sedan som vi var där eller sen jag var där.

Nähä om jag ska återgå till tv:n en stund till nu innan det är dags för mig att göra mig iordning och idag behöver jag itne få dåligt samvete när jag går till jobbet för Johan är hemma från jobbet och är dålig så Siri behöver inte vara själv. Fast Siri har inte behövt vara själv sådär jättemycket i sommar som jag först trodde att hon skulle få vara för Johan hade två veckor semester efter att jag hade börjat jobba sen har hon hälsat på mamma någon dag förra veckan och Ann hade henne någondag med. Hon hade klarat sig men är hon hos någon av dem slipper hon i alla fall vara själv överhuvudtaget tack så jättemycket för hjälpen.

Blev nästan som det skulle..

Jag har gjort nästan allt som jag skrev innan att jag skulle göra. Jag har plockat med blommorna, handlat, gått en blöt promenad med älsklingsvovven och plockat iordning lite här hemma. Det blev dock ingen dammsugning men det tar jag på torsdag för då börjar jag inte jobba förens klockan fyra och som Sofia säger då är det rent till helgen. Hehe fast jag håller faktiskt med. Du är så snäll och trevlig tack för två fina kvällar i sommar, måste erkänna att jag saknar att jobba ihop med dig.

Jag var nere på eko och handlade lite som jag behövde till skolan och köpte en ny patron till soda streamen. Nu när vädret och så dåligt och jag är mätt i magen efter en god middag så ska jag bara slappa framför tv:n en lite stund  innan jag och Johan ska ta tag i disken.

När jag tittade ut innan så kände jag inte alls för att ge mig ut i skogen men jag funderade inte så mycket utan kastade på mig regnkläderna och gav mig iväg. Siri som inte annars gillar regn märkte nog inte ens av det för hon sprang som om hon aldrig varit lös innan och det var verkligen skoj att se. När vi kom hem såg Siri inte ens ut som samma hund, eller hon såg ut som om hon hade badat eller nått.

Blöt vovve..

När jag tittade ut innan så kände jag inte alls för att ge mig ut i skogen men jag funderade inte så mycket utan kastade på mig regnkläderna och gav mig iväg. Siri som inte annars gillar regn märkte nog inte ens av det för hon sprang som om hon aldrig varit lös innan och det var verkligen skoj att se. När vi kom hem såg Siri inte ens ut som samma hund, eller hon såg ut som om hon hade badat eller nått.

        
Före promenaden!             Under promenaden!           Efter! (Väldigt röda ögon)

Hon ser så rolig ut när hon är blöt och blir plötsligt väldigt liten. Fast alla pomeranian blir små när pälsen blir blöt och de ser lite roliga ut. Hehe

Slappardag..

Idag är det tisdag och jag har inte gjort någonting vettigt mer än ätit frukost och varit ute några gånger med Siri. Jag tänkte plocka iordning här hemma lite sen så blir det nog lite plugg med mina blommor och efter det handla och sen en skogspromenad med Siri tänkte jag.

Så med andra ord är programmet ganska så fullspeckat men det får gå bra det också och eftersom jag är ledig så kan jag göra lite som jag vill och i vilken ordning jag vill. Jag återkommer nog ikväll med hur det har gått.

Ledig imorgon..

Nu har jag jobbat färdigt och imorgon är jag ledig och det ska bli skönt att få ta det lite lugnt. Jag tänkte ta och städa av lite här hemma eller i alla fall plocka lite och disken står i köket och väntar så det får bli att ta hand om den.

innan jag gick tilljobbet idag så gick jag en lång promenad med Siri och det kändes skönt, nu har hon vuxit så känns det som om att hon vill komma ut och gå de där promenaderna. Synd bara att det inte finns någon skogsrunda häromkring utan man måste ta bilen för att kunna släppa sin lilla vovve. Här i  stan så vågar jag inte ha henne i koppel ännu för man vet aldrig om hon får för sig något och det kan komma en bil eller annat.

None

Siri vilar!


Det var den helgen det..

Till största delen av helgen så har jag jobbat en del, eller den värsta delen var igår men nu är den avklarad och nu ska jag bara jobba en liten stund idag sen så blir det ledigt imorgon och det ka bli skönt. Sen är jag ledig till helgen med så denna veckan blir inte så jobbig. Om en vecka så sitter jag i skolbänken igen och det känns väl lite si och så men vad ska man göra, vill jag bli klar så får jag ta tag i mitt liv. Jag har klarat av alla kurser hittills och det käns väldigt bra och nu ska jag bara klara av två och ett halvt år till.

I söndags så bar det av på möhippa efter jobbet med Sofia, eller det blev en eftermöhippa. Josefin och dem som satt i hennes bil hämtade mig här i stan när dem kom ifrån halmstad och efter det så åkte vi ut till Hånger för att möta upp dem andra som åkt i förväg. Väl där ute fikade vi lite och hade det skoj och Sara min kusin gjorde en liten behandling på Sofia. Runt halv 6 så kom killarna. På kvällen åt vi gott, hade femkamp och sjöng lite kareoke och kvällen var jättetrevlig.

Nu ska jag snart ta och springa iväg till Willys och det känns väl lite si och så men vad gör man inte för lite pengar för efter denna veckan blir det svårt att tjäna några alls. Lite blir det väl men jag tror att jag måste trappa ner lite på det i höst för det var precis att jag klarade fribeloppet nu i höst så jag ska jobba en del fast inte så mycket bara.

Nej nu ska jag gå tillnaka till tv:n innan det är dags att åka.


Hångerdagen..

Imorgon blir det jobb till klockan tre på eftermiddagen sen om jag hinner så bli det en tur till Hångerdagen för nu var det riktigt längesen jag var där. Jag minns faktiskt inte själv sist för förra året var jag på bröllop och två eller tre år innan dess så har jag jobbat. Så det ska med andra ord bli lite skoj att åka ut dit, fast när jag kommer är väl allting slut. Sen på kvällen bli det bara lungt för jag jobbar söndag också. Jag och Johan ska testa en ny maträtt tänkte vi få se om det blir på lördag eller om det blir på lördagskvällen.

Nej nu ska jag återgå till att lugna ner mig innan det blir dags för sängen, man är så uppe i varv när man har jobbat sent.

kram och hej..

Oväder

Idag har jag arbetat sedan klockan tre så har inte blivit en jättelång dag idag och det blir det inte imorgon heller för jag börjar inte förens tre då heller. På förmiddagen idag gjorde jag inget annat än satt framför tv:n och kollade på vänner också gick jag en promenad med Siri med i en halvtimme eller nått.

inatt kan det nog bli en riktigt öväder för det är riktigt äckligt i luften och vakten som släppte ut mig från Willys idag sa att det kunde bli ett riktigt oväder. Nu har det börjat regna och det har blixtrat två gånger nu så det är nog påväg. Fast det kanske inte blir mer här över Värnamo får vi hoppas för jag gillar verkligen inte åskväder.

Nu ska jag slänga i mig något magen sen blir det sängen nästa.


Skogen..

Idag har jat tagit mig i kragen och tagit hand om mitt skolarbete och nu ska jag bara torka de sista blommorna sedan ska jag plasta in dem. När jag gjort det så är jag färdig. Jag hittade skogens guld (kantareller) idag med när jag gick i skogen för mig själv, eller Siri var med också.  Hittade nästan en liter så det var en riktigt lyckad skogspromenad idag och jag ska snart steka till mig några och smaska i mig skulle jag tro.

Annars har dagen varit lugn och jag har varit ledig ifrån jobbet så det har varit skönt men nu blir det arbete för fulla puckar i minst fyra dagar i rad. Jag har fortfarande inte fått schemat för nästa vecka så får väl se hur det nästa vecka. Såg Hampus på tv igår och det var roligt att se någon kändis för en gångs skull synd bara att han kom trea men det är inte dåligt det heller tycker inte jag heller.

 
Siri pausar!


Skogen guld!

Telefonförmiddag..

Nu har jag suttit i telefon sedan jag gick upp ur sängen idag och fixat med en massa pappersarbete. Det strular med både det ena och det andra idag. Skatten, bidrag hit och lån dit är sånt roligt som jag har tagit tag i idag men nu är jag snart färdig och detkänns skönt så det gör.

Nu ska jag återgå till disken skulle jag tro.. kanske återkommer..

Två veckor!

Nu måste jag skärpa mig med min blogg om jag vill ha er läsare kvar. Idag har jag jobbat hela dagen och är inne på min andra vecka efter semestern nu och det går ganska bra. Tyvärr så närmar sig skolstarten med stormsteg men det ska nog gå bra med.

Nu har jag plockat ihop och ändrat om lite här hemma för jag fick ett litet ryck och nu är jag klar. Jag väntar på att johan ska komma hem så att vi kan laga lite mat, ikväll blir det tacos för det är ganska lätt och smidigt känner jag för jag orkar inte stå framför spisen hela kvällen.

Det har hänt lite nu under de två veckorna som jag inte har skrivit, jag har varit på ett jätteroligt och trevligt bröllop ute i nyköpings skärgård. Det är nog en sak som man inte får uppleva igen på det viset skulle jag tro. Tack Sofia och Emil för en oförglömlig kväll och jag hoppas att ni också känner så. På söndagen var vi ute i Stockholm skärgård med min familj och släkten på pappas sida och det var också en trevlig tillställning som man inte glömmer och det var så kul att träffa alla igen. Det är inte så ofta som man träffas på den sidan allihopa.

Nu kom Johan så nu blir det mat för hela slanten innan det är dags för att ligga i soffan för kvällen. Puss och hej leverpastej.

RSS 2.0