V. 22

Jaha.. Nu har vecka 22 gjort sitt intåg och veckan som kommer blir ganska så hektisk. Varje eftermiddag i tre veckors tid ska jag jobba på en förskola mellan 12.45-16.30.. Fast några dagar blir det inte på grund av att skolan sätter sina käppar i hjulet.

Helgen har varit helt underbar tycker jag. I fredags så tog vi hand om Johans kusin på eftermiddagen då hennes hamster dött och på kvällen var det träningskväll på klubben vilket var mycket trevligt. På lördagen var det dagen D med stort B. Dags för Brolle och trevligt sällskap. Måste säga att jag blev lite besviken eftersom Brolle bara spelade i en timme. Tyckte han kunde spelat lite längre, som tur väl var hade vi jättetrevligt även efter konserten med och vi var nog hemma runt två. Jag och Johan cyklade tendemcykel hem och det var faktiskt jätteroligt och cykeln rullade på som bara den.

Gårdagen tillbringade vi mestadels på sjön och det var trevligt att äntligen få komma ut med båten! =)

Denna veckan kommer att innebära mycket hund eftersom att jag sitter i utställningskommitén och utställningen är denna veckan så kommer jag att tillbringa en hel del tid på klubben!

Nu ska jag hänga upp en maskin tvätt! Ha det bra!

Är på brolle!

dsc00136 (MMS)

Är på brolle!


Provopponering imorgon..

Gårdagen och dagen har tillbringats till största delen framför datorn och uppsatsläsning. Jag känner mig nu gräsligt trött och jag hoppas att jag ska orka med eftermiddagen då jag har fyra hundar hemma. Jag trodde dock inte att jag skulle läst färdigt den sista uppsatsen så snabbt så jag tror faktiskt att jag ska binda upp dogsen ute och plantera lite växter.. Kanske..

Annars vet jag faktiskt inte vad eftermiddagen har att bjuda på.. Johan har lovat att laga mat till mig idag.. =) Har jag lite tur så har jag fått jobb nu under några veckor på en förskola. Nu när snart examensarbetet är färdigt så har jag lite tid över till annat. Först var jag orolig över om det skulle medföra att jag tjänar för mycket pengar men såg jag att Juni börjar på tisdag och det innebär en ny månad! =) Tror att jag ska ta en liten powernap innan hundarna vaknar och vill gå ut. De stora klarar sig nog en bra stund till men har en liten på 5 månader med som säkert behöver gå ut snart! Han sover gott nu så behöver ju inte störa honom då! =)


Äntligen!!

Igår fungerade det alltså att olja golvet!! ÄNTLIGEN!!! Nu är det jättefint så nu ska jag bara köpa växter och nya möbler sedan ska det allt bli fint på min altan också! =)

Min käke verker idag mer än någonsin och jag kan knappt äta. Blir det inte bättre under morgondagen får jag nästan ringa till tandläkaren för såhär kan jag inte gå. Jag kan ju knappt äta. Idag har jag tillbringat dagen på agilitybanorna med mycket trevligt sällskap och det vore dumt att säga att jag är pigg ikväll. Gick en promenix med Tekla bara för att hon skulle få sprina av sig lite när hon kom hem men sen la jag mig på soffan och somnade direkt. Inte så länge eftersom jag vaknade med sprängande verk i käken. Jag hade ändå proppat i mig alvedon, jag hoppas bara att jag får sova inatt.

Nu har vi äntligen fått inviga hundarnas flytvästar då vi nu fått igång båten! bägge två tyckte att det var spännande att åka båt. Först lite tveksamma men efter en stund så gav de med sig och tyckte nog att det var ganska så rogivande. Tekla försökte ett antal gånger hoppa ner i vattnet med misslyckat resultat men hon var nära att lyckas en gång men jag lyckades fånga henne precis innan vattenytan! =) Det kommer att bli fler dagar på sjön i år det vill jag lova och så fort som det har blivit lite varmare i vattnet ska Tekla få bada också.

Imorgon måste jag ringa veterinären då Tekla har fått jättekonstiga utslag under ena frambenet. Känns som små finnar och ser ut som små finnar. Innan har hon bara varit röd men nu har det ploppat upp små knölar eller känns som fettknölar eller finnar. Vi får se var veterinären säger. Hoppas att det inte är något allvarligt i alla fall!



 Snälla låt mig hoppa i!!!

 
 Varmt i solen med flytväst!

 
Nu är det nära!


Ingen oljning idag heller..

Jaha besviken på vädret som gång på gång denna vecka bara sviker mig. Igår var det superfint på dagen men kasst på kvällen och nu idag har vi väntat på att golvet ska torka och när det kanske bara är en timme kvar på torkningen... JA då kommer regnet.. Det är nog inte meningen att vi ska få olja vårt golv denna veckan.. Bättre lycka till helgen.

Har så fruktansvärt ont i min käke idag sedan tandläkarbesöket igår och jag känner mig orkeslös. Har jag ont i mina tänder eller i munnen överhuvudtaget blir jag alltid jättetrött och hängig. Jag får väl i alla fall se till att plocka ihop en maskin tvätt och tvätta lite kanske! =)

Nu är det i alla fall helg och ikväll blir det djungel kyckling till middag!

Sista dagen innan helg..

Då var det fredag och jag sitter och gör ingenting. Jag hoppas på att vädret ska hålla som det är just nu så att mitt golv kan oljas idag eller imorgon eftermiddag. Det börjar redan torka lite nu så jag håller mina tummar. Annars blir det en ganska så lugn helg som väntar då det är jobb imorgon och tävling på söndag, om det inte varit för jobbet så skulle jag tränat viltspår med Tekla imorgon men tror tyvärr att jag missar det.

Så morgontrötta hundar som jag har får man nog leta efter. Sova kan de verkligen i alla fall men nu ska de få frukost. Idag ska jag äntligen få äta sill och potatis med hemma hos mamma med mormors sill.. Mumma!!!!

Ny hemsida..

Många av er vet att jag har en hemsida till mina hundar. Då jag inte är nöjd med zoomins tjänster så har jag valt att byta domän till cybersite. Deras utbud på design är bättre så kika gärna in där. www.siriochtekla.cybersite.nu
Kommentera gärna för det är alltid kul med inlägg i gästboken!

Nu blir det sängen efter en dag med mycket plock, fiske och rastning av hundarna för att inte glömma utomhusstädningen på klubben. Natti natti


Åskelände!!!!!

Jag hoppas innerligt att åskar bara drar runt Hånger för jag vill faktiskt olja mitt golv och hundarna vill faktiskt ut i skogen, frågan är om jag önsketänker!


 Lägger upp en bild på två träningsugna tjejer ifrån i tisdags! =)


Tvättdag..

Då var denna veckan snart slut och snart gör helgen sitt intåg. Jag är ledig nu torsdag och fredag. På lördag jobbar jag och söndag är det äntligen dags för tävling igen och det ska bli kul.. =)

Jag har inte uppdaterat här så mycket för i veckan har det varit fullt upp. Jag har inte så mycket spännande att berätta heller för den delen. Idag ska jag ta tag i min tvätt och röja i köket sen ikväll blir det städning på klubben!
Dags att ta tag i livet!

Nedräkningen har börjat..

Då är klockan snart tolv och nedräkningen till arbetstarten har börjat. Det kändes inte lika hårt idag på morgonen när det regnade som spö i backen men nu tittar ju faktiskt solen fram emellan målnen. Nu när jag ska jobba så blir det säkert jättebra väder idag eftersom det har varit kasst hela veckan så skulle det inte förvåna mig om det blir bra idag när jag inte är ledig. Vädret har ju bara haft en vecka på sig att bli bra men självklart väntar det säkert tills klockan 13.00 idag.

Har precis kommit in efter en skogspromenad med dogsen och tröttade även ut dem med lite trädgårdsträning. Idag bestod den av slalomingångar med Siri och inlärning av slalom med Tekla. Sedan ska jag och Tekla visa upp ett trick på kursen med och jag påbörjade även inlärningen av det tricket med henne. Men det var lite svårt tyckte Tekla så jag får nog börja inomhus och sen flytta ut. Inomhus finns det ingen störning, dock var hon väldigt fokuserad på mig så det var nog inte problemet... Problemet var nog att jag inte var tydlig nog. Med ett bra träningsresultat i ryggsäcken går jag nu och börjar göra mig iordning för Willys. Måtte tiden gå fort bara! =)

Regnig lördag..

Lördagen började väldigt regnigt idag tycker jag, Siri ville inte ens gå ut. Jag tillbringar en lugn förmiddag i soffan med en kopp kaffe och två utslagna hundar på golvet. Eftersom att Johan precis har gett sig iväg för att köra cross och jag snart åker och jobbar ska jag snart sätta igång med lite hundträning så att de är någorlunda trött eftersom att de ska vara själva en bra stund i eftermiddag.

I helgen är det första helgen på drygt en och en halv månad som jag jobbar som jag ska egentligen och sen jobbar jag nästa lördag men efter det så är jag ledig två helger i rad vilket innebär att jag är ledig fyra helger i rad igen. Skönt att det inte är jättesvårt att ta ledigt ifrån jobbet i alla fall men jag gillar inte att jobba helgen längre. Förr kunde jag jobba hur mycket som helst men nu känner jag bara bläää varje gång jag ska iväg på helgen. Fast idag känns det inte så mycket blää eftersom att jag inte jobbat på tre veckor eller något.

Nu har jag snart varit ledig ifrån tävling i en månad men nästa vecka är det återigen dags i Aneby, hoppas på att det ska gå lika bra som i Kista men det återstår att se. Denna vecka ska jag lägga något bana och se hur det går. Har inte tränat så mycket på 12-pinnars slalom utan mest tränat självständighet och ingångar på fyra pinnar. Jag är nöjd om vi går runt utan att diska oss!


Hemmabakad frukost alla nina. Både skorpor...

dsc00120 (MMS)

Hemmabakad frukost alla nina. Både skorpor och bullar. Mm.


Rastlös...

Underhåll mig!!! Idag är det en röd dag och min sambo har åkt för att köra cross så frågan är nu vad jag ska hitta på. Jag är oerhört rastlös och skulle uppskatta lite underhållning, annars får jag väl underhålla mig själv óch den underhållningen kommer att bestå av bakning och städning isåfall. Inte så mycket till High life men men, hade velat åkt ut med båten idag eller tagit en bilrunda men som sagt har Johan åkt för att köra kross så jag får väl underhålla mig själv. Kanske får åka och träna eller nått annars om tiden går för sakta, jag menar jag kommer ju att vara klar med städningen och bakningen på några timmar bara.. jaja ska sluta oja mig och ta tag i mitt liv istället.. See ya!!

Två lata hundar som tillbringat större del...

dsc00118 (MMS)

Två lata hundar som tillbringat större delen av dagen här. Skönt att dom kan koppla av och inte kräver för mycket!


Det regnar här i Hånger idag...

...Du har det säkert bättre än jag... Det händer inget särskilt jag har det ganska bra... Men det regnar här i Hånger idag!!

Så är det faktiskt och jag tror att jag idag har genomlidigt den slöaste dagen i mitt liv på mycket länge. Jag pluggade på förmiddagen men sen gick musten ur mig. Jag orkade inte med annat än att ligga på soffan fram till tre sen blev jag trött på mig själv och gick in i duschen. Nu har jag äntligen lyckats slänga ihop en bulldeg som ska bli hälften bullar och hälften skorpor.. Tanken var att jag skulle bakat bröd också men eftersom att jag inte har något mer mjöl får det bli något som jag gör imorgon. Johan skulle köpa mjöl åt mig sen! =)

Ikväll blir det lugnt. När jag har bakat klart så tror jag att jag kommer tillbringa resterande tiden av dagen på soffan. Är inte på humör att  göra annat när det är så kasst väder ute. Blir kanske en kort promenad med hundarna också men de verkar lika sega som jag är idag så vi får se. Nyttigt att ha dagar då man inte gör någonting också.

Grejar i trädgården! Planterat jordgubbar ...

dsc00114 (MMS)

Grejar i trädgården! Planterat jordgubbar och grävt fram mina trädgårdsland. I eftermiddag blir det upprensning av björkkvistar. Men vart tog solen vägen?


Nähä.. än är jag kvar..

Bara dagen efterjag skrev att jag funderar på att lägga ner så är jag tillbaka. Tror att jag är för rotad för tillfället och jag tycker att det är så kul att sitta och knåpa och dona med både bloggen och hundarnas hemsida. De ligger här jämte mig en på var sida och sover, det är inte riktigt klokt hur mycket glädje två varelser kan skänka en människa. Vad de än gör för dumt så är dom alltid lika söta och alltid lika glada oftast. Siri kan emellanåt vara lite sur men hon är inte jättelångsynt.

Idag ska jag plantera mina jordgubbsplantor och min lavendel, jag hade gärna haft lite mer plantor att sätta men jag får vänta till lönen kommer med det.

Annars är det kurs på klubben som gäller ikväll och innan det så kommer Felix förbi på lite tårta..
Kanske återkommer under dagen. Första dagen på länge då jag ska unna mig lite ledighet, vi kan inte arbeta mycket med examensarbetet idag eftersom vi väntar på mailrespons ifrån handledaren. Så jag känner inte ens den där jobbiga känslan över att jag borde.

Dags att gå ut i trädgården!

Plugg och träning..

Okej jag har hittat på en hel del annat än att plugga och träna. Jag har plockat ut diskmaskinen och ätit också.. HAHA vilket spännande liv man har. Tur att jag själv tycker det i alla fall. :)) Det är dock kanske inte så spännande att läsa om jämt så jag gör som alla andra tar mig en funderare över om jag ska fortsätta blogga eller inte.

Jag tror att man en gång i livet kommer man till en punkt när man känner att detta är ett avslutat kapitel, frågan är om jag är där ännu eller om jag fortfarande har för mycket att skriva av mig för att sluta. Det återstår att se.

Jag är nu mätt och god efter en nygrillad kyckling, rostade rotfrukter och tzatsiki. Det är som upplagt för att somna i soffan!

Huvudvärkens helg...

I fredags så var Matilda och Oskar här på lite middag och vi hade jättetrevligt så tack för en trevlig kväll. Lördagen vaknade jag med en sprängande huvudvärk vilket gjorde att jag inte fick i mig någon mat förens ett halv två. Framåt tre halv fyra klarade jag tillslut ta mig ut på en härlig skogspromenad med Emilie och hennes två hundar, det var jättetrevligt och vi avslutade med kaffe och glass hemma hos mig. Skogspromenaden resulterade i fyra grisiga hundar så när Emilie hade åkt hem var det bara att ställa mina två hundar i duschen. Huvudvärken försvann undertiden jag var ute men kom tillbaka lika fort som jag gick innanför dörren och den satt i hela dagen och natten vilket har resulterat i väldigt lite sömn inatt. Det var lite kompisar här igårkväll också, tyvärr var a´jag ganska så off på grund av huvudvärken men det var trevligt ändå. Jag gick och la mig redan vid elva halv tolv.

Jag var tvungen att gå upp och ta en migräntablett klockan halv tre för då orkade jag inte härda ut längre. Det var inte migrän jag hade men kände att det var på gång så jag tog en tablett i förebyggande syfte eftersom jag skulle iväg på hundutställning idag. Jag sov mycket dålig inatt och när klockan ringde vid kvart i fyra så var jag redan klarvaken. Jag gick upp och gjorde mig iordning trotts min huvudvärk och det var tur att jag åkte för nu är den nästan helt bort. När jag har huvudvärk så mår jag alltid bättre när jag får vara ute. Jag är fortfarande tung i huvudet men det är inte alls som inatt.

Idag har jag och Tekla varit på hundutställning och idag gick det som vanligt inte så bra. Tekla har inte vuxit färdigt! Det hör jag jämt men denna domaren var extra noga med att poängtera att jag absolut inte skulle sluta ställa henne för att hon kommer bli fin och bara hon blir färdig så är det championklass på henne sa hon så jag får leva på hoppet. =) Tur att vi har agilityn att avreagera oss på. När jag kom hem ifrån utställningen så var jag helt slut så jag sov i nästan tre timmar vilket var skönt. Men nu ikväll har jag plockat iordning i köket och nu tvättas en maskin tvätt. Jag ska hänga upp den när den är klar men annars blir det enbart slapp i soffan ikväll. Imorgon är jag LEDIG!!! Har jag tur är jag ledig enda till fredag!

Fredag!!

Då var det fredag och jag känner hur helgen gör antåg. Jag har funderat på det länge nu och jag räknade ut att jag minns inte sist jag hade den där riktiga fredagskänslan! Antingen har det varit någon tävling på lördagen som gjort att jag måste göra mig iordning på fredagen och upp tidigt på lördagen. Eller så har jag jobbar på fredagen och då har fredagskänslan försvunnit eller så har det varit min jobbarhelg och då infinner sig inte fredagskänslan över huvudtaget. MEN idag har jag en ordentlig fredagskänsla och ingen tävling imorgon (vilket kanske är lite tråkigt) och jag jobbar inte så jag har nästan lite ångest över vad jag ska hitta på. På klubben är det tävlingar i helgen så det är lönlöst att försöka komma intill träningsplanerna men kanske sticker förbi och kolla läget. Fast är det samma väder som det är idag så kan det ju kvitta..

Jag fattar inte vart våren tod vägen, det är ju rena vintern ute. Matilda och Oskar kommer hit och jag som hade hoppats på att vi kunde vara ute lite, grillning blir det ju men det får karlarna sköta så sitter nog jag och matilda här inne i värmen! =)

Ha en trevlig helg!

??????

Vart tog våren vägen?????


Morgon.. Nej sen natt..

Klockan är sex och jag ska snart ta mig i kragen och borsta mina tänder för att bege mig till Jönköping och examinationsseminarie. Idag har jag inte mycket energi hoppet ligger i att jag troligtvis är ledig i en hel vecka framåt här nu men det bestäms inte förens efter examinationsseminariet idag. Jag kan säga att jag var inte kartig när klockan ringde inatt kvart i fem. Det är inte tidigt morgon... Det är sen natt..

Ikväll kommer Matilda och Oskar hit och umgås lite med oss och det ska bli jättetrevligt. Imorgon kommer det hit lite till folk och terroriserar grillen igen. Jaja, alltid trevligt med folk i huset. Med andra ord så blir det städning i eftermiddag när jag kommer hem ifrån skolan. Skönt är dock att Johan har lovat att hjälpa mig.=) Dags att ta tjuren vid hornen och bege sig mot värnamo för att sedan byta till buss mot Jönköping. Uppdaterar kanske något i helgen. Titta in i alla fall så får n se, hemsidan kommer nog att uppdateras under helgen eftersom att vi ska på utställning på söndag. Kika gärna in där! =)

Tungt...

Jag har under en tid tyckt att allting har varit väldigt tungt och jag tycker inte att våren sätter igång på riktigt. Våren ska vara en tid då man är pigg och glad men nu en tid har jag varit trött och orkeslös. Ofta brukar jag ha lust till att städa när det ska göras, baka kan jag ofta få lust med och greja i trädgården är alltid kul. För tillfället orkar jag ingenting. Det jag orkar är att hålla på med hundarna för man får så mycket glädje tillbaka ifrån dom.

Tror det beror på att det är mycket som hänger över en nu, när man är student så innebär det att man har skaplig ekonomi men inte så bra som man vill. Jag kan göra det som jag vill till stor del men det fanns en tid då jag också hade råd att spara pengar trotts att jag gjorde allt det jag ville. Sedan ligger det sketna examensarbetet över och hänger hela tiden. Jag hoppas att mina vårkänslor kommer tillbaka om tre veckor när det är klart, när denna terminen är över ska jag fira ordentligt och det känns som om att jag är helt färdig då egentligen för då har jag bara en termin kvar och det värsta gjort. =)

Nu ska jag upp till Jönköping imorgon och ha examinationsseminarie och sedan är jag ledig i en vecka, eller har ju examensarbetet och fixa med men jag ska inte upp till Jönköping och jag hoppas att det ska ge mig lite ny energi. Ska försöka att lägga in en liten sammanfattning av vad vår undersökning har kommit fram till under veckan eller nästa vecka. Nu ska jag titta på halv åtta hos mig och njuta av kvällen, för som sagt finns inte orken till att göra mer.

Pluggande dag..

Idag har jag suttit och korrekturläst två uppsatser, jag vet inte riktigt om jag skulle läsa två men jag fattade som om att det ändå var tanken. Nu sitter jag i alla fall inte helt handfallen inför morgondagens stundande handledning.

Jag har faktiskt hunnit med att tvätta två maskiner tvätt emellan varven här hemma också. Skulle ha tvättat en tredje men tvätten torkar inte riktigt i den takten jag vill så att det får bli att tvätta den sista imorgon. Johan har precis varit hemma och slängt ihop en kycklinggryta så mätt och go i magen är man också.

Jag har faktiskt ingenting vettigt att skriva. Ingen motivation heller faktiskt för tillfället, får se om den kommer tillbaka med tiden!

Åhhh vilken underbar morgon...

Med kaffet i handen ska jag strax gå ut och sätta mig och njuta i morgonsolen för det är ju helt underbart väder ute. Dagen idag har att bjuda på plugg, veterinärbesök och kaffegäster. Veterinärbesöket innefattar kontroll av patella, ögon och koll om rabiessprutan fungerat. Ingen rolig syssla enligt mig eftersom att det tömmer plånboken så mycket. Ikväll kommer det lite fikagäster hit och det blir ju trevligt.

Helgen har varit jättebra för övrigt om vi då bortser från att jag har jobbat men det gick så fort så det tänkte jag knappt på. Lördagskvällen tillbringades nere på ljuseveka och vi hade det riktigt trevligt och sedan hamnade jag och Johan i husvagnen som stod utanför huset. På söndagen så åkte jag till Gnosjö för att testa på viltspår med Tekla vilket var mycket trevligt då solen sken och fåglarna kvittrade. Tekla var dessutom jätteduktig igår både på promenaden och under viltspåret.

På eftermiddagen så hämtade jag lite mat och åkte till klubben och satte mig där med ett gäng hundintresserade och väntade på att kursen i agility skulle börja. Var så skönt att sitta i solen, när den väl var framme vill säga för den hade en förmåga att gömma sig lite när vi satt där.

Dags att gå ut och dricka lite kaffe innan allvaret drar igång.

RSS 2.0