Söndag... 28/2

Då var söndagen här och jag är ledig även idag och det är underbart för idag har jag ingen huvudvärk. Igår låg jag i soffan hela förmiddagen och fram till sena eftermiddagen men idag tog jag och Johan tag i våra liv redan framåt tio. Vi plockade lite och jag tvättade lite sen så har Nettan och Johans pappa Peter varit på besök och fikat lite vilket var trevligt.

Idag ska jag inte göra mycket, jag väntar på att mamma ska komma förbi så att vi kan gå en liten runda med vilddjuren i den fina solen! Sen ikväll så ska vi in till stan och fira av Ann lite innan det blir dags att åka hem för att ta kvällen.

Imorgon är det Jönköping som gäller hela förmiddagen och fram till fyra på eftermiddagen sedan är jag ledig tisdag så det blir skönt. Onsdag ska jag som det ser ut just nu åka upp och sen så jobbar jag fredag-söndag vilket inte är kul, men men det ska nog gå bra. Dags att lufta hundarna!

Lördag och jag är LEDIG!!!!

Då var det jämn vecka och det betyder att jag är ledig, sålänge som jag inte jobbar extra vill säga. Denna veckan har jag dock sagt att jag nästan måste vara ledig för nu har jag jobbat fyra helger i rad. Denna helgen har jag ingenting att plugga på heller och det känns SÅ SKÖNT!!

Så vad ska man då göra idag? Klä på sig och kanske ta tag i sitt liv och göra lite nytta kanske. Har dock ont i huvudet idag vilket jag nästan hade väntat mig då spänningarna inför tentan har släppt.

Jag var uppe redan vid halv fem igår för att åka och skriva tentan, jag hade inte sovit särskilt bra på natten heller. Igårkväll när jag kom hem så envisades jag självklart med att titta på os-finalen i damernas curling. Jag är inte jätteintresserad av os men curling tycker jag är kul. Roligt att damerna vann guldet också när jag för en gångs skull tittade. Det såg väldigt mörkt ut ett tag men jag lyfter på hatten för det svenska damlandslaget!

Dags att släppa ut Tekla som börjar bli nervös.

Dags att ta tag i det igen..

Jaha då var det återigen dag och jag ska strax sätta igång och plugga igen. Jag sätter mig först med sista delen¨på tentan som jag har fått från förra året sedan utgår jag därifrån!

Återkommer med rapport!

Nu ger jag upp...

Idag har pluggandet flytit på bra och jag känner mig faktiskt relativt säker på det hela nu. Vi har fått en gammal tenta ifrån förra året och den har jag löst halva nu utan hjälpmedel, har förstås använt mig av de hjälpmedel som vi får använda oss av på tentan på fredag. Men på de tre uppgifterna som jag har gjort så har jag blivit godkänd och det känns bra. Nu ska jag bara klara av de tre sista och även tentan på fredag sen ska jag aldrig mer tänka på statistik mer. Man blir rent av lite halvt störd när man pluggar på detta, så fort reklam på tv tar upp siffror som finns i samband med den ena produkten efter den andra så sätter man igång att räkna.

Jag luftade huvudet idag runt klockan fyra i alla fall och det var skönt för jag tänkte inte en sekund på statistiken då, mitt största problem ute i skogen var att ta mig fram genom knappt en meter djup snö. Vad jag nu skulle ut där och göra. Tekla älskar det men Siri stackarn fick jag ju bära så nu blir det inte många fler promenader i skogen innan snön är väck. Det var i alla fall skönt att rensa skallen en stund. Jag skulle lagat mat idag med men nu har jag pluggat från klockan nio till nu med ca 1,5 timmars avbrott sammanlagt så nu ger jag upp för idag.

Jag tar kvällen nu och väntar på att Johan ska komma hem med lite mat. Det märks när det är tenta på gång här hemma, kaffebryggaren går nonstop och jag går i myskläder hela dagen och städningen den tar vi efteråt.  Tur att jag städade så noga förra veckan och att vi inte ska vara hemma så mycket mer innan lördag. Jag lagade faktiskt mat igår men det var nog mest för att jag inte orkade ta tag i studierna så jättebra igår. Om jag känner att allting flyter på så kanske jag hinner städa av imorgon också, vem vet. Vi får inte glömma att jag ska in till stan imorgon och köpa present till Alfred!

Dags att ta kvällen, huvudet orkar inte med en siffra till idag!

Statistik!!!

Jaha, då var det mitt i veckan dagen igen och nu ska jag strax sätta igång med statistiken igen, det ska bli så skönt att ha detta avklarat sen. Bara jag klarar av denna tentan så har jag ingen mer tenta att plugga till under min utbildning. Nu går det fort och det är bara en och en halv termin kvar drygt. Nästa vecka påbörjas arbetet med examinationsarbetet på allvar och vi ska träffas för handledning och sedan vecka tio går vi ut på praktik.

Jag kommer att lägga min praktik vecka 11-15, hade tänkt att lägga den vecka 10-14 men det passade bättre för vfu-platsen att lägga den vecka 11-15 så att så får det bli.

Dags att påbörja dagens studier, återkommer nog under dagen!

Sitter på tåget hem och tittar ut

0-43266950ca6a3086f05cad174c6f22ad.png

Sitter på tåget hem och tittar ut över en fryst vättern. Det är nog inte för ofta den fryser! Är så skönt att tågen håller tidtabellen. Var rädd för förseningar idag. Är glad att jag åkte upp iaf, räknestugan gav mig lite hjälp.


står på en snöig station och hoppa

0-59b649f1307ed744582a564ad5383ce9.png

står på en snöig station och hoppas på att kunna ta mig vill jönköping!


Mycket snö, plugg och Jobb.

Överskriften är i princip vad min helg har bestått av, trött i huvudet kanske det kunde stått också för det är jag verkligen. Tror att jag har dragit på mig en början till förkyldning också. Är nog tur att jag måste sitta inne och plugga hela dagen så att jag får ta det lugnt.

Tack vare Helena så lossnade tillslut frågetecknet angående hur man räknar ut variansen. Nu ska jag bara lära mig hur man räknar ut t-testet och chi-2 med sen känner jag att det nog finns hopp om att klara denna tentan med. Men i helgen var jag väldigt uppgiven måste jag säga.

Idag har det snöat jättemycket men nu börjar det avta lite och det är ju skönt. Igår blev det ingen agility igen men nästa helg ska jag iaf komma iväg på lördagen för då är jag ledig! Däremot så åkte vi ner till fotbollsplanen och släppte hundarna lite för att de skulle få rusa av sig lite. Eller rättare sagt siri äta snö och Tekla rusa av sig. Tekla verkligen älskar den här snön. Finns det uppskottade gångar så ska hon ändå promt springa där det är som mest snö. När man kommer hem har man med sig två snömonster. Synd bara att matte inte älskar snön lika mycket, jag har börjat bäva lite för hur det ska gå när all snö ska smälta bort. Vi har en tre meter hög snövall i trädgården. Det kommer bli blött!!!!

Dags att återgå till studierna efter en lite längre rast!


Helg och snö!!

Många pratar om snökaoset som kommer in mot oss, men vad är det för kaos? Det är bara snö. Vi svenskar klagar alltid på allt, är det 35 grader varmt är det för varmt! Är det regn regnar det för mycket! Är det ingen snö på vintern är det tråkigt! Är det snö på vintern så är tydligen inte detta heller bra! Vad är bra väder i våra ögon? Blir så trött. Jag älskar fint väder! Nu är det fint och normalt väder! Det ska vara såhär i februari! Visst lite kallt och jag kan inte säga annat än att jag längtar till sommaren då man kan grilla, sola, bada och ha trevligt. Hundarna eller jag ska kanske säga siri bara försvinner under snön som det är nu men bara jag blir ledig någon gång så ska jag ta ut hundarna på isen igen. Bara man är ute och rör på sig med ordentliga kläder på sig så trivs mina hundar jättebra! Det tar lite tid men de älskar att vara ute och röra på sig egentligen och jag tror att det mesta sitter i mig, dock gillar inte Siri att gå i den djupa snön och det kan man förstå. Tekla är helt galen och älskar att vara ute.

Sommaren känns väldigt långt bort för tillfället och jag tror inte att våren kommer förens tidigast i slutet på April, men det återstår att se. Jag är iaf nöjd med det vädret som är nu, visst mängden snö räcker kanske men det är som det ska denna årstid och det var mycket länge sedan. Tänk om det vore såhär varje år, vad mycket fint man hade kunnat planera ihop då. =)

Ikväll har Ullis, Martin, Emma, Adam, Ann och Adam varit här och det var trevligt. Även fast jag jobbar så känns alltid fredagskvällen bra för jag börjar inte jobba förens 13.00 imorgon. Kvällen blir ganska så ledig då, fast när jag börjar önskar jag varje gång att jag börjat sju för då hade jag snart fått gå hem. Men det är inte mycket att gräma sig över utan det är bara att gå dit och göra sina tímmar och sen så får man gå hem igen.

Snart sov dags tror jag, kan inte lova men uppdaterar nog någon mer gång i helgen.

Statistik..

Då var den första delen i denna delkurs avklarad i och med eximinationen av forskningsdesignen. Vi ska bara ändra lite olika saker som vi snart är klara med sen är den färdig. Nu återstår enbart statistiktentan och jag börjar få lite smått panik. Trodde att en del av poletten trillade ner idag på föreläsningen i eftermiddags men icke, när jag kom hem och skulle räkna på träningsuppgifterna så blev allting bara fel. Ikväll har jag suttit och tragglat siffror hela kvällen och inte fått ett rätt så nu ger jag upp. Försöker mig på det på lördag igen och ser om jag får ett bättre resultat då. Jag måste dock medge att jag är grymt nervör inför denna tentan, det är bara en vecka kvar nu och jag förstår bara en liten bråkdel! GAAHH!! Blir tokig. Som sagt tidigare om någon är duktig på statistik och vill komma hit och hjälpa mig så är ni välkomna. Jag bjuder på fika!

Blir inte klok på bilderna man skickar in via mobilen heller, de är mycket större än vad jag vill att de ska vara. Slutar nog snart mobilblogga för det ser inte snyggt ut. Eller så får jag börja visa vart jag befinner mig igen. Vet någon om någon annan metod så hör gärna av er! =) Dags att återgå till min sjätte kaffekopp och statistikföreläsningar! =(

Tentaplugg på gång vilket innebär

022a9406fb5d7ede1aceba2f518a5786.png

Tentaplugg på gång vilket innebär sena kvällar och mycket kaffe. På köpet följer kaffe magen.


Den tredje effektiva dagen..

Nu har jag haft min tredje effektiva dag hemma, vad roligt det är när man på kvällen kan känna sig nöjd med sig själv. Förra fredagen så tog jag det lugnt hela dagen fram tills att jag började jobba och det är skönt det också men man känner sig mer nöjd med sig själv när man har varit nyttig.

Jag hade det så trevligt här med Sofie och Sofia som var här på lite våfflor innan idag. Storstädningen här hemma är avklarad och det är bra att ha det gjort. Maten står och puttrar på spisen och det smakar gott, för första gången i mitt 22 åriga liv så har jag gjort kalops. Här även gått en sväng med hundarna och mamma vilket var härligt.

Imorgon är det Jönköping som gäller hela dagen och sen på kvällen så blir det faktiskt enbart att ta det lugnt, möjligen tvätta en maskin tvätt. För en vecka sedan så skrev jag att jag skulle vara ledig ifrån Jönköping i en vecka och nu har den veckan gått, tiden går fort när man har roligt.

Dags att kolla till maten, sen blir det äta, plocka iordning inför morgondagen och sedan lite statistikplugg innan sängen! Ha det bra!


Städning, plugg och fikagäster..

Mitt i veckan dagen kommer hemma hos mig bjuda på just det som står i överskriften. Idag har jag min lediga dag för denna veckan sen är det fullt upp enda tills söndag eftermiddag. Jag var i och för sig ledig hela förmiddagen igår och eftermiddagen i måndags.

Jag har en opponering att vänta imorgon och en tenta nästa vecka så när det gäller skolan så har jag fullt upp och jag är faktiskt väldigt nervös inför tentan nästa vecka för jag fattar ingenting. Om det är någon som är riktigt duktig på statistik så är den personen jättevälkommen att hjälpa mig att räkna lite, jag kan bjuda på kanelbullar och semlor. Jag fattar HUR jag ska göra uträkningarna men jag har ingen aning om VAD jag räknar ut, eller vilken formel som ska användas till vilken uträckning. Ahh jättenervös, det sura är att jag får nog inte möjlighet att skriva igen förens till hösten om jag missar nu. USCH!!!

Jag återkommer säkert under dagen.


Effektiva dagar...

Nu har det gått två dagar på veckan och jag känner att jag än sålänge har varit ganska så effektiv. Igårkväll fick jag ett ryck och ställde mig och bakade semlebullar och idag på dagen har jag både baka kanelbullar, pluggat två timmar och jobbat. Nu ikväll efter jobbet så har jag plockat lite och gått en sväng med hundarna.

Nu sitter jag i min fotölj och är sådär jobbigt sugen trotts att jag har ätit kvällsmat eller kvällsfika. Men står för mycket framme hemma hos mig för tillfället för jag småäter hela tiden.

Nu blir det slapp en liten stund till. Imorgon är det mitt i veckandagen och då börjar det gå utför mot helgen igen.


Min nyttiga kvällsfika! Mm.

0-785cf0ccb5424d1260eb662d789b45f0.png

Min nyttiga kvällsfika! Mm.


Jag bakar bullar till bakgrunden a

0-6e21eaaaaaffe1cf8a1835a9d11b7048.png

Jag bakar bullar till bakgrunden av spotify. Dom jäser för fullt. Hoppas att dom blir bra denna gång. Ska bli gott iaf


Måndag!

Trött i huvudet och ville bara somna om idag när jag vaknade. Idag arbetar jag förmiddag på willlys och sedan blir det hem för att åter göra sådant som jag tycker är kul. Eller så blir det till att städa av här hemma. Vi får se i vilken ordning allting blir. Antingen blir det städning idag eller imorgon.

Idag är jag lite piggare än vad jag var i lördags när jag skulle öppna och jag känner att jag inte kommer blänga fullt så ilsket på dem som står och väntar på mig utanför dörren idag. Jag har dock fortfarande inte förstått varför man ska stirra upp klockan sju på morgonen utan anledning. Visst vissa vaknar redan vid fyra-fem på natten men ligg hemma och kolla på tv och ta en kopp kaffe eller två i morgonmyskläder. Det skulle jag gjort i alla fall.

Nähä dags att åka strax, återkommer under dagen!

Alla Hjärtans Dag..

Glad alla hjärtans dag på er allihopa!





Melodifestivalen..

Jag tittade faktiskt på melodifestivalen, jag orkar faktiskt inte lägga ner någon energi på den annars. Men igår tittade jag faktiskt. Jag kan bara sammanfatta allt med att ordet krångligt och för mycket. Låtarna igår tyckte jag var en ren katastrof okej de två låtarna som gick vidare var helt okej men man undrar annars hur den där kommiten väljer vilka bidrag som får vara med. Jag tycker att det där med meolidifestival har tappat det som det en gång var, nu är det för mycket. Jag kommer nog bara lägga ner energi på sista finalen och den stora mer orkar jag inte.

Söndag och ledig!

Nu var söndagen åter här igen och jag gör inte speciellt mycket, jag tar dagen till akt och myser ut allt som går att mysa ut. Vaknade ganska sent idag men gick upp och satte på kaffe och gick och la mig och tittade på nyhetsmorgon igen och kom sedan inte upp ur sängen före drygt halv elva. Nu är frukosten i magen och den andra kopp kaffen är nu snart uppdrucken. Idag står det verkligen ingenting på schemat, för jag ska bara göra sånt som jag känner för. Tråkgit är att de lediga dagarna går så fort och imorgon är det jobb som gäller igen.

Min helg har annars varit väldigt bra, jobbade igår fram till tre och sen så bar det av hemåt i illfart för att inte komma försent till ett annat ställe där jag skulle vara vid fyra. Sen därifrån var jag hemma vid halv sex och ¨då var det matlagning som stod på schemat.  Igår blev det flämtabde uttern vilket var riktigt lyckat tycker jag, eller det blev bättre än förra gången. Ann och Johan hade varit i Jönköping och handlat så de kom hem och åt också. Senare på kvällen gick vi förbi Urika och Martin och tog ett glas vin och det är ju alltid lika trevligt.

Idag är det Alla hjärtans dag och vi firade lite igårkväll istället men det fortsätter nog idag. Vi kände igår att det inte var lätt att gömma våra gåvor. Jag fick en ny telefon av Johan vilket jag verkligen inte hade förväntat mig, han köper så dyra saker men han tyckte jag skulle ha en eftersom min gått sönder. Att ge honom min gåva var nästan pinsamt eftersom den bestod av tio röda rosor och en chokladask med Geischa.

Nu blir det lite mer kaffe. =)


Klockan är 06.09

Idag är det lördag och ja du ser ju vilken tid på dygnet det är, jag ska strax åka och jobba vilket jag inte vill hade hellre följt men Johan och Anna till Jönköping men som vanligt är jag för snäll och har väldigt svårt för att tacka nej.

Dagen kommer bestå av jobb fram till klockan tre och sen blir det agilityträning om jag orkar vill säga, något säger mig att jag lika gärna kan däcka direkt när jag kommer hem idag. Jag har sovit mycket dålig och funderar just nu starkt på att strunta i den och satsa på att åka till Gnosjö imorgon istället.

Dags att borsta till gaddarna innan  jag ska åka. Sov lite åt mig, jag ska göra allt för att hålla mig vaken på willlys nu. Fattar inte varför vi ska öppna sju en lördag, folk kan väl ha vett att ta sov morgon som jag skulle gjort. Får ju åka tjugo minuter tidigare med pga pissvädret utanför dörren!

Idag är jag inte positiv ändras inte det tills att jag kommer hem så kan jag lika gärna skippa träningen!

Sista dagen innan "helg"..

För er normala svenskar som inte arbetar inom serviceyrket eller vården så går ni idag in på helg, det gör jag med men min helg ska till hälften tillbringas på willys. Det ska bli så skönt sen när man slipper jobba helgerna, bara jag får ett jobb direkt när jag är färdig med studierna så har jag mindre än ett år kvar att jobba helgerna. LÄNGTAR!!

Det är inte så hemskt som det låter är man bara inställd på det så brukar det ofta gå ganska så bra och jag har ju faktiskt varit ledig två dagar denna veckan ändå. Denna helgen är jag faktiskt ledig söndag också dessutom. Kollade kalender igår och såg att jag bara varit ledig en HEL helg sedan vecka 48 så vecka 8 ska jag nog resa bort så att jag säkert inte kan jobba! =)

Helgen kommer annars bestå av agility och lydnadsträning, det blir i Värnamo på lördag och eventuellt Gnosjö på söndag vi får se är ju ganska så långt att åka dit själv. Jag började dagen idag med en promenad med hundarna på tjugo minuter och nu sitter jag och har precis ätit frukost och ska strax bege mig till jobbet. Idag blir det arbete mellan 10-19.30, jag får trösta mig med att det blir pengar! =)

10 stycken...

Jag har haft en ganska oregelbunden skara med läsare sedan jag startade blogga, vissa dagar runt 40 stycken andra dagar runt 4-6 stycken. Nu har jag legat jämt runt 10 stycken i flera dagar och där hoppas jag att det stannar. Jag hoppas på att öka läsarantalet men det kommer väl med tiden. Det beror ju lite på hur duktig man är på att uppdatera antar jag också. Just nu är jag inne i en svacka då jag uppdaterar mycket men har också mina svackor då jag uppdaterar mindre. Det är nog då som jag tappar många läsare.

TACK alla ni som intresserar er för mitt liv och som tar er tiden att läsa! =) Vad vore bloggen utan er!

Mina hundar och planer för året!

Siri!

Tänkte ge mig på lite lydnad med stirrefian  Provar lite här hemma
det kanske fungerar. Rallylydnad kan definitiv vara något för oss. Fast agilityn är ju roligast
och det är det som vi kommer satsa mest på men behöver något annat också för hon
behöver komma ner lite på jorden och sluta stirra! Blir nog lite spårning
då detta är något som vi tycker är kul, men även det stirrar hon sig igenom.



Tekla!





För Teklas del så blir det nu dags att sätta igång nybörjarträning med agilityn och om
allting går bra så hoppas vi på någon tävling framåt hösten. Annars tänker vi arbeta vidare med lydnaden och spårningen, då detta är något vi behöver. Tekla ska också iväg på en hel del utställningar under året!


Försening, statistik och Ikea.

Idag har dagen varit hektisk, eller satt på en tre timmar evighetslång föreläsning om statistik vilket var ganska avslappnande för kroppen men mindre avslappnande för huvudet. Föreläsaren tappade nog mig efter bara tio minuter. Visst jag fattar hur jag uträkningarna men har inte en aning om vad jag räknar nu.

På sjukhuset fick jag och Johan sitta och vänta i 40 minuter innan läkaren kom vilket ledde till förseningar för hela dagen. Jag hade tänkt att ta Ikea innan skolan började idag men så blev det inte så jag sprang runt där en timme efter skolan. Detta medförde dock att jag blev sen hem. Efter som jag inte var hemma före sju så latade jag mig idag och tog med mig mcdonaldsmat hem. Gott när man är hungrig, mindre gott nu efter när byxorna bara krymper.

Jag hittade i alla fall det som jag skulle på Ikea vilket var bra, köpte en golvlampa till min fotölj så nu ser jag vad jag läser utan att behöva anstränga ögonen onödigt mycket. Nu ska jag ta mig en kopp välbehövligt kaffe och ta ledigt från skolan på en vecka. Det blir dock mycket jobb på willys men ska inte upp till Jönköping på en vecka. Det gillar vi!


föreläsning på hlk i statistik. Ha

3630f2ec51ae6dc437180a9680e66892.png

Kolla varifrån!

föreläsning på hlk i statistik. Har precis räknat ut en signifikant. Tråkigt och krångligt!


Kaffet slut och kvällen lider mot sitt slut..

Nu var denna lediga dag över jag har fått väldigt mycket gjort men har ändä kunnat ta det väldigt lugnt och som jag skrev tidigare så har det blivit en hel del datorsittande för mig del. Har blivit mer eller mindre ett datorfreek de senaste veckorna. Beror nog på mycket snö, hade det varit bättre väder så hade jag kommit ut med hundarna mycket mer eller i alla fall kunnat träna mycket mer aglity. Längtar jättemycket tills när hindren flyttas ut igen och man kan träna när man vill. Detta ger abstinens.!!!!

Dagen har bestått av plugg, iordningplock av det sista från städningen igår, promenad i det fina vintervädret i knappt en timme, matlagning, bakning, plugg och ännu lite mera hushållssysslor så som tvätt och diskning. Har dock inte överdrivet mycket disk med tanke på att vi har diskmaskin men blir lite knivar och grytor. Trotts att det låter som om jag har varit upptagen större delen av dagen så har jag suttit en hel del framför datorn och tv:n. Fast när jag pluggar sitter jag BARA framför datorn så helt självförvållat är det inte. Men jag ska inte skämmas tycker det är kul att sitta och knåpa, behöver inte komma på undanflykter för det. huvudsaken är att jag kan slita mig utan problem vilket jag kan. Vissa dagar sitter man bara mer än andra.

Jag hade en stund mitt på dagen då jag gärna hade lagt mig och slumrat en stund men jag klarade mig ifrån det också, har haft en lugn men ändå effektiv idag. Nu är också forskningsrapporten klar vilket är skönt, har återigen ändrat syftet på studien och det är nog inte sista gången. Har redan ändrat det två gånger.

Har fått två tider extra på willys nu i helgen, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nu är jag ledig nästa gång på söndag. Imorgon är det Jönköping som gäller och en föreläsning i statistik.

Jag avslutar dagen i min fotölj med dator i knät och kaffet i handen! Hoppas eran dag varit bra! =)

Jag bakar! Sockerkaka med vaniljkr

578706338b10ee09712fbbe265558a6e.png

Kolla varifrån!

Jag bakar! Sockerkaka med vaniljkräm. Mm:)


Kooiker -och pomeranianbus en solig vinterdag..

(klicka på bilderna för att få dem större.)




Två snöiga vilddjur i skogen!









Kooikerfnatt i 40 cm snö, snacka om att försvinna.




Bus är kul när det finns gått om plats för det. Siri gillar inte att gå i djup snö
kanske kan bero på att snödjupet är högre än henne mankhöjd men ibland så ger hon sig ut
även där.


10/2-10

Ledig dag idag och förmiddagen har bestått av forskningsdesign och frukostätande. Nu ska jag snart gå in i duschen så att jag får fräscha till mig lite känner att det behövs. Senare idag ska jag plocka iordning lite här hemma och gå ut med hundarna. Städade igår men blev inte mycket iordningplockat utan jag flyttade mest runt sakerna som stod ivägen och la det till kategorin "ett senare problem".

Hundarna ska också få komma ut och röra på sig ordentligt idag, sedan snön har kommit så har vi slarvat mycket och hundarnas kondition har tyvärr avsevärt minskat. Igår var jag ute i tjugo minuter och gick med dem, en promenad gör dock inte hundarna trötta i huvudet utan bara i kroppen. De sov nog minst två timmar innan de piggnade till igen. Då med nya rastlösa tag.

Det är vad dagen kommer bestå av och med ledig dag så kommer också mycket datorsittande vilket kanske är mindre bra men vi får se om det kommer upp någon mer uppdatering!

Eximinationsarbetet igångsatt..

Nu har processen med examensarbetet igångsatt, har idag på förmiddagen knåpat ihop det sista på forskningsdesignen. Det blev ganska hyfsat faktiskt nu återstår bara en opponering så får vi veta om vår forskning går att genomföra. Går det bra så ska det bli riktigt intressant att göra den, hur delaktiga är egentligen förskollärarna i leken på förskola?

Visst barnen ska kunna leka själva men högskolan har bankat i oss att det är i leken som mycket sker, samspelet med andra utvecklas, olika möten sker. Leken har en stor betydelse i lärandet hos barnen. Om vi förskollärare/pedagoger ska kunna se barnens utveckling så behöver vi vara delaktiga dock innebär delaktig i denna mening inte att vi måste sitta med i leken men vi borde sitta med som en observatör av leken.

På många ställen har man tyvärr sett att den fria leken är ett bra tidsfördriv som ger pedagogerna tid till mycket annat. Detta måste även också göras men när? På den barnfira tiden eller på barntiden? hmm.. Ganska enkelt svar anser jag. Tyvärr så lastar många ledningar på förskollärarna mer och mer pappersarbete vilket inte ingår i arbetsuppgifterna.

Innan jag började på utbildningen och tyvärr även under min utbildning har jag själv gjort så att jag har gett barnen fri tid och sen gjort något helt annat, har däremot ändrat lite uppfattning. I undersökningen kommer vi att söka efter den perfekta världen på förskolan.

Följ vårterminens utveckling av vad resultatet kommer att bli. Kommer nog spy en hel del galla över arbetet men som jag känner nu så ska det bli riktigt intressant men många sena nätter kan det bli och det är nog mest då jag kommer att spy galla. =)


R.I.P

Fick några dåliga besked idag, Cancer är en hemsk sjukdom bara inom loppet av tre år har fyra som jag känner gott bort i denna hemska sjukdom som äter upp kroppen inifrån!!! 

Vila i frid N.


(bilden hämtad på google)


Operationcentralen...

Dagen har idag besått av en väntan på operationscentralen i Värnamo, johan har nu gått igenom sin tredje operation och den gick bra. Denna gången så fick han komma hem samma dag. Jag hade inte behövt vänta så länge på operation om Johan istället hade ringt när han verkligen skulle hem och inte två timmar innan han skulle hem. Idag har jag bytt sängkläder i sängen och städat här hemma så nu är det fräscht och fint igen.

Det blév lite middagslagning också så nu har jag sjunkit ner i fotöljen för att slappa och plugga lite eventuellt. Imorgon är jag ledig och det ska bli jätteskönt!

Trötta dagen...

Idag har varit en dag som enbart går att sammanfatta med trötthet har gått och varit ständigt trött hela dagen. En stund på eftermiddagen taggade jag till lite men annars har det varit en trött och frusen dag. Det finns så mycket som jag borde göra nu ikväll, jag borde till exempel städa lite fast det är inte akut, gå en promenad med hundarna, fast de har gått en liten promenad idag på lunchen med Johan tydligen. Så egentligen behöver jag inte göra någonting fast Tekla är för omväxlingens skull lite rastlös så det kanske blir lite lydnadsträning med henne i köket ikväll så att hon får använda hjärnan lite.

Idag skrev vi nästan färdigt vår forskningsdesign vilket var skönt, trodde faktiskt inte att vi skulle komma så långt som vi gjorde. Nu ska den bara finslipas lite sen så skickas den in på torsdag hade vi tänkt.

Tror att jag ska inta soffläge nu! =)

Jobbarlördag.. 6/2-10

Jaha då var det återigen en jobbarlördag att klara av. Något som är skönt är att de har dragit lite på mina timmar så jag börjar inte förens ett de lördagar som jag jobbar min ordinarie helg. Det är nog första gången på två månader som jag jobbar som det är tänkt att jag ska jobba och nästa helg är nog första helgen på två månader som jag är ledig när jag ska vara ledig.

Förmiddagen har bestått av en promenad i den snöiga skogen och lite frukostmys framför tv:n och eftermiddagen och kvällen kommer att bestå av jobb och sen så blir det ner till Harrys en stund och möta upp Sofie med sällskap.

Hade jag varit ledig så hade jag nog dragit iväg på lite agilityträning idag för vi behöver verkligen det, jag hade tänkt att åka till Gnosjö imorgon men tyvärr så var träningen flyttad på grund av årsmöte så denna veckan blir det ingen  träning tyvärr. Vi hade verkligen behövt komma igång nu. Första tävlingen nu är troligtvis inte förens i slutet på mars eller början på april men vi behöver all träning som vi kan få. Är tråkigt med all snö för man kan inte ens träna lite slalom hemma. Eller jag tänkte försöka att ge mig på att skotta upp en plätt på baksidan så att jag och Siri kan gå ut och träna slalom lite varje dag. Vi får se om jag får tummen ur till det.


Gårdagen på jobbet flöt på väldigt bra och tiden gick fort och jag hoppas på samma idag. Ikväll efter klockan halv sex så har jag golvtid och då brukar tiden gå jättefort. Sen är det bara imorgon kvar och sen är denna jobbarhelg över. Tiden går så fort, det kommer bara säga poff så har ett år gott.! Dags att försöka fixa lite lunch till jobbet.

Fredag hela dagen...

Idag var det fredag och jag har gått igenom mina två jobbiga veckor på HLK. Nu bröjar nog lugnet, eller det blir i alla fall inte lika många resor upp till Jönköping. Nu har arbetet med examensarbetet börjat och det smäller bara till så är det klart med tror jag. Jag kommer nog att ha fullt upp jag och Erika samt alla andra i klassen som skriver.

Igår så bokade jag upp några helger som jag ska iväg i sommar och då är examensarbetet klart och det ska bli så skönt! Det blir många tävlingar i sommar och utställningar med för den delen, tyvärr ser det ut som om att jag får jobba på midsommar och det har jag inte gjort på två år vilket känns lite si och så. Eftersom att det var två ojämna veckor i rad så bytte jag jobbarhelg, jag tycker iof att det är bra för de flesta tävlingar och utställningarna ligger nästan alltid på jämna helger. Jag får bara inte glömma bort att vara lite ledig. Fast när jag är med hundarna så känner jag mig väldigt ledig. Det enda är att jag oftast måste upp tidigt när jag ska iväg.

Idag blir det gardinbyte här hemma men först en kopp kaffe till.

En timme...

Idag var det riktigt onödigt för mig att åka till skolan. Kom först en halvtimme för sent, satt på föreläsningen en halvtimme, hade en halvtimmes rast och satt åter igen på föreläsning i en halvitmme och sen säger föreläsaren att han inte har mer att säga. Så kontentan av dagen är resande: 3,5 timmar trotts en försening, föreläsning: 1 timme, väntan på att tåget ska gå hem: 1,5 timme. ONÖDIGT!!!!! Skulle vänt mig om i sängen idag och somnat om.

Eftermiddagen har för övrigt varit mycket trevlig, började med en kaffe hos Ullis, gick förbi mamma och pappa och hälsade på en stund och nu ikväll har Ann och Adam varit här på kaffe.

Vintrigt ute idag!



NU MÅSTE JAG PLUGGA!!


Provar om jag kan mobilblogga. Får

1ad11d5f0cc082d50ed36c21ebc6606a.png

Kolla varifrån!

Provar om jag kan mobilblogga. Får se hur det går. Hehe. Jag en solig dag på fjället i vemdalen.


Tisdag eller??

Idag är det enligt kalendern tisdag fast idag när jag skulle gå upp så kändes det definitivt lika svårt som det skulle vara att gå upp om det var måndagh. Kom i säng ganska så tidigt igår men ändå var det trögt att ta sig upp. Jag hoppas på att kunna åka med S imorgon så får jag sova en timme längre i alla fall. Jag ser att jag inte uppdaterat sedan fredag och det är ju lite halvbra med min uppdatering här nu. Facebook och hundarnas hemsida tar upp allt för mycket uppmärksamhet, jag får faktiskt skärpa mig lite på den fronten.

Helgen som varit har varit väldigt fullspeckad men jag har även fått ta det lite lugnt för allt skolarbete som vi hade att göra under helgen gjorde jag klart redan i fredags och det är verkligen inte likt mig för fem öre. Men detta medförde att jag fick en lugn förmiddag innan jag skulle börja jobba på söndag.

Lördagen tillbringade jag i ett iskallt ridhus i Oskarström, när vi väl kom fram vill säga. GPS-koordinaterna på hemsidan var fel så när den påstod att vi var framme så stod vi mitt ute i skogen minst två mil ifrån det stället som vi verkligen skulle till. I ren panik hittade vi tillslut och Emma och Emelie fick springa in med sina hundar. De som höll i tävlingen var dock jättesnälla och lät Emma och Emelie gå banan för de missade banvandringen. Det gick dock inte så bra för oss, vår instruktör Madde sa att vi ändå skulle vara jättenöjda eftersom vi bara tränat en gång på två månader och inte hållit på i ett år ännu. Var för övrigt väldigt kul att träffa henne igen för det var ett tag sedan nu.

Nu ska jag nog ta minst en eller två månader ledigt ifrån tävlandet, det finns inga bra tävlingar på nära håll ännu heller. Jag och Siri behöver träna på slalomen framför allt och sedan ska jag sakta men säkert sätta igång Tekla med har jag tänkt mig, hon och Siri fyller ju år nu i Februari Siri den 4:e och Tekla den 16:e. Tekla blir det inte mycket tävlan med förens tidigast i höst om det inte går jättebra vill säga men vill gärna att hon ska kunna alla hinder först!

Söndagen tillbringade jag på willys och det är där som jag kommer befinna mig denna helgen som kommer också. Skönt att vara ledig helgen där på sen.

RSS 2.0