Fredag hela veckan!!

Idag är det fredag och jag har tagit igen det som jag var trött både ifrån i helgen och från resan till uppsala. Idag blir det handling och städning av lägenheten som gäller. Ska också hinna med att träna lite agility var det tänkt och det ska jag nog kunna trycka in skulle jag tro. Tänk om det kunde vara fredag hela veckan..

Jag har börjat bli ganska duktig med att planera min träning nu tycker jag, på schemat för agilityträningen idag står det slalomingångar med Siri och självständighet på hinder. På Tekla står det hinderträning och lite slalomträning.

Idag ska sussi och hennes lilla tuffs med och det blir skoj också, är det fint väder så ska jag försöka få lite roliga kort från träningen men min kamera är inte så bra. Ibland önskar man att man hade en bra kamera, tyvärr är inte mitt intresse så stort att jag vill lägga en massa pengar på det men den dagen när jag verkligen har överflödigt med pengar så ska jag göra det! =)

Dags att ta tag i sitt liv..

På vägarna mellan värnamo och uppsala. Har...

dsc00106 (MMS)

På vägarna mellan värnamo och uppsala. Har åkt i 45 minuter och är iaf fortfarande inte trött. Tur att man har radion som sällskap.


Matte och kooikermys... Dags att sova nu.

dsc00105 (MMS)

Matte och kooikermys... Dags att sova nu.


Får inse fakta...

Nu får jag inse fakta att jag inte kommer längre med studierna, får ta och förbereda mig inför morgondagen och sedan hoppa i säng! Ögonen går i kors så jag känner att det är behövligt! Har fått mycket gjort ikväll men nu lägger jag ner styret!


Min underbart fina Tekla!

dsc00102 (MMS)

Min underbart fina Tekla!


Helgen!!

Helgen har varit helt underbar uppe i Stockholm och den har inneburit mycket agility och det gillar jag skarpt. Siri och jag har äntligen lyckats nolla oss i ett lopp och plockat hem en pinne i hoppklass vilket jag tror var helgens största höjdpunkt. Sedan har jag träffat släkten och bror min vilket alltid är lika trevligt och vi hann även med en sväng till Täby centrum för att shoppa loss en lite stund innan hemfärd igår.

Idag har jag jobbat på förmiddagen och i eftermiddag så har jag pluggat på examensarbetet som nu äntligen har börjat ta form. När inledningen och sammanfattningen är klar ska jag lägga in den. När hela arbetet är klart så lägger jag in en länk till det för dom som vill läsa om det nu är intressant. Sedan har jag haft fullt upp med att uppdatera hemsidan och klippa ihop en film men nu är den pausen slut så antingen blir det fortsatt plugg eller också så blir det ut i solen nu när det är så varmt. Har hört att det är lite folk på agilitybanan ikväll men mina hundar får vila idag nu när vi har tränat och tävlat hela helgen och dessutom så har jag ingen bil att åka i idag så vi får bli hemma i Hånger ikväll. Har gått en skön promenad med hundarna i skogen också och idag räckte det för deras del för dom håller fortfarande på att vila upp sig från helgen!





 Siri med sin fina rosette från i helgen. den är större än henne! =)
För mer uppdatering och film kolla in hundarnas hemsida!


Fullt upp....

Idag har det varit fullt upp med vfu-uppföljning i jönköping och städning av klubbstuga ikväll. Imorgon drar jag upp till Stockholm med Emma för att tävla i Stockholm och det ska bli roligt. inte bara att tävla utan att träffa farmor, bror med sambo och faster med man. Det var ett tag sedan nu så det är roligt.

Många av er vet att jag håller på Djurgården men tyvärr vinner vi inte idag. Jag hoppas dock på en vinst på lördag men vi får se. Jag tror inte så mycket HV är ett bra lag men det som gör mig stolt är att HV egentligen borde utklassa ett lag som djurgården.

Dags att gå och lägga sig..

Det finns hopp..



 Hopp!!!! Eftersom jag och Siri klarade oss runt ett lopp
i helgen så finns det fortfarande hopp om oss att
vi någongång ska ta vårt felfria lopp. Här är en bild ifrån
tävlingen i helgen då hon flyger över hindret!




Vi placerade oss på elfte plats och det är ju på den bättre sidan av
placeringen då det var 32 starter. Tack Emilie för korten!


Helgen över...

Då var det måndagen den 19:e april och min dag har tillbringats framför datorn för att få ihop ett utdrag till vår bakgrund. Trodde inte att det var tvunget att vara klart idag men tydligen så var det så. Jag gillart inte, tycker nog att det är lite brist på informationen då vår handledare skickade ut detta igår. Ja ja, alla får ta det för vad det är och efter vad jag har förstått så är det inte många som har kommit igång ordentligt i vår grupp heller. Det var nog ingen som uppfattade att det skulle ha kommit igång så mycket tills idag. Men men. Vi får kämpa på mer nästa vecka helt enkelt och komma ifatt oss.

I helgen så har jag varit på tävling på lördagen och det gick både bra och dåligt. I agilityklassen så diskade vi oss efter andra hindret men i hopp så klarade vi av att ta oss runt banan med tio fel så jag var ändå ganska så nöjd med dagen. Äntligen första officiella tävlingen som vi inte diskade oss på. Nu ska vi bara jaga det felfria loppet också!

Igår så var det start på fortsättningskursen i agility, det känns ändå hyfsat bra och känns roligt att komma igång med träningen och få lite hjälp med hur vi ska träna. Till en början så kände väl jag att vi inte kom någonstans och det som vi gick igenom kändes inte så aktuellt för mig och Siri eftersom Siri aldrig har strulat då det gäller kontaktfälten. Men efter en stund så kom jag på att jag faktiskt har en till hund som mycket möjligt kan behöva den träning som vi gick igenom angående det så jag hoppade på igen ganska så fort. Sedan gick vi vidare med lite allt möjligt, så som slalom och sedan skulle vi hinna med däcket med men det blev istället lite publikträning då detta önskades av en kursdeltagare och det är ju bra träning det med.

På kvällen fanns det en styck stendöd Nina i soffan eftersom jag varit uppe vid kvart över fyra på lördagen och sedan hem och ge mig ut med tjejerna och jag var inte hemma förens tre på natten. Sedan var det kurs i fyra timmar på söndagen så jag var riktigt trött..

För övrigt så hade jag det riktigt kul med Sofie och Tina i lördags, den bästa kvällen på länge. Går runt och småler bara jag tänker på det. Sådana kvällar behövs emellanåt.

Tomt...

Sitter och tittar på det blinkande strecket en lång stund och kommer fram till att idag är jag helt tom, har ingenting att rapportera mer än att imorgon bär det av till Kalmar för agilitytävlingar. Håll tummarna för oss!

Äntligen..

Äntligen ser vi guldvittring i Djurgården igen och nu börjar jag bli intresserad igen, det har varit så dåligt ett tag eftersom att de till och med varit nära på att åka ut men nu är laget på gång! Efter tio år så är det kanske äntligen dags för sm-guld igen. Det skulle sitta extra fint om dem tog det i år eftersom att det innebär att de slår HV.. Vore roligt att tärra HV-fansen lite.. Jag är ju i princip ensam Djurgårdare här nere i småland och det känns som om att jag är den enda som trott på dem sedan slutspelet började. Skam den som ger sig nu är i i alla fall i final och vi har till och med vunnit den första matchen!

Kvällen har tillbringats på brukshundsklubben och idag hade jag bara Tekla med mig eftersom att Siri ska iväg till helgen så mycket så lämnade jag henne hemma. Men det är alltid lika svårt att lämna en hund hemma, det är en av nackdelarna med att ha två hundar. Jag tror även att det är viktigt att hundarna emellanåt får sin egna tid. Tekla är dock mer taggad när Siri är med på träningen, beror nog på att hon känner mer konkurrens då. Jaja, i helgen är det hon som får vara hemma och då är det hennes ögon jag ska säga nej till idag var det Siris.





 Mina ögonstenar! Ögonen är ibland svåra att motstå.


Städning...

Eftersom att jag är så gott som färdig med min vfu-uppgift så ska jag nu gå på städningen här hemma. Det ska bli skönt att äntligen få bort alla råttor med hundhår och torka rent golvet lite. Ska också håra av våra möbler och hundarnas sängar det var en månad sedan nu.

Förövrigt så bjuder dagen idag på fika hos Mormor och sedan utställningsmöte på klubben ikväll. Ska nog ta med Tekla och träna henne lite innan för sen blir det inget gjort med henne på hela helgen för så är det tävling med Siri på lördagen och Söndagen så är det agilitykurs med Siri så idag får Siri vara hemma och så får Tekla följa med.

Teklas levervärden var bra och det var ju bra, nu får vi vänta och se vad wWd-testet säger. Sedan är det bara två hälsotester till och ett rabiestest som ska gå igenom sen är vi på banan. Usch och fy, som sagt så bara flyger pengarna iväg.

Lyckades till slut..

Efter många om och med och störningsmoment så lyckades jag tillslut göra klart min vfu-uppgift igår. Den ska i och för sig kollas igenom och fixas till lite men det värsta är gjort och det är skönt då den ska skickas iväg på måndag. Så det innebär att jag inte behöver tänka på den på hela helgen då det är fullt upp med tävling, ut med de underbara tjejerna och kurs i agility på söndag. Jag lovar att det kommer va en styck väldigt trött Nina på söndag kväll.

Idag ska jag till Veterinären och tömma Tekla på blod, tre blodprover ska tas så det är en hel del. Vi sa det jag och Katarina att hundstackaren kommer inte att ha något blod kvar. hehe. Nej det går nog bra.. Nu måste jag göra mig klar för att åka!!

Vfu-uppgiften..

Sitter men min vfu-uppgift och jag måste säga att jag tycker det är svårt att sätta ord på sitt eget lärande.


Härlig dag tror jag nog allt..

Idag är jag ledig och jag är inte riktigt klar med vad dagen har at bjuda på. Jag tänkte tvötta några maskiner tvätt och hänga ut i solen då detta är något som behövs. Jag hade tänkt att dra en vals med dammsugaren också men då jag har en vfu-uppgift så väljer jag att det måstet är viktigare än att dammsuga så det tar jag imorgon då jag enbart är uppbokad på förmiddagen.

Eventuellt så blir det en skogspromenad med hundarna inne i stan men det vet jag inte riktigt ännu, men annars så blir det en promenad här i Hångerlandet! =)

Nu är det plugg som gäller.

Härligt med vår!

Det är härligt med vår tycker jag, jag riktigt njuter. Har precis varit ute på en underbar promenad med dogsen och nu ikväll så blir det till att baka och sedan blir det lite förberedelser inför imorgon och plugg. Hinner jag så blir det lite slalomträning i trädgården också och då blir det inlärning med Tekla och ingång för Siri.
Idag när jag var ute i skogen så såg jag ingen snö, bara skog, skog och åter skog.

Dags att börja baka!

Ut i solen!!

Nu har jag suttit inne och pluggat i två timmar och tittar ofta ut genom fönstret och suckar över att det är så fint väder. Men jag har bara mig själv att skylla, hade jag bara tagit tag i det igår så hade jag inte suttit här idag. Men nu är jag färdig med en uppgift i alla fall så nu ska jag ta och gå ut en liten sväng i solen och njuta.

under eftermiddagen och kvällen så blir det i alla fall en promenad med hundarna och sen blir det mera pluggande. Ska försöka få färdigt så mycket som möjligt idag så att jag kan vara lite ledig nästa vecka!

Ut i solen!




Ledighelg...

Det är väl konstigt att jag ska få huvudvärk när jag är ledig. Jag ger snart upp med att den ska gå över och går och tar en huvudvärkstablett. Idag är det röj här hemma som gäller och om jag får lust till mig eller får tid över så blir det lite skolarbete också. Annars tar jag det imorgon, det beror lite på hur det går med min huvudvärk.

Idag äker Vivi hem, det har gått bra att ha henne, bättre än jag trodde och det har inte varit några större problem. Jag har iof fått laga en hundbur och ett koppel har gått sönder men det får jag nästan skylla mig själv för eftersom att jag egentligen vet att hon biter sönder koppel och tar sig ut igenom burar. Igår på träningen hade jag med mig Siris hårda bur för jag ville inte behöva ha hundarna i bilen. Även den lyckades Vivi ta sig ut ur, hur hon gör vet jag inte men lyckas gör hon. Skönt är att hon denna veckan har lyssnat på mig så jag har kunnat träna henne som jag tränar mina hundar och det kanske också är en bidragande faktor till att det inte har varit några större problem hemma.

Denna helgen är det ingen tävling, ingen träning och inget jobb vilket innebär att jag är helt ledig, det var en tävling i Nässjö idag som jag gärna hade åkt på annars men fick reda på för sent att jag var ledig och då hade anmälningen redan gått ut. För egentligen skulle jag jobbat men blev befriad ifrån det. Men jag hinner nog med fler tävlingar så jag behöver inte vara orolig. framöver är vartenda helg uppbokad framåt.
Helg 1: Tävling i Kalmar
Helg 2: Tävling i Kista hela helgen.
helg 3: Jobb och viltspårsträning
Helg 4: Utställning i Larv
Helg 5: Eventuellt jobb.
Helg 6: Tävling i Aneby
Helg 7: Brolle i Ljungby

Någon gång under dessa helger ska det tryckas in fyra tillfällen med en fortsättningskurs i agility med Siri också. Men som tur väl är så är alltid bara tävlingarna en dag på helgen så en dag är alltid ledig på helgen. Sen vet jag inte alls hur mycket jag jobbar framöver för jag får återigen inte tjäna för mycket på grund av mitt studiebidrag. Nu har jag också fått ett brev hem om påbackning för 2008 så det ska rapporteras in och sedan blir det väl återbetalning för 2008, blir så trött på detta och pengarna bara flyger iväg. Inte kul att jobba och sen betala tillbaka!





Långträning och klubbmöte...

Idag var det dags för klubbmöte och utfallet ifrån det var bra, jag blev riktigt förvånad och glad över att många var positiva. Kul och man får ny motivation till att fortsätta.

Träningen idag innebar att vi skulle sätta ihop hinder på planen, eller vi skulle ställa upp A-hindret och Balanshindret. Vi hade ingen aning om hur man gjorde men jag tycker nog ändå att vi löste det ganska så bra. Det tog tid men tillslut så var bägge hindren uppe! Nu blir det sängen efter en lyckad dag, nu är det bara två nätter kvar av Vivis vecka här hos oss men det har gått bra. Bättre än vad jag trodde faktiskt. Det har inte blivit mycket pip överhuvudtaget. Idag har hon varit hemma hos oss hela dagen istället eftersom hon har pipit de två senaste dagarna som jag lämnat henne hos Ullis och Martin. Tror att hon tycker det är olustigt att vara där nu när dom inte är hemma men jag vet inte. En anledning till att honvar här idag var nog faktiskt också mest för att jag var en aningen sen till vfu:n.

har varit ute i det fina vädret oc

0-5538aa578beb964cd1bf49802cde4ce3.png

Kolla varifrån!

har varit ute i det fina vädret och kastat boll med hundarna.


Dåliga och Roliga nyheter!

Idag är det ny vecka men ändå bara tre dagar kvar på veckan innan det är helg igen. Har kommit på att jag uppskattar mina lediga helger väldigt mycket jag längtar verkligen tills att jag får slippa helgerna. Idag har jag fått både dåliga och roliga nyheter.

Den roliga nyheten är att ett par som vi känner ska ha barn roligt Grattis!! Den dåliga är att jag återigen fått ett skuldebrev från CSN.. Fick ett i höstas och nu har ett till kommit och det svider över att behöva betala det. Känns så surt att man blir straffad bara för att kunna dryga ut kassan lite. Men men surt är det. Bara att betala och se glad ut. Sketna CSN.. Väntas väl bara att jag får betala för 2008 också. Ska bli så skönt att slippa dom sen.

I eftermiddag så har jag haft vfu fram till klockan halv fem och sen så skulle vi egentligen ha personalmöte men det blev inställt och eftersom att Johan var hemma sjuk så hann jag med lite ärenden i stan. När jag kom hem tog jag alla tre hundarna och gick ner till fotbollsplanen för att kasta lite boll med Tekla och Vivi, Siri fick sitta i koppel då hon är under strikt vila denna veckan. Trotts lite regnstänk så var det riktigt skönt ute.

Nu är jag färdig med alla intervjuer till examensarbetet och det är riktigt intressanta svar som jag har fått fram nu. Jag återkommer med resultat.


Annandag påsk...

Idag när jag vaknade kunde jag inte riktigt inse att jag var ledig, först skulle jag på vfu, sen skulle jag till willys och sen hade jag en massa att göra istället. När jag tillslut kom på att jag kunde göra vad jag ville så blev det lugnt.

Det blir att ta Tekla och Vivi till brukshundsklubben idag och träna lite agility. Siri får vara hemma då hon var halt igår tyvärr. Det är alltid lika svårt att lämna henne hemma för hon ser i alla fall så ledsen ut över att inte få följa med. Det är ännu värre när man tar med sig två hundar och hon får vara hemma. Hon haltar inte idag men jag vågar helt enkelt inte riskera att hon sträcker till sig igen. Hon får vila i minst en vecka i alla fall trotts att det blir svårt. Men johan är ju hemma med henne så det är ju lugnt, hon är ju inte helt själv.

Det går för övrigt bra med Vivi, hon piper lite emellanåt men slutar så fort man ber henne att göra det. hon sköter sig ganska så mycket själv och hon sove när inget händer, inga problem med andra ord och äntligen kommer hon och Tekla överens vilket är skönt. Tekla brukar annars älska att reta gallfeber på Vivi men nu busar dom normalt.=)

Nu ska jag plugga en stund innan jag drar till VBK.


Slut för denna gång...

Det var den jobbarhelgen det, jag tycker dock kanske inte at helgen är helt slut med tanke på att jag är ledig imorgon och jag funderar så det knakar på vad man ska hitta på imorgon. Sitta på facebook kanske! =) Hehe.. Nej det har faktiskt inte varit svårt att inte sitta där men något som nog är ännu svårare är nog att inte gå in på internet över huvudtaget. Det är nog det ultimata testet skulle jag tro.

Nu när man inte varit inne på facebook på tre dagar så känner jag att...
vadå hur meningslöst är det inte egentligen. Jag kommer säkert att återgå till att logga in minst tre gånger om dagen men jag tror att facebook egentligen enbart är ett tidfördriv. Jag måste bli bättre på att välja andra tråkigare saker före facebook. Tänk så mycket jag har fått gjort i helgen istället för att sitta där med ett nyfiket tryne.

Ikväll blir det först lugnt en stund nu och sen ikväll så ska jag förbi en sväng hos Bella som är hemma ifrån Stockholm idag! Dags att få i sig lite i magen.

Påskhelgen! Glädje och jobb...

Nu så är det söndag igen, men idag är det för en gångs skull inte vilken söndag som helst utan det är påskdagen. Helgen har innehållt allt ifrån jobb, glädje över att Djurgården vann matchen igår i hockey och HV förlorade! =) Sen har det varit glädje över att få umgås med människor man tycker om och hat trevligt tillsammans med. Igår var Emil, Lillis och Mini här och vi hade trevligt hela kvällen tycker jag och nu ser vi fram emot brollekonserten! Emil, Johan och Lillis gick en sväng med hundarna innan jag kom och dom lekte en stund med dom och det ängrar jag att jag missade för det är så härligt att titta på hundar som leker och se deras lycka.

Siri har tyvärr gått och blivit halt, jag hoppas på att det enbart är en stukning eller sträckning. Så veckan som kommer innebär vila för henne även om hon slutar halta. Jag får ta Vivi och Tekla om jag ska träna. Riskerar inte att Siri blir jättedålig i benet bara för att jag övertränar det.

Idag blir det arbete igen i några timmar, timmar som alltid går fort för det gör det alltid på söndagen. Konstigt nog så börjar jag kvart i tio, annars brukar jag inte börja förens tio. Vi får se är det lugnt vid kvart över tre så får jag väl gå hem då.=)

Dags att åka! Ha en bra söndag i det fina vädret som vi får hoppas håller i sig!


Checked!

Pluggat-checked
Gått ut med hundarna- checked
Tränat slalom med hundarna- checked
Ätit- ckecked!
Pluggat- checked
Nu blir det mys och bus hemma i Hånger, imorgon är det jobb som gäller!

Förbud!

Jag har satt et fecebook förbud på mig själv under helgen bara för att se om jag kan hålla mig borta, kan jag inte det så är det riktigt illa, då är det nog snart dags att söka hjälp eller något. Men än sålänge så går det ganska så bra och jag har ingen abstinens än såläne=). Idag är det Långfredagen och jag är ledig, jag tror att dagen idag mest kommer att innehålla plugg eftersom att det nu bara är två veckor kvar tills att jag ska vara tillbaka i skolan så är det nog dags att sätta fart på allvar. Jag har tre uppgifter som bara ligger och väntar på mig. Skriva rent intervjuer, skriva en litteratursammanfattning av det jag har läst till examensarbetet och en vfu-uppgift. Det är med andra ord en hel del jag ska göra.

Om vädret håller i sig så ska jag nog sätta upp slalomen i trädgården och träna lite med bägge hundarna idag! Siri ska jag ha ingångsträning med och Tekla blir det hinderträning med. Bara det är så varm och skänt som det är nu så kan det bli riktigt bra. Men först ska jag plugga någon timme sedan tar jag lite paus och äter och tränar lite innan det är dags för plugg igen.

Jag är bra i magen nu, den protesterade lite igårkväll men nu jobbar den på bra. Den är väl inte fullt bra för den dånar på ganska så bra när den arbetar men det är väl bara normalt. Skönt att vara sig själv igen.

Ha en trevlig påsk på er. Nu ska jag ta mig an studierna!


Magsjuka och påsk...

Då börjar vi närma oss påsken igen och nu kan jag konstatera att vi har bott i Hånger i mer än ett år. Jag tror till och med att vi har haft vår altan i mer än ett år. För på påsk för ett års sedan så grillade vi ute på altanen och det blir en repris i år med skulle jag tro. Fast dock inte med samma folk men det blir nog bra ändå. Det blir nog inget Jönköping i år skulle jag tro, det blev det förra året på kvällen men jag är lika glad åt att jag slipper! =)

Jag hittade ju lite motivation i tisdag, men på kvällen så hoppade nog en släng magsjuka på mig och det är först idag som jag känner mig som en människa igen. Fick veta idag att ett barn på förskolan hade fått magsjukan så där har jag nog förklaringen. Jag tål helt enkelt inte barnbaciller för tillfället och det märks att det är ett års sedan jag var ute för under denna vfu-perioden så har jag blivit sjuk två gånger, de andra gångerna har jag klarat mig relativt bra. Men då har det inte varit så långt emellan gångerna.

Som sagt så är det påsk snart och eftersom att jag har fått tillbaka lite energi idag så ska jag ge mig på lite påskstädning här idag så att det är fint till påsk. Jag är ju trotts allt ledig fram till Lördag och sedan ledig måndag och jag jobbar inte särskilt länge någon av dagarna. Jag hoppas på att jag ska få träffa Bella nu med när hon är hemma det ska bli kul isåfall! Ha det så bra, nu ska jag ta mig en frisk dusch och sedan börja på med vädring och byta av lakan innan städningen påbörjas, dock i mycket sakta tempo då kroppen inte helt återhämtat sig!




 GLAD PÅSK PÅ ER!!!


RSS 2.0