Gott nytt år!

Idag är det måndag och jag ska strax ta och göra mig iordning för att åka till jobbet. Blir inte kul men det är bara att få det gjort. När jag tänker efter så ska jag faktiskt inte jobba mer i år faktiskt! =) Är ledig enda till lördag sen och då är det 2010.

Det blir kanske inte så mycket uppdaterat denna veckan i övrigt för jag åker bort imorgon sen tror jag att jag kommer hem på nyårsafton. Jag vet knappt mer än att jag ska åka bort i några dagar, tror att det blir Göteborg men det vet jag inte ännu säkert och Johan han säger ju inget. Men hans pappa försa sig lite på juldagen så antar att det är Göteborg som gäller.

Ni får i vilket fall som helst ha ett gott slut på 2009 och ett gott nytt 2010. Ses nästa år igen!


Julen över...

Då var det annandag jul och jag ska snart åka och jobba, julhelgen har varit riktigt bra tycker jag. Jobbade på julafton och ledig igår och jag ska jobba hela dagen. Så jag får nog sammanfatta det som att min jul är över, jag är ledig imorgon med och då kommer min famlij hit så då blir det lite extra julemys. Sen på måndag så jobbar jag en liten stund sen så är jag ledig enda fram till nästa lördag och det ska bli skönt och för första gången på 7 år så slipper jag en inventering! =)

Det betyder att jag är ledig nyårsdagen! =)

Jag är ledig hela nästa vecka för det var meningen att vi skulle åka till sälen över nyår men vi hoppade över det. Men Johan säger att vi inte kommer vara hemma i alla fall, eller vi kommer tydligen vara hemma på nyårsafton men inte innan.. hmm. Han säger inte vart vi ska men har mnina aningar om att vi ska till Göteborg för Peter pratade om att vi var välkomna på tisdag! =)

I år gjorde vi så att vi bara köpte en julklapp till en i familjen och jag måste säga att det var riktigt skönt att vi gjorde så. Nu ska jag borsta till mina tänder innan det är dags för att åka bil i halkan till jobbet. Fick ett par träningsbyxor som jag kan ha när jag tränar hundarna så bra!

Vintern håller sig kvar i ett järngrepp.

Då var det tisdag och jag har klarat av min arbetarhelg och varit ledig en dag. Dagen igår var mycket mysig, jag och johan började med att gå en timme på stan ungefär och sen var det hem och gå en liten sväng med hundarna i vintervädret. Kalla och goa som vi var när vi kom hem så la vi oss i soffan med en varsin mugg varm choklad framför något dåligt tv-program. Framåt kvällen åt vi stuvande makaroner och korv ibland får det helt enkelt bli snabbmat. Igår på kvällen så slog vi in våra sista julklappar till familjerna och drack lite glögg sen stack vi bort en liten tur till mamma och pappa för att visa lite kort från Peter och Nettans hus i Frankrike och det blev att vi satt kvar där en stund och spelade lite spel.

När vi kom hem på kvällen så satte vi på filmen ice age 3 vilket var en mycket bra film, alla de tre är för övrigt väldigt bra. Fast jag gillar nog ettan bäst. Vi satte inte ut nosen mer på kvällen sen och det var ju trotts allt -17 grader ute när vi kom hem så jag tror att det tog nästan två timmar innan jag tinat upp när vi kom hem. Så vintern håller sig kvar i ett järngrepp men nu var det bara -6 grader ute men det är kallt nog. Vi kanske till och med kan hoppas på en vit jul i år. Det var riktigt länge sedan, nu är det ju trotts allt bara två dagar kvar och jag ska jobba alla två plus julafton så det är bara att ta på sig jobbarhumöret och ge sig iväg. Är som tur väl är inte så sena dagar denna veckan men dock ganska så långa!

Dags att dricka lite kaffe under filten!

Då var det helg..

Idag är det fredag och det betyder att helgen gör sitt intåg. För många betyder det ledighet, för mig spelar det ingen roll för jag måste jobba hela helgen. Min bror med sambo kommer hem idag och det är lite tråkigt att jag inte riktigt hinner att umgås med honom i helgen mer än när jag slutat sent. För jag jobbar enbart kvällar och eftersom att det är helg så betyder det mindre personal och längre dagar.

Idag ska jag försöka hinna med en promenad med hundarna och sen ska jag bort en liten sväng till mamma tänkte jag. Vi får se vart dagen tar vägen innan klockan tre för jag ska vara i stan då.

Nu har jag ingenting mer att skriva om det jag skrivit ens är särskilt vettigt men men lite har jag skrivit av mig!

Promenad i vintersolen och -7 grader!








Snö och sol..

Idag är det -7 grader ute och jag ska strax gå och klä på mig vinterkläderna och ge mig ut i det fina vädret. Jag ska jobba sen ikväll men jag börjar inte förens fem så har i princip hela dagen ledigt och det är skönt. Imorgon kan det bli en lång dag det vet vi inte ännu det beror på hur de bestämmer i Kärda. Antingen jobbar jag nio till tjugo över nio med rast mellan två och tre. Eller så jobbar jag tre till nio och känner jag efter med min ork så hoppas jag på det sistnämnda, på min plånbok så hoppas jag på det förstnämnda. Fast att komma ut till Kärda är faktiskt väldigt roligt så vi får se hur det bli, jag skulle få besked under dagen.

Annars står det lunchbjudning och städning på schemat idag, det är mamma och Felix som kommer hit och äter lite lunch mitt på dagen bara för de hade inte lagat någon mat idag och de jobbar bägge två. Jag som är ledig tyckte att jag nog kunde hitta lite tid till att slänga ihop lite mat till dem.

Nu blir det skogen nästa innan matlagningen. Få se om jag hinner skicka in något inlägg i helgen mellan arbetet och fritiden.

16/12-09

Idag har dagen bestått av lite handling av mat och bakning, förmiddagen av handling och eftermiddagen av bakning. Jag och Johanna har bakat åtta olika julgodisar så nu känner jag mig nöjd med mig själv. Ikväll blir det bara slapp framför tv:n och det känner jag att jag är värld för nu är jag trött i både huvud och ben. Imorgon är det jobb på willys som gäller igen och nu är jag inte ledig förens på måndag igen och så är jag ledig enda till annandagen. Skönt!

Dags att vila vidare!

Ser det snöar!

Idag är det tisdag och jag tror att det nu var minst två dagar sedan uppdatering. Läget är som alltid; lugnt, lagom stressigt och just nu allmänt mysigt med tanke på att snön trillar ner från himlen.

Jag ska strax bege mig till kyrkan för att gå på begravning, mindre roligt men som även är något som vi männískor måste orka ta oss igenom och ibland blir det en aning lättare om ens familj och vänner är närvarande.

I eftermiddag så hade jag tänkt att ta mig en tripp till stan men tror fáktiskt att jag avbokar det idag, för det första så bara pyr snön ner från himlen sen hade jag tänkt att baka en hel del imorgon men är rädd för att det inte håller till jul allt godis så jag bakar nog bara lite imorgon eftermiddag och lite nästa vecka! Nu blir det nog lite fotografering utomhus med hundarna i den vita snön innan den försvinner. Tekla ligger vid altandörren och funderar starkt på vad det är som trillar ner från himlen och längtar ut så det får det blir i eftermiddag istället.

Dags att göra sig iordning! Nu har jag förresten JULLOV ifrån Jönköping!

Luciadagen..

Idag var det lucia som står i kalendern och jag ska arbeta på willys, om ett år kanske jag arbetar igen men då kanske jag bara har någon helg kvar.

Dagen på jobbet igår flöt på väldigt bra och tiden gick hyfsat fort tycker jag. Kvällen avslutades hos Birgitta och Hasse där det var lite  julmat, det blev ett trevligt avslut på kvällen.

Än sålänge så har inte solen tittat fram men vi får väl se om den tittar fram, för min del spelar det ingen roll med tanke på att jag kommer att vara instängd på willys hela dagen. Men för er som är lediga så kan vi ju hoppas på att solen tittar fram även idag.

12/12-09

Idag är det lördag och jag jobbar ikväll, jag har sett till att förmiddagen har gått i lugnets anda. Skulle pluggat inför grupptentan på mändag men har inte fått tag på boken tyvärr. Började dagen med att sova ut en längre stund eller låg i alla fall i sängen och tittade på nyhetsmorgon en bra stund. Tog sedan en härlig förmiddagspromenad med hundarna med lite linförningsträning med Tekla och sen fick de springa av sig en liten stund innan vi gick hem.

Jag älskar verkligen när det är sådant väder som det är idag, synd bara att jag måste jobba annars hade jag nog gett mig ut i skogen och spårat en bra stund idag. Sådana här dagar måste man ta tillvara på för det är vi inte bortskämda med i den här delen av Sverige. Det är ju dock upp till var och en vad man gör av dagen, jag tänker inte ge folk dåligt samvete för att de sitter inne. Var och en gör det som känns bäst men jag vill ta vara på dessa dagarna i alla fall. Skönt att Johan har gett sig ut i alla fall, han drog iväg redan vid halv nio idag för att köra cross hela dagen. Sen ikväll ska han på julbord hos sin mormor och jag dyker väl upp framåt kvällen när jag har slutat jobba.

Dagen igår flöt på snabbt och bra, arbetade först på solstrålen i kärda och sen var det hem och vända en timme för att sedan åka till willys och arbeta där hela kvällen. Det var mycket folk i princip hela tiden så tiden där gick väldigt fort och jag hoppas på samma sak idag.

Imorgon ska jag arbeta min stressiga söndag på willys och då vet jag att tiden går fort för att jag har att göra från att jag kommer dit tills att jag går hem.

Hoppas att er helg blir trevlig!


Tråkigt...

Så himla tråkigt med folk som inte kan hålla sig i skinnet och bara sköta sina egna problem.

Blir så trött, speciellt när man tror att man har att göra med vuxna människor.

I helgen har jag fullt upp med en massa jobb, återkommer under mina lediga stunder.


Trött..

Jag trodde att jag skulle börja jobba klockan 15.00 idag men jag hade visst fel för jag började visst inte förens 17.00. Så nu sitter jag hemma och väntar på att får åka och jobba och jag känner mer och hur tröttheten kommer smygande.

Nu känner jag inte alls julstressen idag heller för nu har jag köpt en julklapp till Johan. Han brukar vara ganska så svår att köpa till men i år var det ganska så smidigt. Nu har jag bara mamma att köpa till med sen är kag färdig med mina julklappsinköp, jag får väl följa med Johan en dag med och hjälpa honom men då slipper jag fundera.

Årets julklapp i år var tydligen yantramattan, undrar dock hur effektiv den verkligen är men den kanske är jättebra jag vet inte för jag ahr inte testat.

Idag har det varit redovisningar hela förmiddagen och imorgon är det isspel och curling på schemat. Jag ser verkligen fram emot att testa på curling.

Dags att slappa till att lite innan jobbet.

Lugn dag.

Dagen har flytit på lugnt, men jag har ändå fått några saker uträttat. Började dagen med att inte ställa klockan vilket innebar att jag inte vaknade förens halv tio med sprängande huvudvärk. Jag har börjat ställa klockan på åtta halv nio på morgonen även om jag är ledig för hundarna vill ut och jag får bara ont i huvudet om jag sover längre än till nio. Hundarna hade tydligen inte så bråttom ut idag eftersom de inte väckte mig och när jag vaknade hade jag som sagt en sprängande huvudvärk.

Jag har nuförtiden väldigt ofta huvudvärk och det är väl lite si och så, har börjat få många migränanfall nu och det är inte heller bra. Jag har i alla fall fått migräntabletter nu som hjälper bra och det är skönt. Men om jag vet att jag får ont i huvudet genom att gå upp någon timme tidigare så måste jag se till att göra det. Det får med andra ord bli att fortsätta med att ställa klockan.

När huvudvärken hade släppt åkte vi bort till mamma för att ha lite slalom- och följsamhetsövningar. När vi tränat klart fick jag fika av mamma. Väl hemma igen så lagade jag lite mat satt onödigt länge framför datorn. När klockan var runt tre tog jag tag i mitt liv igen och slängde in en maskin i tvätten, fryste in lite äpplen och har nu också betalat fjällenresan.

Nu ska jag bara fika lite sen vid sju är det dags att åka på boxning, är inte helt taggad men blir alltid det när jag kommer dit!


Andra advent..

Nu har första dagen på veckan nått sitt slut, vi har redan kommit till andra advent nu med och kvällen har jag tillbringat i soffan. Eller vi gick elljusspåret med hundarna först när jag kom hem ifrån skolan.

Har sett både ullared och grannfejden nu men det som irriterade mig mest under hela grannfejden det var vad det var för ras på den lilla valpen och inte på själva konflikten. Såg ut som en kooiker men jag vet inte.

Ledig imorgon nu blir det sängen, hoppas att huvudvärken har gett med sig tills imorgon.


Trött efter ännu en helg..

Nu har jag inte kommit intill datorn någon längre stund på någon dag och det känns ändå ganska så skönt att man inte är helt beroende. Facebook är dock något som jag får bearbeta för nu var det riktigt längesedan det gick mer än ett dygn innan jag kollade in läget där.

Även denna helgen har varit väldigt händelserik och ännu är den inte slut. I fredags hade vi glöggmyskväll här hemma med en massa folk, som vanligt hade vi lika trevligt dock blev det inte så sent som 06.00 denna gången utan en lite mer human tid. Eller 03.00 är mer human i alla fall och kanske inte så jättehuman om man som jag skulle upp klockan kvart i sju för att åka på tävling. Jag får helt enkelt skylla mig själv. Lördagen tillbringades i Forserum på agilitytävling, glögghoppet hette tävlingen och jag ångrar inte för en sekund att jag ställde upp med Siri för så bra som det gick igår har det aldrig gått tidigare. Synd bara att Siri rev sista hindret i första klassen annars hade vi kommit etta. När jag kom hem så var jag helt slut och i väntan på att Johan skulle komma hem så sov jag en stund. När Johan kom hem så hade jag hoppats på en lugn mysig hemmakväll, men inte då för Johan ville gå ut så jag fick sitta hemma själv. Jag kände inte för det igår så jag hämtade faktiskt två pizzor i stan och åkte bort till mamma och pappa. Vi hade förövrigt en mycket trevlig kväll.

Idag blir det jobb på willys för första gången på en månad, hoppas att tiden går fort och att det går bra. Sen blir det nog bara hem för att äta lite och sedan sängen direkt.

Mitt i veckandagen.

Då var det onsdag och jag har tillbringat hela dagen upp på Hlk i Jönköping, Först var det cirkus och idrottens problem i vardagen. Det var helt okej faktiskt, cirkusen var mest på skoj men jag känner att det kanske kan vara svårt att använda sig av det på förskolan. Fast vem vet barnen kanske tycker det är jättekul, sedan var det dags för idrottens problem i vardagen och då var skulle en person vara lärare sedan skulle något oförutsägbart inträffa som han/hon skulle lösa. Det var lite skådespel som vi sen hade en diskussion omkring, jag fick spela att jag hade stukat foten och den lektionen var helt okej faktiskt. Man måste alltid vara förbered på att något kan hända, det viktigaste är nog att alltid vara ett steg före.

När vi väl hade bytt om och ätit mat så var det dags att planera lite inför redovisningen på måndag och inför fjällenresan i Januari. Vi bröt upp skolarbetet klockan fyra och tog oss hemåt och jag var nog hemma runt halv sex. Jag tog då en hund i varje näve och begav mig till Mor och far för att dricka först lite kaffe och sedan efter någon timme blev det också en mugg med glögg. När jag kom hem så tog Johan och Henke en hund i varsin näve och gick en sväng, tror att de gick långt för de är fortfarande inte hemma.

Nu ikväll har jag suttit och förberett mig inför grupparbetet imorgon och nu tror jag att det blir lite till plugg innan det är dags att plocka ihop inför morgondagen och hoppa i säng. Hoppas er dag varit bra!

Huvudvärk..

Då var det dags för huvudvärk igen, trodde inatt att jag återigen skulle drabbas av ett migränanfall men när jag vaknade på morgonen nu för en timme sen så hade huvudvärken minskat. Men eftersom att jag inte sovit så mycket så fick jag vara hemma ifrån Jönköping idag. Jag missar inget dirket heller, vi ska ha ett pass i dansmetodik och vi har redan haft tre stycken så känner att jag inte kommer efter någonting för det. Bara tråkigt att missa flr vi har så roligt när vi har dans i skolan.

Bara huvudet fortsätter att läka i den takten som den gör nu så blir det en liten sväng till stan för att handla svampschampot till Tekla och lite fler mediciner till mig fär huvudet, har fortfarande inte varit och hämtat ut dem. Fick lite panik inatt men eftersom att huvudvärken rätade till sig själv så var det väl iof tur. Det blir nog att jag tvättar en och annan maskin tvätt idag med och sen så blir det lite spårning med hundarna. Förutsatt att huvudvärken släpper vill säga. Fast än sålänge ser det lovande ut tycker jag.

Dags att kurera sig lite innan jag vet om dagen sätter fart eller inte, behöver nog vila lite till på grund av lite sömn.

RSS 2.0