Usch ja..


Fredagskväll och jag sitter inne när jag borde vara ute i det fina vädret, kom ut en bra stund innan så ute har jag varit i alla fall. Det händer ingenting ikväll men att grilla och dricka lite vin hade inte varit fel..
image81
Ska rida på söndag på skruttfia men hon har blivit stor nu..

kram kram

Blä..

Fint väder och jag sitter inne, jag får juh skämmas får nog bli duschen och sen ta tag i det sista med städningen och sen ge mig ut en stund..

Tenta och valpkurs..

Idag har jag skrivit en saltenta och det käns som om att det kan gå precis hur som helst, jag kan få underkänt och jag kan bli godkänd fast vg får jag inte. Efter tenta så satt vi i studiegruppen och gjorde klart vårt sista arbete innan sommarlovet.

Sen var det tåget hem vid halv tre och efter den hem och slänga i mig en macka. När klockan var fem så bar det av på valpkurs och det är altid lika roligt varje gång. Nu är jag jättetrött och ska nana. Kommer tillbaka imorgon med lite bilder och nya uppdateringar.

Ingenting..

Idag blir det verkligen ingenting gjort för mig, eller jag sitter och pluggar och tvättar men mer blir det inte av. Jag borde egentligen åkt till pepparmyntan och lämnat av en kista med bollar i men jag pluggar och tycker inte att jag kommer någon vart. Jag borde åka och handla med men har absolut ingen ork till det. Jag bara blivit mer och mer nervös inför den här tentan eftersom jag itne kommer någontvart och det blir säkert bättre av att jag sitter vid bloggen hela dagen.. Hehe..

Siri har sin trötta dag idag och är inte alls på hugget, det måste vara hårt att ha tjock päls nu när det är så varmt. Men jag behöver nog inte vara orolig för att hon ska piggna till för det gjorde hon innan, sen när hon väl har piggnat till då lever hon rövare i tjugo minuter en halvtimme sen så sover hon igen så. Inte konstigt att hon blir trött med tanke på att hon borde göra slut på mycket energi när hon leker som hon gör.


Inte så bra bild, den är lite suddig men en bild där hon är igång för en stund.

Plugg och tvätt.

Idag så blir det plugg för hela slanten, har en tenta imorgon som jag verkligen inte ser fram emot men jag måste väl plugga på den i alla fall så att jag slipper göra om den. Problemet med mig är att jag är på tok för lugn inför den här tentan. Fast det var jag inför den förra tentan med och det gick juh bra, vi får se imorgon hur det går. Den kanske är svårare än vad jag tror och då går det åt pipan, fast kursledaren sa att det räckte med alla föreläsningar för att få godkänt och det är det som jag strävar för.

Har fått ta tag i hemmet med och tvättat lite, eller tvättkorgen var full, jag förstår inte vad som har hänt men tvättkorgen blir av någon konstig anledning full väldigt fort nu för tiden får juh tvätta varje vecka. Ska gå ner nu snart och sen blir det böckerna som gäller. Jag återkommer senare. kram kram

Disk, matlagning och betalningar.

Idag var det tisdag och jag har fastnat här idag igen, jag har inte suttit här så länge idag men jag känner att det är så roligt. Än så länge har jag som överskriften säger diskat, lagat mat till att Johan hade lunch och sen har jag betalat mina räkningar så nu behöver jag inte göra det förens nästa månad och det känns väldigt skönt. Fast det tråkiga är att man efter att räkningarna är betalda inte har mycket mer pengar att röra sig på.

Jag ska eventuellt gå ner en sväng på stan och kolla in om det finns några fina kläder till bröllopet fast jag vet inte om jag hinner egentligen för jag har en tenta att tänka på. Fast jag har hittat en ganska fin klänning i Jönköping måste bara ta mig i kragen någon dag efter skolan och gå och prova den. Det finns så mycket mer kläder uppe i Jönköping än vad det finns i Värnamo men problemet är att när man väl har slutat skolan så vill man inget annat än hem. Så jag måste som sagt ta tag i detta nu någon dag och kolla upp vad dem har att erbjuda i klädväg. Jag behöver nämligen både jeans och några fina kläder att ha på bröllopet i juli. Fast Johan behöver också lite kläder så kan kanske försöka ragga upp honom till Jönköping någon dag när han har slutat jobba så kan jag åka med honom hem. Annars så blir det nog att jag går en sväng på stan efter att jag har gjort tentan på torsdag.

Så när jag funderar så blir det nog inte stan idag i alla fall, det blir nog bara till matjätten för att hämta ut min bläckpatron som har kommit. Jag återkommer senare skulle jag tro med lite mer uppdatering ifran dagen som gått.


Tisdagstema V. 22

Denna veckas tema var randigt och det kunde inte vara så svårt tycker jag. Fast jag fick fundera en bra stund innan jag hittade något som jag tänkte att jag kunde ta som randigt. Jag valde att ta kort på mitt sängöverkast som är bland det bästa jag har köpt i år, det gör sängen så fin helt plötsligt. Det var inte ett så finurligt påhitt av randigt men valde det eftersom att jag inte ångrat den investeringen.
image78
 Mitt överkast!


Min säng med mitt randiga rosa överkast!

Lite bilder!

Idag så kröp min lilla knäppa vovve in under täcket, med den pälsen så undrade jag verkligen vad hon höll på med. Fast hon låg inte kvar speciellt länge, det var nog som en mysig liten koja där.


           Jag vilar!
Vem där?                          Jag är sömnig!

Två bilder ifrån husvagnen!

          
Johan och Vivi gosar!

Ledig imorgon!

Tjoho! Nu har jag fått ett mail där det stod att vårt ena moment var inställt imorgon och det betyder med andra ord att jag är ledig imorgon vilket är så skönt. Det betyder att det bara blir en dag upp till Jönköping denna veckan och det blir på torsdag när vi har tentan och det gör man på en timme sen ska vi arbeta i studiegruppen vilket jag inte heller tror tar så lång tid. Jag ska inte jobba på willys förens på lördag heller så det blir en riktigt skön vecka känner jag nu. Det betyder också att jag troligtvis bara har två moment kvar innan sommarlovet och kag hoppas att det förblir så.

Ska snart springa bort till Adam så att han kan hjälpa mig med en grej på datorn, för jag ville ha en melodi till min mobil och jag hoppas att han kan fixa det, men det trodde han att han kunde. Idag har jag faktiskt varit riktigt duktig och pluggat till tentan, brukar alltid klaga på att jag inte pluggar men idag har jag tagit tag i mitt liv. Jag fick väl en massa energi när jag fick veta att jag var ledig. Så nu känns det som om att jag har en ganska stor kläm på vilka de olika djuren är.

Halvdagsledig..

Idag var det måndag och två veckor kvar i skolan, eller ska bara upp till jönköping tre dagar men sen är det slut. Jag har inte gjort så mycket idag mer än varit en sväng på stan och lantmännen för att köpa mat till Siri. Jag skulle ha tvättat med men det får bli på onsdag istället känner att eftermiddagen drog iväg i tid.

Vi har haft utedag idag på en förskola och det gick jättebra och det känns väldigt skönt, nu ska vi bara redovisa det sen så blir det sommarlov. Jag har en tenta med men efter redovisningen av aktivitetsdagen så slutar vi och det ska bli skönt.

Nej om jag ska börja plugga på min tenta nu med. Kanske kommer tillbaka.

Helgen..

Idag var det söndag och nu tar vi det lugnt idag, borde börja plugga till min tenta men tar tag i det när jag går och lägger mig.. tror inte att tentan blir så jobbig eftersom dem säger att det ska räcka att man har varit på föreläsningarna och jag har bara missat en och allt ifrån den föreläsningen tycker jag att jag kan så det löser sig nog.

Var ner till husvagnen inatt och det är så skönt att komma ner dit, jag har till och med badat. Fast kan meddela att vattnet var riktigt Kallt!  Har varit dålig på att uppdatera denna helgen men det blir tyvärr så ibland. Har i alla fall skickat med två bilder ifrån helgen.


Siri leker                Kallt i vattnet!

Hoppas att er helg har varit bra.

I skolan

Nu sitter jag i skolan och som vanligt vid denna tiden så väntar jag på att få börja. Först nu vid åtta har vi i studiegruppen handledning och efter det så har vi en tråkig naturövning, denna kursen är så tråkig har bara en massa saker om fotosyntesen och växter hit och djur dit. Jag fattar knappt själv så jag förstår inte hur jag ska kunna lära barnen. Jag har börjat tröttna på alla dessa resor nu kan jag säga, den enda fördelen med att resa det är att jag får en timmes vila och oftast är ganska pigg när jag kommer hem eller när jag kommer till skolan. fast jag skulle hellre ligga kvar i sängen två timmar extra. Annars idag händer det inte så mycket, jag ska vara i skolan nu hela dagen och ikväll ska jag ut till Hånger och fira min lillebror som har fyllt 18 år.

Nu verkar det som om att jag kommer ner till husvagnen i alla fall inom en månad. Jag slutar redan klockan fyra på lördag så att nu verkar det som om att jag och Johan ska ta en tripp ner och kolla läget från lördag till söndag. Det vore så skönt att komma bort lite, har bara varit hemma en helg men det är verkligen avkoppling att komma ner dit tycker jag. På fredag ska jag på inflyttningsfest hos Johanna vilket ska bli roligt för jag brukar inte träffa tjejerna så ofta nu för tiden. Sen på lördag så blir det jobb mellan halv tio och fyra och det är lönehelg så jag är inte orolig för att tiden ska gå sakta i alla fall.  Nej jag kommer nog med en uppdatering lite senare ikväll.

Ledig dag..

Idag har jag verkligen varit ledig, eller jag har pluggat en hel del men jag har hunnit med det som jag ska ha hunnit med och jag har verkligen inte behövt stressa för att få ihop det. Jag var ute och gick en runda vid halv två men annars har jag suttit framför datorn det mesta. Mamma och Felix var här en stund och fikade lite och det var också mysigt tyvärr var nog inte jag så trevligt sällskap men jag får ta igen det imorgon. Nu ska jag slänga i mig en kopp kaffe och en macka sen ska jag återgå till mina studier.

  
Siri busar!                Siri vilar!

Tisdagstema V.21

Jag har varit lite halvbra på att uppdatera veckors olika Tisdagteman men denna veckan har jag lyckats få ihop en liten bild på veckans tema som är ÖMT. Ömt kan tolkas på lite olika sätt, det kan vara något som gör ont eller någonting som är underbart. Jag har tagit kort på ett hjärta och ett ljus för det symbolisera den häsliga känslan med ömt. Jag valde det kortet med för att ett hjärta kan också vara väldigt ömt om man blivit sårad. Så detta blev mitt lilla bidrag denna veckan. Kommentera gärna och jag kommer nog med någon mer uppdatering senare ikväll.
image68


Söndagskväll..

Nu var det söndagskväll igen och dagen har flytit på bra. Jag har jobbat i fyra timmar vilket gick väldigt fort som det alltid gör i frukten. Sen kom jag hem och sov en stund för när jag satt mig i soffan så blev jag så väldigt trött och det är nog för att vi kom hem ganska sent igår. Johan skulle hämta Martin och jag skulle egentligen bara ha en glass men jag fick åka med. Senare idag så tog jag, Johan och Siri och åkte en sväng med bilen runt vidöstern.

Vi stannade till i Sundet och sedan i en liten by som heter Vidöstern som ligger precis vid vattnet, min mormor växte upp där. Det är så mysigt där nere och jag skulle verkligen kunna tänka mig ett hus där någon gång i framtiden, fast kanske inte ändå för det är en ganska bra bit ut i buchen men det ligger riktigt fint (skulle tagit kort om jag inte glömt mobilen hemma). När vi kom hem så orkade vi inte laga någon mat så det fick bli pizza så nu är vi mätta och goa. Jag har plockat lite här hemma ikväll och Johan har fixat lite med bilen och lagat styret på min cykel, eller det var inte sönder utan styret satt lite löst bara.

Ikväll blir det enbart mys framför tv:n, veckan som kommer blir utan jobb i veckan men det blir mycket plugg istället för vi ska lämna in ett arbete på fredag och sen har vi tenta nästa vecka. Ja ja så är det men nu är det bara två och en halv vecka kvar tills vi slutar skolan.

Nu blir det soffan och en bit vattenmelon!


Gott..

Nu är det lördagskväll och jag är ledig ikväll, egentligen skulle jag jobba till nio ikväll men fick byta och hamnade i frukten idag istället. Tycker att det är mycket roligare där så det var juh bra. Sen har jag varit ledig hela eftermiddagen och det har med varit skönt och imorgon så jobbar jag bara fyra timmar sen är denna helgen slut. Sen är det bara två helger kvar tills jag får åka ner till husvagnen igen. Så skönt!

Nu har jag och Johan ätit gott, och vi får väl se vart kvällen tar vägen, Johan ska hämta martin i vaggeryd och jag får se om jag hänger med. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu och det beror lite på hur trött jag är då, Vi skulle nog ge oss ut och gå en sväng och äta en glass nu eller om vi åker en liten sväng och äter en glass. Vi får se. Hoppas att alla ni andra har det bra som är lediga, skriv gärna en liten kommentar om ni vill. Tack Ullis för din kommentar, Blev ganska avundsjuk eller kanske mer avundsjuk än vad jag redan var.

Tack för idag och slut för idag.

Helg..

Nu var det helg.. Eller? Jo för normala svenskar som inte jobbar helgen så är det i alla fall helg. Jag sitter fest på willys hela helgen och det är inte så roligt får i alla fall vara i frukten och det är skoj. Johan är på grillfest ikväll så jag är helt själv hemma och telefonerna fungerar inte och jag vet inte hur jag ska få till det för jag skulle hämta Johan men telefonerna fungerar inte. Fast på telias hemsida står det att felet ska beräknat vara åtgärdat vid halv tio. Siri är inte ett så trevligt sällskap tycker jag för hon sover och hon har sovit sen vi åkte ifrån Hånger typ och hon är nog trött för jag och Martin har kämpat med henne för hon hade en fästing. Sitter lite kvar men jag får hoppas att jag får ut den senare.

Har varit ute i Hånger och ridit en sväng idag och det känns i rumpan, men det var en mycket trevlig tur tycker jag. Nu ska jag återgå till så ska det låta och soffan eller sitter i soffan men ska väl lägga mig ner. jag kommer med nya uppdateringar imorgon.

Kram och Godnatt.

Onsdag..

Idag har jag varit ledig ifrån skolan och har som vanligt inte fått någonting gjort, satt framför tv:n tills klockan två och sedan gjorde jag mig iordning för at gå och jobba vid tre. Var ute och gick och tränade Siri en kort runda med för imorgon blir det valpkurs igen och det ska bli skoj.

Jag missade tisdagstemat igår men dagen gick i ett, jag var i skolan mellan åtta och fem sen var jag hemma vid sex och började jobba på willys klockan kvart över sex, så det gick i ett.

Få se om vi får ihop någon dag att rida och och Ida, hehe det rimmade. Jag hoppas på det för det vore verkligen skoj att både få träffa hästarna och Ida igen.

Nej nu ska jag sova, kommer en bättre uppdatering imorgon kväll.

Kram Nina

Hånger..

I eftermiddag så blev det en tur till Hånger och jag har kommit på hur mycket jag saknar Hånger nu, närheten till naturen, hästarna och min familj som bor där. Men vi får nog vänta ett bra tag till innan vi kan dra ut på landet igen men nu saknar jag det verkligen. Fast det kan vara det härliga vädret som gör att man längtar ut lite extra och viljan över att vilja ha ett större boende. Sen tycker Siri att det är så skönt att springa fritt och det kan hon göra om man har en egen liten trädgård.

Jag tror inte att jag kan ta upp ridningen regelbundet igen och jag tror inte att jag har det riktiga intresset för det heller för tillfället men dagar som är så fina som de som har varit så längtar man upp på hästryggen igen. Jag var förbi och hälsade på hästarna idag och det kändes ändå som om de kände igen mig lite. Fast det var Flemca som visade det mest och Idas lilla flemca kommer alltid att vara speciell för mig. Det var juh henne som jag lärde mig rida på och det är hon som har gett mig några av de finaste minnena i mitt liv. Till exempel när jag åkte moped upp klockan fyra halv fem för att hon hade fått föl. Det var tider det, önskar att man hade samma intresse kvar för det var riktigt roligt, men annat har fått komma ivägen.


Saknar!!

Har börjat på min växtuppgift idag också och har kommit upp i hälften av de blommor som jag ska ha plockat men blir nog lite mer än minimum, för man måste ha minst 40 rätt också och har man då 50 stycken så borde man ha 40 rätt. Siri fick följa med och plocka blommor och hon älskar verkligen att vara ute i Hånger där hon kan få springa mer fritt och nu är hon kvar hos sin mamma Vera.


Siri i det fria!

Måndag och en stor suck!!

Denna dagen förstördes när jag kom till skolan klockan åtta och såg att jag inte började förens klockan ett och slutar inte förens halv fýra, jag som trodde att jag skulle var hemma vid halv två men nu blir det inte förens fem, så tråkigt..Vi fick lite gjort med vårt grupparbete så det känns skönt i alla fall men blev riktigt deprimerad när jag såg att vi inte började förens ett. SUCK!

Jag fattar inte hur jag har lyckats att planera ihop mitt liv dessa tre veckor som är klar innan skolan slutar. Nu denna veckan har jag hur mycket som helst, jag är uppe i jönköping fyra dagar fast halvdagar dock och sedan jobbar jag fyra dagar. Jag blir alltså inte helt ledig en enda dag denna veckan medans jag de två sista veckorna har det hur lugnt som helst och bara jobbar en dag i veckan och ska bara upp till skolan en eller två dagar. Jag är så knasig jag och igår frågade en på willys om jag ville hoppa in en torsdagskväll vilket jag tänkte att det kan jag nog men hon sa att berit som har hand om schemat hade sagt att jag inte kan och efter en stund så kom jag på att det faktiskt var så att jag inte kan så det var tur att jag inte lovade något.

Idag ska jag ringa till henne med lägenheten och jag hoppas verkligen att han som var först i tjing på lägenheten ahr ångrat sig så att vi får den i alla fall men annars är det väl bara att leta vidare.

Nej kommer något mer uppdatering sen nu ska jag plugga lite till innan det är dags att gå och äta..


Helgen..

Nu har jag satt mig i soffan och har fått lugna ner mig efter lite plugg och matlagning tills imorgon. Jag ska snart gå och lägga mig efter en mycket härlig helg i varberg så tråkigt att åka hem. Idag har jag badat två gånger och jag har tyvärr inga bildbevis men det var så skönt. Nu ska jag inte åka ner till varberg på tre veckor och det känns så tungt för det är så skönt att vara där och bara koppla av..

Kommer mer information imorgon. kram

Tisdagstema..

Veckans tisdagstema är Orange och det passade juh bra för min lilla vovve är orange fast inte riktigt ännu men hon kommer att bli.
image66

Inte ikväll..

Kommer inga bilder ikväll för jag orkar inte det, kom i säng ganska sent igår så det blir sängen nu.. Återkommer imorgon istället med både bilder från i helgen och tisdagstema!

Kram och godnatt.

Helgen som varit...

Jaha det var den helgen det och det gick som vanligt alldeles för fort. Trodde först att helgen skulle bli hemsk med tanke på hur jag mådde i onsdags eftermiddag men piggnade till och kom till varberg i alla fall sen. Väl där nere så har vi bara tagit det lugnt, eller jag har i alla fall gjort det. Satte upp förtältet bara sen så var det helg resten. Jag ville inte åka hem igår när vi skulle åka för där nere är det verkligen semester när man väl är där och det vet jag för jag har inte kollat på klockan en enda gång under hela helgen. Blev så van vid att inte ha någon klocka så jag glömde min egen där nere. Ikväll kommer det upp lite kort ifrån helgen skulle jag tro. Jag har varit väldigt förkyld men jag har kunnat vila ut mig ändå för det är juh varmt i husvagnen så det har inte varit några som helst problem.

Nu till något mindre roligt saker.=( Jag skrev förra veckan om ett tråkigt besked som jag hade fått och det var att min mormor har fått tillbaka sin cancer vilket inte alls var roligt att höra. Hon är så gammal med så det rörde om en hel del faktiskt. Men jag vet inte så mycket ännu men jag tror att det blir en hel del koll på det denna veckan. Jag är inte van vid sånt här heller så jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det men jag får hoppas att allt går bra, mer kan jag inte göra. Usch ja inte alls kul hade ganska svårt att sova förra veckan och många tankar i huvudet.

Igår var jag och Johan och kollade på en lägenhet och jag hoppas verkligen att vi får den för den var väldigt fin, okej inte så fina tapeter och golv men det roligaste är att hyresvärden ska renovera den och den som får lägenheten får vara med och bestämma det mesta. SÅ ROLIGT! Så jag hoppas verkligen att vi får den nu.

Idag har jag lämnat in ett stort arbete ifrån min vfu och det känns ganska så lättande, jag vet inte om det är särskilt bra men jag har gjort mitt bästa efter vad jag har orkat med och jag kan inte göra mer än att hoppas att det räcker. Har haft ganska mycket nu ett tag så jag måste erkänna att mina studier har fått ta den största smällen men jag tror att jag blir godkänd i alla fall. Nu idag så börjar jag en ny kurs och jag hoppas att den blir rolig och vi kommer vara ganska mycket ute på denna kurs och är det så fint väder som det har varit nu ett tag så är det inte alls fel att vara ute. Nej nu ska jag gå och köpa mig lite kaffe innan jag börjar, kommer som sagt en uppdatering till i eftermiddag!

1:a Maj..

Jag sitter nere i husvagnen och det ösregnar, skulle egentligen inte åkt ner för igår låg jag dödsjuk och kunde inte gå och jobba. Eller dödsjuk och dödsjuk men dunder förkyldning, feber och illamående så jag klarade inte av att åka och jobba.

Jag hoppas på bättre väder resten av helgen men jag får vila emellanåt för jag är jätteförkyld och lite småhängig. Jag är inte så jättemesig och det var faktiskt första gången jag sjukänmälde mig från Willys på fem och ett halvt år som jag har jobbat där. Jag har arbetat många gånger med feber men igår så mådde jag verkligen så dåligt så det gick bara inte.

Nu ska jag gå och lägga mig i några minuter skulle jag tro för jag känner mig lite hängig nu.
Kommer kort på söndag..


RSS 2.0