Har haft två underbara dagar nu..

Nu har jag skrivit min tenta och jag vet faktiskt inte hur det gick, men vi får se om tre veckor hur det har gått. Jag svarade i alla fall på alla frågor och jag vet bara om ett fel än sålänge. Denna helgen är en sån helg som är mellan två kurser vilket betyder att det inte finns någonting jag kan plugga på och jag har inte jobbat så jag har verkligen varit HELT LEDIG i helgen och det har varit så underbart. Hela helgen har handlat om möbler och igår var vi uppe i Jönköping och idag var vi i Alvesta men det blev ett bord ifrån Mio i Värnamo. Sen igår så hade vi folk här under kvällen, vi umgicks, pratade och spelade lite nintendo wii. Vid halv tolv så åkte halva packet till Harrys och halv packet stannade kvar här och vi hade jättekul och vid halv två fick vi för oss att vi var hungriga så då gjorde vi korv med pulvermos jag och Madde, alla gick hem runt halv tre, tre och jag hade en mycket trevlig kväll!

Som sagt tidigare så var vi i Alvesta nu idag på tidiga eftermiddagen och när vi kom hem satte jag mig i solen en timme och sedan började jag förbereda för maten ikväll, jag blev lite sötsugen också så jag slängde ihop en liten äppelpaj med. Ikväll blir det promenad med mamma och mys hemma innan det är dags att gå och lägga sig inför en "hård" vecka i skolan med två schemalagda dagar. hehe.

Dags att dra vidare i cyberspace!

Nu skiter jag i det!

Nu går det inte läsa mer, jag får sätta mig ner och repetera bara någon timme men sen får det gå om det går helt enkelt för nu orkar jag inte läsa mer ingående längre. Imorgon mellan åtta och tolv så gäller det!

Lediga, pluggande, jobbande dagen.

Jag vet inte riktigt vad jag ska definera denna dagen med idag, jag har pluggat hela förmiddagen och får väl sitta en halvtimme till innan det är dags för att göra sig iordning eller hoppa in i duschen i alla fall och fräscha till mig lite. Sen ska jag ta ett brake och gå till Josefin och Olle och fika lite. När jag har varit där så bär det av till jobbet för att arbeta av fyra timmar på willys. Jag är i och försej ledig ifrån skolan så lite ledig är jag väl också, behövde ju inte stressa upp ur sängen idag direkt. När jag har arbetar klart så blir det hem och göra sig iordning för lite mys och fortsatt tentaplugg, jag hade tänkt att jag skulle städa av färdigt här hemma idag eller imorgon men det får nog vänta tills tentan är skriven på fredag. Jag känner att nu måste jag koncentrera mig på den så mycket som det bara går och resten får vi ta sen. Johan går ju hemma med så han kanske kan tänka sig att städa av lite.

Nej nu hinner jag inte sitta här och fördriva tiden utan det är dags att återgå till studierna, vi fick veta i måndags att om vi kuggar på denna tentan så blir det inte omtenta utan det bli hemtenta på det som vi inte hade godkänt på och det känns mycket bättre. Än att skriva en omtenta alltså, fast det bästa vore ju att klara den direkt.

Effektiva lördagen!

Idag var det en lördag och solen har börjat titta fram. Jag ska strax åka och jobba men hinner med en liten uppdatering innan jag åker. Det känns lite si och så att arbeta hela dagen men nu har jag varit inställd på det så länge och då brukar det gå ganska bra. Jag var ändå uppe ganska tidigt så jag har hunnit njuta en stund av förmiddagen, tag en långsam frukost framför nyhetsmorgon och sedan blev jag lite rastlös så jag tog med mig Siri ut i skogen en halvtimme.

Eftersom att jag gick upp så tidigt så har jag även hunnit med att plugga i en halvtimme och det känns också rätt bra så förutom att jag ska tillbringa hela dagen på willys så känner jag mig ganska nöjd faktiskt. Det är så härligt ute med och jag är glad att jag hann att njuta av det med. Dags att åka!

Solskensfredag!

Idag när jag vaknade så vaknade jag till ännu en dag fylld med solsken, det som var lite jobbigt var att jag hade sån huvudvärk till en början av dagen. Jag gick upp ur sängen halv nio idag och tog mig en magnesyl och sedan efter en timme så var huvudvärken bortblåst och det var skönt. Så idag har jag kämpat på med min bok Etnisk makt i skola och samhälle och nu har jag bara en tredjedel kvar och går det lika lätt som det har gjort dessa två dagarna så hinner jag nog bli klar med den i helgen.

Det är bara synd att jag ska jobba både lördag och söndag nu men jag hinner nog i alla fall läsa lite på söndag eftermiddag. Annars så har jag tagit dagen lite som den har kommit idag, Johan var till stan och handlade lite till altanen här ute och då passade han på att handla åt mig så det slapp jag göra. Sedan kom Ann på besök och vi drack lite kaffe, när hon hade åkt så fortsatte jag med min läsning i två timmar och sedan blev det för mycket så jag fick ta mig en liten skogspromenad för att rensa hjärnan. När jag kom tillbaka så hade Johans kompis åkt hem så jag hjälpte honom lite med altanen innan det var dags för att gå in och läsa färdigt det sista innan det var dags att ta fredagskväll. Ikväll blev det potatisgratäng med fläskskytterfilé och det var gott och nu väntar en lite kladdkaka med men den får vänta lite till. Idag blev den i alla fall kladdig vilket var bra.

Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll, fast det kanske blir att jag läser lite till innan jag somnar men jag ligger redan lite före tiden med min läsning så jag får se hur jag känner mig senare.

Plugg, bak och lite bygge!

Idag har varit en ganska så okej dag i skolan faktiskt, vi slutade redan halv tre så jag var hemma två och en halv timmar tidigare än beräknat och det var skönt. Väl hemma så tog jag Siri i koppel och gick ut en timme i skogen vilket både jag och Siri njöt med, förutom att jag steg ner i nera och skon satt kvar i backen men det är sådant som händer. Siri hoppade på som vanligt i skogen och verkar inte ett dugg berörd av att gå på kortizon och det känns skönt, hon mår faktiskt riktigt bra nu för tillfället. Hon äter ingen antibiotika och magen verkar för tillfället vara ganska så hormonisk på henne och det är skönt tycker jag, vi har också minskat dosen kortizon idag så vi får se hur det blir nu framåt här.

När jag kom hem från min underbara promenad så åt jag en lite matbit och sedan fick jag för mig att jag var lite baksugen men det enda som jag hade ingredienser till var sockerkaka så jag slängde ihop en sån till kaffet ikväll och det var gott.

Johan har börjat gräva och bygga lite på baksidan och det är välidgt jordigt därbak nu måste jag säga men snart är nog trädäcket färdigt och det ska faktiskt bli riktigt skönt, speciellt nu när solen är framme så mycket. Annars är det bara tentaplugg som står på schemat, på fredag är det en vecka kvar och jag har fortfarande två böcker kvar att kämpa mig igenom. Det ska bli så skönt att få börja med specialpedagogiken sen tycker jag!!! Träffade några av dem som ska läsa de kurserna som vi har läst nu och jag riktigt lider med dem. Fast de sa likadant till oss, de var tydligen inte så nöjda med specialpedagogiken heller. Men men nu är det dags att sova, natti natti


Så gott som iordning.

Nu var det en vecka sedan jag uppdaterade här inne och visst hade det nästan börjat damma igen lite här. Det har hänt en hel del i veckan faktiskt och det känns bra att kunna säga att vi nu känner att vi är på plats och att det nu inte är mycket kvar. Eller det som är kvar är bara lite småpill som faktiskt är ganska roligt. Någon dag i veckan när jag kanske får energi så kanske det kommer in lite bilder över hur det ser ut här hemma nu.

Jag har börjat sköta mig i skolan nu också, förra veckan var jag uppe på varje föreläsning, i veckan har jag tänkt att åka upp på allt också. Nu har jag varit ledig i fem dagar i rad så det har gett mig lite energi igen och jag ska snart sätta mig och plugga en stund innan jag ska gå bort och träffa lilla Viola. Annars ska jag ta mig en tur till stan och hälsa på tandläkaren idag vilket känns mindre roligt och sedan vid sex ikväll så blir det årsmöte med bostadsföreningen.

I fredags så åkte jag och mamma upp till Jönköping för att gå på stan och Ikea och det var mycket trevligt. Sedan på lördagen så åkte jag upp till bomässan uppe på Elmia men det var då mig ingenting att ha, så ni som inte åkte upp behöver inte ångra er. I helgen så har vi också haft lite folk på middag både på fredagen och lördagen och det var två mycket trevliga besök!!

Dags för lite förberedelser till seminariet imorgon.


Shoppat loss..

Idag när det var så fint väder så fick jag för mig att jag ville shoppa loss lite, dock inte till mig själv utan till den lilla bebisen och till Ann, Johan fixade present till Adam. Sedan föll jag själv för frestelsen och köpte några halsband till mig själv. När jag kom till stan igen så var det upp till Ann och fika lite och sedan bar det hem.

Nu ska jag ta och plocka upp min väska ifrån Trysil för nu har den samlat damm länge nog.

Måndag..

Idag är det första dagen på veckan och jag startade den med att gå byarundan nu på morgonen och det var jätteskönt. Jag har kommit in i en lite period nu när jag vaknar vid halv sju och bara ligger och snurrar till typ halv åtta och sen blir jag för pigg för att ligga kvar så i två veckors tid har jag gått upp halv åtta nu. Förra veckan blev det ju lite tidigt för att vi skulle ut i backen men det var ju inte jobbigt att gå upp.

Nu blir det lite frukost och nyhetsmorgon innan det är dags att göra sig iordning för att åka till tåget, Johan ska in till stan idag med så jag åker med honom sedan så får han hämta mig ikväll. Jag kanske återkommer ikväll nu kallar frukosten.


Min och Johans vecka i Trysil.

Jag vill bara inleda inlägget med att säga GRATTIS till den lilla flickan Sofia och Emil, detta är den största och roligaste händelsen idag!


Annars så är det lugnt på Värnamovägen, jag har jobbat en stund idag och nu ikväll blev det lite bakning och städning av garderoben. Eller vi började tömma ur kassarna med lakan, handdukar och dylikt. Vi började även ställa iordning där inna så nu börjar även ett litet kontor börja arta sig.

Vi har nu kommit hem ifrån en underbar resa i Trysil och jag lovade lite bilder innan vi åkte, på bilderna ser ni väl att vi inte hade någon sol och det var lite tråkigt. Vi fick dock en vecka fylld med riktigt underbar skidåktning, mycket snö och god mat. Det snöade varje dag och det var ungefär 160 cm snö och det skulle tydligen komma mer, jag har i alla fall aldrig sett så mycket snö i hela mitt liv och ni kommer också se på bilderna hur mycket det är.


Detta är bild på stugan som vi bodde i som ni ser är det mycket snö!



Ett kort ifrån utsikten ifrån barnbacken vid högfjällshotellet. Bästa utsiktsbilden på hela veckan
på grund av allt snöande men jag han ta ett kort under ett snöuppehåll.


Ännu ett kort ifrån backen här kommer Johan i illfart, när han hade stannat
så såg jag ut som en snögubbe för han bromsade så att det skvätte snö hej vilt.
På grund av att batteriet i min telefon tog slut så blev det inget kort på mig i pisten.
Däremot filmade Johan mig men vet inte hur man lägger ut en film.




Två kort ifrån liften.


Fikapaus! Dyrt men gott 30 nok för en våffla så det blev inte många.
Här har jag hoppat från taket på stugan ner i snön och sjönk ner en bit.
Här är jag ändå inte ända nere, Johan hoppade och fick snö upp till bröstet.
Jag har som sagt aldrig sett så mycket snö i hela mitt liv.

För att sammanfatta så var det helt underbart med en vecka ledigt med skidåkning, trevligt sällskap och god mat. Jag känner nästan sug efter skolan nu igen, eller det var nog att överdriva men det känns inte fullt så tungt nu.

Hemkommen..

Igårkväll kom jag hem och nu har jag också äntligen fått igång internet men jag måste åka och jobba nu så jag får ta och uppdatera lite senare, men nu vet ni i alla fall att jag och Johan lever. Kommer en större uppdatering senare.

RSS 2.0